Pytanie jest proste: czy to co znajduje się na stronie foto-netu to jest rzeczowa oferta czy tylko słup ogłoszeniowy z numerem telefonu i e-mailem do badania popytu na dany towar?
Czyli według Ciebie sytuacja w której sklep "sprzedaje" towar, którego nie posiada jest fair w stosunku do klienta?
Złożyłem zamówienie żeby to zweryfikować. I nie zrobiłem tego złośliwie po to żeby coś komuś udowodnić. 24L II chcę kupić od jakiegoś czasu (popatrz na datę posta):
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=53839
Ostatnio edytowane przez MMM ; 09-11-2009 o 15:36
Nikt nie trzyma gratów, wartych kilka tysięcy złotych i sprzedających się w ilości kilku czy kilkunastu sztuk na rok na magazynie i nie tyczy się to tylko handlu w sieci.
Można oczywiście kupić sobie takie szkło od reki, prosto z półki sklepu w centrum miasta, ale wówczas cena uwzględnia również marżę za leżakowanie, czyli de facto zamrożenie gotówki na niewiadomy okres czasu.
Nie che się angażować w spór i analizować szczegółów, ja dla mnie to kwestia PR-u sklepu i preferencji klientów. Ja, jeśli na stronie nie jest wyraźnie napisane "w magazaynie" lub "dostępny od ręki", to pytam, przed złożeniem zamówienia.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Szkla dojada w "wolna" srode (#53), ale czego sie nie robi dla klientow![]()
CANON EOS 40D z dodatkami
wlasciwie sytuacja bez wyjscia
"sklep" zeby nie obrazac pozadnych sprzedawcow moglby kilku forumowiczom zalatwic po cenie zakupu ale musialby poniesc strate albo zwiekszyc cene tym ktorzy nie robia szumu i jest nikla szansa ze opowiedza to na forum.
tak czy siak idea sklepow netowych jest falszywa do cna, powinno byc tak ze jesli ktos zamawia to na stanie robi sie -1 jesli wyprzedane/zamowione zostanie co jest to automaczynie powinnien system oferte usunac albo zmienic opis na brak
proste tylko trzeba chciec a tak to jest wlasnie niska pilka
Opowiem, zrobię zdjęcie jak to 24L leży na moim biurku na tle monitora wyświetlającego stronę z tym wątkiem wraz z fakturą a także zgadzam się aby foto-net umieścił tutaj foto dokumentu nadania przesyłki do mnie i fakturę z czytelnym moim imieniem i nazwiskiem (ale bez adresu z oczywistych względów).
Ostatnio edytowane przez MMM ; 09-11-2009 o 16:16
Tak sobie piszecie, piszecie, piszecie, macie czas. A co z ludzmi ktorzy wzieli dofinansowanie na otworzenie dzialalnosci, wybrali sobie ten sklep po wczesniejszym nawet telefonie i pewnie sytuacji w stylu: taaaak, beda, niedlugo, taaaak, w tej cenie. Maja niecaly miesiac na dokonanie zakupow, a tutaj sklep zagrywa sobie w ping-ponga - mamy - ale nie mamy, mielismy - ale za malo, bedziemy mieli - ale nie dla wszystkich. To jest poprostu troche niepowazne. Albo cos sie ma na stanie (sklep/magazyn centralny) albo sie tego nie sprzedaje. Proste.
A czy to dziwne, że właściciel pracuje nawet w dzień wolny? Dostawa jest jutro w godzinach popołudniowych. Szukanie dziury w całym.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Witam kolejnego "sympatyka" Pana też pamiętam, podobnie jak Pana MMM którego pamięta bardzo wiele sklepów zwykle od tej mało sympatycznej strony.
Nie jest winą sklepu, że ktoś ma inne oczekiwania niż wynika to z czynności jaki prowadzi i zapisów jakie o nich stanowią. Bardzo nie w porządku było by przesuwanie kolejki i załatwianie komukolwiek czegokolwiek. Dlatego szczególnie będziemy tu pilnować kolejności. jedyne o co mogę poprosić klientów to o wypowiedź na forum aby ciekawości stało się zadość.
Wiele rzeczy powinno być inaczej i zawsze znajdzie się dziura w całym, niestety zwykłego rozsądku nic nie zastąpi. Szczególnie w sytuacji sklepów zaleznych od dystrybutorów.
proste jest to, że wnioski składa się na wiele miesiecy wcześniej, potem szuka się sklepu a u nas jest tak, że do wniosków towar jest blokowany na rynku na nasze ryzyko ale i ryzyko wnioskodawcy, że np. stanieje. Spisuje się odpowiednie umowy. Doskonale wiemy jak wygląda sytuacja z dotacjami, tutaj to nie ma związku.
Z przyjemnością go wyślę, jeżeli wystarczy.
Ostatnio edytowane przez foto-net ; 09-11-2009 o 16:39 Powód: Automerged Doublepost