Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Problem Bridge. Nieostre zdjęcia.

Mieszany widok

AdobeBridgeExpert
    Guest

Domyślnie

To nie jest problem sterowników. Na 100%.

Sprawdzone rozwiązanie problemu z nieostrym wyświetlaniem obrazów w programie AdobeBridge CS4:

1)
    Uruchom program AdobeBridge

2)
    Wejdź w menu Edycja/Preferencje (ctrl+K)

3)
    W wyświetlonym oknie przejdź do pozycji do ZAAWANSOWANE

4)
    Zaznacz opcję: GENERUJ PODGLĄDY DOSTOSOWANE DO WIELKOŚCI MONITORA

5)
    Zastosuj zmiany klikając OK

6)
    Wyczyść bufor folderu, w którym występował problem (wejdź do folderu, następnie w menu NARZĘDZIA wybierz BUFOR/Wyczyść Bufor Folderu "nazwa folderu w którym jesteś")

7)
    Alternatywnie do pkt 6 - możesz wejść znów w preferencje (ctrl+K), czyli Edycja/Preferencje, wyświetli się okno, wejść w nim w opcję BUFOR, kliknąć WYCZYŚĆ BUFOR - spowoduje to wyczyszczenie bufora dla wszystkich fotografii, dla których program Bridge już utworzył podglądy (i miniaturki). Co prawda teraz wchodząc w kolejne foldery z fotografiami będą na owo indeksowane i tworzone podglądy i miniaturki (co będzie za pierwszym wejściem do danego folderu trochę trwało - w zależności od ilości zdjęć w nim się znajdujących),a le za to wygenerują się uż piękne, poprawne, miniaturki oraz co najważniejsze - odtre podglądy.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

O patrz... jak się przyjrzałem to miałem ten sam problem (choć się mało tym przejmowałem - w ACR już było OK) i powyższe pomogło

Uprawnienia umieszczania postów