Przeczytałem cały cały wątek od deski do deski i powiem ,że na początku byłem trochę zniechęcony bo dopiero uczę się robić zdjęcia . Stwierdziłem ,że pewnie nic mi nie da patrząc na jakość zdjęć .Pomyślałem ,że choć jeszcze zdjęcia mi nie wychodzą ,mam trochę większe ambicje .Przepraszam że tak pomyślałem ,ale przynajmniej szczerze .Postanowiłem jednak kontynuować ze względu na rady jakie Tobie dawali inni użytkownicy . Skończyłem czytać o 3 w nocy .Teraz zastanawiam się czy kiedykolwiek osiągnę taki poziom .Posiadam 650D (który służy mi do filmów w połączeniu z lunetą) i ostatnio dokupiłem 70D . Ten działa z obiektywem 100-400 L .Na razie zdjęcia typowo dokumentalne ,bo raczej wszystkie ptaki z podchodu i brak doświadczenia z lustrzanką .Na czatownie nie mam na razie czasu .Chciałbym osiągnąć kiedyś taką jakość zdjęć jakie tu prezentujesz i zastanawiam się czy dam radę .Pewnie trening i jeszcze raz trening a niestety z czasem kiepsko. Jeszcze raz powiem ,że podziwiam i zazdroszczę .Niektórzy piszą ,że na zdjęciach coś powinno się dziać ,coś powinny opowiadać .Pewnie tak ,ale mnie w zupełności satysfakcjonowałyby takie fotki .Sporo obserwuję ptaki i powrót z terenu z takim dokumentem dawałby dużo więcej satysfakcji .Pozdrawiam i życzę fajnych wypraw ornitologicznych ,abyśmy więcej tu oglądali .
Czemu ostatnio nic nie przybywa ?