Strona 6 z 109 PierwszyPierwszy ... 456781656106 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 1082

Wątek: [Max13] Kilka ptaków "złapanych" dzisiaj rano

Coś już napisał Awatar fotosc
    Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

Roznica miedzy pierwszymi zdjeciami a ostanimi jest spora , ale jeszcze duzo brakuje , przede wszystkim nie biega sie za ptakami . Najpierw to spraw sobie namiot , potem znajdz ladne miejsce gdzie bedzie ladnie doswietlone przez slonce , staraj sie aby w tle nie bylo cienia innych drzew itp , ustaw ladne galazki na ktorych ptaki Ci beda siadac , ze to sa malenstwa , to nie znaczy ze masz je focic z gory lub z dolu maja byc rowwnolegle z obiektywem , tak wiec galazki maja byc ... , posyp pestek , w sezonie zimowym to jest im pomocne do przezycia , sypiac musiszdbac by do konca zimy mialy caly czas jedzenie i wtedy one same beda Ci siadac , podchodzic na taka odleglosc , ze nic nie bedziesz cial zdjec
    zycze sukcesow

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Max13 Zobacz posta
    (...) poniżej oryginalny ".dng" jednej z wron przedstawionych wyżej. (...)
    To nie wrona tylko kawka.

Bywalec Awatar Max13
    Miasto
    Hither and Thither

Domyślnie

Sylwester
    Dzięki za komentarz - czuję się zaszczycony, oglądając Twoje zdjęcia :-).
    Teraz, po wielu próbach i "doczytaniu" wiem, jak istotne jest dobre przygotowanie terenu, namiot, zanęta etc. Nie miałem nigdy zamiaru fotografować specjalnie ptaków ale powoli w to wszedłem. Karmie swoje ptaki w ogrodzie nawet tearaz, co prawda jutro ruszam na wakacje na dłużej ale mam nadzieje, że przetrwają.

Comatus Oczywiście,że kawka . Dzięki za poprawkę.
    BTW - do Twoich zdjęć jeszcze mi brakuje......
    Ostatnio edytowane przez Max13 ; 08-01-2010 o 19:22

Coś już napisał Awatar Pitek
    Miasto
    Małopolska

Domyślnie

widzę, że galeria się rozwija i są postępy :smile:, oby tak dalej:-)
    Canon EOS 70D, Canon 100-400 L mk2, Canon 100, Tamron 17-50 1:2,8IF LD XR Di II Aspherical, Manfrotto 190 X PROB + 804 RC2

Bywalec Awatar Max13
    Miasto
    Hither and Thither

Początki nałogu Awatar x-mac
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Max13 - tak jak koledzy zauważyli, idziesz do przodu! B. ładne foto #63 z perspektywy robaka (szkło chyba na folii HDPE leżało a korpus w okopie?) i piękne, choć aż "sterylne" tło na #66.
    marcin
    forma wynika z funkcji (ls) - mniej znaczy więcej (mvdr) - ornament to zbrodnia (al)

szukaj: 1 2 3

Coś już napisał Awatar Manaj
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

fajnie ale ciutke monotonnie. Może dlatego że nie interesuję się ptakami ?

Bywalec Awatar Max13
    Miasto
    Hither and Thither

Domyślnie

x-mac
    Po pierwsze – dzięki za obejrzenie zdjęć i opinie. Muszę powiedzieć, że w Twoich pytaniach tkwi chyba sedno co do tych zdjęć – żebyś wiedział, jak ja czasem mam dosyc tych ptaków! Jak już pisałem wcześniej, kompletnie mnie ptaki nie interesowały dopóki nie zacząłem ich focić. I teraz pobudowałem w ogrodzie faktycznie „schrony”, czekam na nie w niewygodnej pozycji, kości mnie bolą (młody już nie jestem ....), żona patrzy ze zgrozą – a ja rano pierwsze co sprawdzam to czy dalej przylatują i jakie. Na szczęscie wyrwałem się na kilka dni i porobiłem inne zdjęcia (są w Galerii - polecam ocenie) ale te ptaki chyba już ze mną zostaną na jeszcze trochę. Tym bardziej, że widzę jak mnie coraz bardziej tolerują i akceptują. A mam plany na inne ptasie eskapady wiosną w mojej okolicy. Poza tym wiem, ile mi jeszcze brakuje do naprawdę super zdjęć.....
    Manaj
    Obiecuję „poddynamizowanie” ujęć – niech tylko wiosna przyjdzie, bo inaczej padnę z zimna i nie doczekam.
    Pozdrawiam

Pozdrawiam

Bywalec Awatar Max13
    Miasto
    Hither and Thither

Domyślnie

Jeszce kilka „zimowych” (żeby pokazać, że marznę... ;-) ). Wszystkie z rana, przy jednak dość słabym świetle.
    Teraz zawieszam dalsze „publikacje” do wiosny – wtedy, po przygotowaniach, mam nadzieję „ustrzelić” coś więcej.

67.

68.

69.

70.

71.

Pozdrawiam

Coś już napisał Awatar Pitek
    Miasto
    Małopolska

Domyślnie

67 najbardziej zabawne:-), czekamy na sesję wiosenną:smile:
    Canon EOS 70D, Canon 100-400 L mk2, Canon 100, Tamron 17-50 1:2,8IF LD XR Di II Aspherical, Manfrotto 190 X PROB + 804 RC2

Strona 6 z 109 PierwszyPierwszy ... 456781656106 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów