Strona 18 z 20 PierwszyPierwszy ... 81617181920 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 193

Wątek: Jak FullFrame wpływa na bokeh, czyli po co komu 5D

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn_
    Wlasciwie, to trudno to na razie jednoznacznie stwierdzic, Canon na razie sonduje rynek, probuje wyznaczyc nowy standard, ale na razie dosc niesmialo, poniewaz FF jest drogi, wiec i w klasie profi jest ostrozny (vide EOS-1D Mark II N).
    No własnie, byłem ciekaw co o tym myślą forumowicze i zapodałem sondę. Bardzo jestem ciekaw wyników (sam sie nieco zastanawiałem nad decyzją).

Zapraszam do głosowania
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Ja bym powiedzial ze FF to nie wyznaczanie nowego a powrot do tego co bylo i raczej powinno byc. Crop powstal z ograniczen technicznych i tego ze technologia na poczatku byla droga. Nikt sie o niego w zasadzie nie prosil. Kilkadziesiat lat produkowano aparaty i obiektywy do 35mm. Po co to zmieniac?

Przy dalszym doskonaleniu technologii problemy z telecentrycznoscia z duzym prawdopodobienstwem zostana zminimalizowane, czy wtedy crop bedzie mial sens?

Zreszta to samo naipsal Reichmann w swoim opisie wrazen z piatki.
    ...

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Ja bym powiedzial ze FF to nie wyznaczanie nowego a powrot do tego co bylo i raczej powinno byc..
    Eee tam, ja focilem sobie kiedys 6x6 Pentaconem 20 lat temu i maly obrazek byl traktowany jako masowa dla frajerow.

Kilkadziesiat lat produkowano aparaty i obiektywy do 35mm. Po co to zmieniac?
    Kilka tysiecy lat ludzie latali nago po jaskiniach. Po co to zmieniac.

Zreszta to samo naipsal Reichmann w swoim opisie wrazen z piatki.
    To jakos nobilituje Twoje opinie? Bez jego napisania bylyby mniej prawdziwe?

Miasto
    USA

Domyślnie

To jest forum o masowie dla frajerow... Inne formaty nie maja tutaj nic do rzeczy...

Zauwaz ze z jaskin to wiele nie zostalo. Kilkanascie milionow EF'ow za gruba kase troche inaczej sie prezentuje. Co... Znowu kazac wiekszosci zmieniac wszystko bo sobie ktos ubzdural nowy standard? Przeciez nikt o to nie prosil.

Ilu ludzi zechce sprzedac szkla (o ile taka ilosc na swiecie wogole sie da sprzedac) za bezcen i zmieniac wszystko na jakies EF-S'y ktore w zasadzie nic nie wnosza nowego? Nie sa ani rewolucyjnie jasniejsze, ani lzejsze ani tansze. Po co kupowac jakies wynalazki 10-22 skoro te 7-8 stow mozna by zainwestowac w wieksza matryce w puszce i korzystac ze swojego 17-40?
    ...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Bo klopoty z telecentrycznoscia da sie wyeliminowac raczej w szkielku niz matrycy?Wiec mozna powiedziec,ze FF bedzie swojego rodzaju nowym standardem,bo bedzie trzeba konstruowac szkla od nowa?Wiec argument,ze tylu ludzi ma tyle starych szkiel po szafach z 35mm jest nietrafiony.Przemawia do mnie tylko wielkosc i jasnosc wizjera

Miasto
    USA

Domyślnie

Klopoty z telecentrycznoscia wynikaja ze struktury matrycy. Nie mysle ze oplaci sie zmieniac cala linie szkiel kiedy tym samym kosztem bedzie mozna opracowac nowy typ matrycy zachowujacej sie bardziej jak film niz lustro.
    ...

Coś już napisał

Domyślnie

mi się podoba FF i nie miał bym nic przeciwko, (a sam mam Nikona ;-) )Chociaż apsc ma też zalety bo wydłuża "tele" - co wolę od szerokich kątów

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Nikon nie jest producentem matrycy i to go różni od Canona żę jest zależny od swoich poddostawców.

Kefir
    Guest

Domyślnie

Klopoty z telecentrycznoscia wynikaja ze struktury matrycy. Nie mysle ze oplaci sie zmieniac cala linie szkiel kiedy tym samym kosztem bedzie mozna opracowac nowy typ matrycy zachowujacej sie bardziej jak film niz lustro.
    Czy to nie jest wlasnie cel w technologii cyfrowej? Zapewnic ludziom wszystkie zalety filmu (no moze jeszcze rozpietosc tonalna pozostawia troche do zyczenia) przy korzysciach z technologii cyfrowej...

Początki nałogu Awatar Krakers
    Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kopytko
    mi się podoba FF i nie miał bym nic przeciwko, (a sam mam Nikona ;-) )Chociaż apsc ma też zalety bo wydłuża "tele" - co wolę od szerokich kątów
    Majac FF o duzej rzdzielczosci robie se kropa jakiego tylko sobie zamarze , argumenty jakoby krop byl lepszy jest nielogiczne, poniewaz majac go jestem na niego skazany, w odroznieniu od FF mam pelna matryce i mam kropa w szopie kiedy tylko chcę LOGICZNE co?
    1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

Strona 18 z 20 PierwszyPierwszy ... 81617181920 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów