Pokaż wyniki od 1 do 10 z 193

Wątek: Jak FullFrame wpływa na bokeh, czyli po co komu 5D

Mieszany widok

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    hmm, w świetle ilości sprzedanych sprzętów brzmi to trochę śmiesznie ;-)
    To dziwne, bo wlasnie czytam w Financial Times Deutschland przedwczoraj w pociagu, ze Nikon odniosl sukces z D2X, ktory w europie zachodniej sprzedaje sie znacznie lepiej niz 1Ds.

Jeśli Canonowi uda się upowszechnienie FF, to Nikon będzie musiał zareagować
    DOKLADNIE TO NAPISALEM.

Tylko, moim zdaniem, na razie nie wyglada, zeby FF ustanowil standard. Koszty, tylko jeden, niekonsekwentny producent body... Co oczywiscie niczego nie przesadza, jestesmy dopiero na poczatku drogi dslr...

Produkuje się nie to, co jest lepsze, ale to, na czym można więcej zarobić
    Z ust mi to wyjales. :-)

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn_
    To dziwne, bo wlasnie czytam w Financial Times Deutschland przedwczoraj w pociagu, ze Nikon odniosl sukces z D2X, ktory w europie zachodniej sprzedaje sie znacznie lepiej niz 1Ds.
    to oczywiste. Jeśli ktoś porównuje sprzedaż 1Ds MK2 i D2x to kiepsko sie orientuje 1Ds MK2 to aprat wybitnie studyjny / ladszaftowy. I do tego koszmarnie drogi. Te aparaty nie konkurują ze sobą, to zupełnie inny rynek. Jeśli ktoś pofatygował by sie o rzetelną analizę, powinien sprawdzić całkowitą sprzedaż 1DsMK2 + 1DMK2 z Nikonami D2x i D2H. Ciekawy jestem jak by to wyglądało...

Może mi powiesz ile sie sprzedaje Digital Backów Hassllebalda? I co z tego wynika, że sa gorsze od D2x
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Kurcze, nie nadążam ;-)

Jasne, a jutro przytoczysz dane z obiektywnego raportu w Time :-) W ostatnim czasie łaziłem trochę przy okazji wycieczek po różnych sklepach: Kolonia, Zurich no i co jakiś czas genewskie też odwiedzam... tak się pogapić lubię :-) I moje wnioski wysnuwam z tego gapienia się na wystawy i proporcji sprzętu na nich, a nie z tego, że "pięciuset ekspertów stwierdziło". Każdą informację, która się tak zaczyna traktuję z podobnym przymrużeniem oka jak "amerykańscy naukowcy zbadali" ;-)

Tylko, moim zdaniem, na razie nie wyglada, zeby FF ustanowil standard.
    Jest już standardem w sprzęcie profesjonalnym. 1D to od zawsze było body przejściowe i pewnie już długo takim nie będzie.

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    Jeśli ktoś porównuje sprzedaż 1Ds MK2 i D2x to kiepsko sie orientuje 1Ds MK2 to aprat wybitnie studyjny / ladszaftowy. I do tego koszmarnie drogi. Te aparaty nie konkurują ze sobą, to zupełnie inny rynek. Jeśli ktoś pofatygował by sie o rzetelną analizę, powinien sprawdzić całkowitą sprzedaż 1DsMK2 + 1DMK2 z Nikonami D2x i D2H.
    Dokładnie. A sprawdzać nie trzeba, wystarczy dowolna transmisja TV z jakichkolwiek zawodów :-)

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

W ostatnim czasie łaziłem trochę przy okazji wycieczek po różnych sklepach: Kolonia, Zurich no i co jakiś czas genewskie też odwiedzam... tak się pogapić lubię :-) I moje wnioski wysnuwam z tego gapienia się na wystawy i proporcji sprzętu na nich, a nie z tego, że "pięciuset ekspertów stwierdziło". Każdą informację, która się tak zaczyna traktuję z podobnym przymrużeniem oka jak "amerykańscy naukowcy zbadali" ;-)
    Hmmm, idac tym tropem... w Besier, w Foto Eckhard, w MediaMarkt, w ProMarkt w Wiesbaden nie zauwazylem przytoczonych przez Ciebie proporcji. No, ale moze za malo po sklepach laze :-)

Aaa, w Kolonii bylem, jest taki sklep fotograficzny zaraz kolo katedry, tez odnioslem inne wrazenie...

PS. Czy to nie sa tego typu wrazenia, jak podawane przez Ciebie kiedys minimalne place i srednie zarobki w Szwajcarii? Bo tez sie okazalo inaczej...
    Ostatnio edytowane przez pn_ ; 20-09-2005 o 14:35

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Aaa, w Kolonii bylem, jest taki sklep fotograficzny zaraz kolo katedry, tez odnioslem inne wrazenie...
    Tez bylem w dokladnie tym samym sklepie w Kolonii, oprocz tego w MediaMarkt i Saturnie i... odnioslem takie samo wrazenie jak muflon a odwrotne niz ty.
    Chyba ze wiedzieli o twojej wizycie i specjalnie zmienili ekspozycje .
    Zdejmij klapki z oczu , albo zolte okulary.

Uprawnienia umieszczania postów