Strona 20 z 24 PierwszyPierwszy ... 101819202122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 239

Wątek: Foto-net i ceny wirtualne

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez foto-net Zobacz posta
    Możemy więc wyłącznie rozmawiać tutaj o etyce postępowania sklepu względem etyki klienta, który zdając sobie sprawę z pomyłki chce ją wykorzystać.

czyli doszliśmy do momentu że to klient postępuję nieetycznie przystając na ofertę na stronie sklepu. taaa. jasne . przedtem powinien porównać wszystkie sklepy i broń boże nie kliknąć nieetycznego "kupuję" bo może narazić sklep internetowy na straty

Panie Irku. prosze sie opamietać bo popadacie już w opary absurdu.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ps. również kiedyś kliknąłem nieetyczne kupuj na stronach "foto-net" . sprawa dotyczyła chyba lampy Olympus 50r. oczywiście potem sie okazało że lampy w tej cenie nie ma i może być ale za dwa tyg i w cenie o 200 zł wyzszej.
    Czy moje zachowanie podpada pod nieetyczne? bo nie wiem.
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 15-11-2010 o 16:06 Powód: Automerged Doublepost

Zablokowany
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

Ten sklep ze skąpca to stary spradzony sprzedawca z forum

Zablokowany

Domyślnie

Canion - ja mówię o etyce oczywistej pomyłki i jej świadomości u klienta, nie widzę powodu by skrajnie dramatyzować. Wiele osób zgłasza po prostu pomyłki a nie liczy, że na nich skorzysta, tak samo jak jak obniżam klientowi oczekującemu na realizację cenę jeśli ona w trakcie spadnie, mimo, że umowę zawarto na wyższej cenie.
    W przypadku lampy sprawa pewnie była inna, specyfika handlu jaki prowadzimy niestety zakłada takie przypadki, jak w każdym sklepie tego typu, dlatego jasno opisujemy je w regulaminie. Nie widzę powodu dlaczego ktoś ma pretensje skoro wszystko ma napisane czarno na białym.
    Husky - czy możesz to uwiarygodnić? Przychodzi czas świąt i jest wysyp firm pod tytułem, zapłać z góry i czekaj a będziesz miał tanio i legalnie. Od czasu Japanfoto, gdzie ostrzegałem długo wcześniej co się stanie i nikt mnie nie słuchał, jakoś jestem wyczulony na takie oferty, ale skoro wszystko ok to przepraszam ze ew. sugestie.

Irek

Uzależniony

Domyślnie

praktycznie wszystkie sklepy internetowe to tak zwane tablice ogłoszeń, a nie oferta w rozumieniu KC
    ja bym tutaj dopisal "polskie" "sklepy internetowe", bo jakos w cywilizowanym swiecie wchodze sobie na taka np porownywarke cen http://camerapricebuster.com/ i moge kupic wszystko po cenach ktore sa tam podane, a jak nie ma na stanie to wiekszosc sklepow sprzeda mi po cenie po ktorej zamowilem mimo iz nie mieli na stanie i wysle jak tylko towar bedzie znowu dostepny [oczywiscie nie kasujac ani pensa z kk przed wysylka towaru], wiec uscislijmy te dwie rzeczy "polskie" i niby "sklepy internetowe" [ bo co to za sklep w ktorym najpierw mam cos uzgadniac, albo sprzedaje okreslony towar po okreslonej cenie, albo do widzenia]
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Zablokowany

Domyślnie

miszaqq - tu troszkę generalizujesz, duży sklep o dużych obrotach pomyłki wrzuca sobie w koszta lub obciąża nimi pracowników, w Polsce mało który sklep na to stać, ale nie jest regułą, że tylko w Polsce. Ponadto każdy sklep ma regulamin i jeśli jest on zgodny z prawem należy poruszać się w jego obrębie a nie na zasadzie "o super niska cena kupuję a oni muszą mi wysłać bo widziałem niską cenę i kliknąłem koszyk". Tak jak napisałem co potwierdzone, zostanie wysłane, bierzemy to na siebie i koniec tematu.

Irek

Zablokowany
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

Husky - czy możesz to uwiarygodnić?
    Wpisz w wyszukiwarkę otc_pozan i wszystkiego sie dowiesz.

Bywalec Awatar bernard78
    Miasto
    Łask

Domyślnie

...bo żyjemy w "troche dzikim kraju", gdzie, jak tylko i do kiedy się da, to sie "doi" klientów :-(

a te "pomyłkowe" ceny to zazwyczaj mają na celu "wywalenie" sklepu na wyszukiwarce typu ceneo, nokaut itd, ot takie czysto "etyczne pomyłki"
    Canon 7D mk II + TAMRON 17-50 2.8 VC + C24-105 4 L IS + C70-200 2.8LIS + SIGMA 100-300/4 DG + SIGMA 50/1.4 EX DG + 50/1.8II + SIGMA x1.4 APO + Manfrotto 055XPROB + Manfrotto 804RC2
    SZUKAJKA Canon-Board

Uzależniony

Domyślnie

foto-net zasłanianie się regulaminem niestety nie naprawi zszarganej opinii. w dobie internetu smrodek rozchodzi sie szybko.

całe szczeście chyba jest juz w kolejce nowelka ustawy która jasno precyzuje takie "pomyłki" w cenniku i sklepy bedą zobowiązane do dostarczenia klientowi towaru niezależnie od pomyłkowiej ceny na witrynie sklepu /czy to internetowego czy zwykłego/ . i nie ma zmiłuj. żaden regulamin wewnętrzny sklepu nie pomoże.

Zablokowany

Domyślnie

bernard78 - głosisz teorię spisku i piszesz bzdury. Po co wywalać cenę skoro nie opłaca mi się w niej sprzedawać? Doskonale wiem po tym forum jakie to daje efekty więc albo Ty się mylisz albo ja jestem idiotą. A z klientów doi się na całym świecie tylko wiesz, akurat nie w tej branży, bo w tej branży się nie za bardzo da, wystarczy zobaczyć jak skąpiec licytuje ceny, o 1 do 5 zł.

Irek

Bywalec Awatar savage67
    Miasto
    Starachowice/Kielce

Domyślnie

Canion - ja mówię o etyce oczywistej pomyłki i jej świadomości u klienta, nie widzę powodu by skrajnie dramatyzować. Wiele osób zgłasza po prostu pomyłki a nie liczy, że na nich skorzysta, tak samo jak jak obniżam klientowi oczekującemu na realizację cenę jeśli ona w trakcie spadnie, mimo, że umowę zawarto na wyższej cenie. Irek
    Oczywistość to ma tu szersze znaczenie. Dla mnie w handlu nie ma czegoś takiego jak "etyka oczywistej pomyłki" , ktoś kto jest kupcem 25 razy obejrzy cenę zanim ja umieści w miejscu ogólnodostępnym. System komputerowy nie przepuści takiej ceny (zawsze ustawiona jest minimalna marża której system pilnuje) . A jeszcze w przypadku naprawdę dużych kwot oraz towaru którego nie sprzedaje się w tysiącach czy nawet setkach. Mówienie tutaj o oczywistej pomyłce jest co najmniej nierozsądne i świadczy o braku profesjonalizmu. Bo to, że ten akurat produkt znalazł się na pierwszym miejscu w wyszukiwarkach cenowych jest faktem, a że miał nierealną cenę jest "oczywistą pomyłką" za którą klient jest odpowiedzialny i chciał sklep doprowadzić do ruiny.
    Swoją markę buduje się na solidnych podstawach nie tylko w handlu ale i w życiu.

Strona 20 z 24 PierwszyPierwszy ... 101819202122 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów