Strona 10 z 20 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 193

Wątek: Jak FullFrame wpływa na bokeh, czyli po co komu 5D

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Woo
    Z dużą uciechą obserwuję Wasze opinie o "strategiach" i niezminności wizji korporacji, jakimi są Canon, Nikon czy Minolta.
    Pracuję już dla trzeciej korporacji i wierzcie mi - ich decyzje są NIEPRZEWIDYWALNE
    Czasami nie mamy pojęcia o finansowych podtekstach.

A tak do poprzedniego posta - Minolta i Sony JUŻ pracują nad nową DSLR. Zapowiada się nieźle...

Ale i tak zostanę przy 20D

Pozdrowienia,
    Główną przyczyną nieprzewidywalności są owe "podteksty finansowe". ;-)

Skąd wieści, ze już pracują nad tym wspólnym dSLR?? Mimo to, nadal nie sadzę jednak by miał niskoszumną matrycę CMOS ;-)
    Pozdrawiam
    Marek

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn_
    Mowie, co mi sie wydaje, wyrabiam sobie opinie, wzgl. ja zmieniam, sluchajac Twojej. To sie nazywa dyskusja.
    Na razie jednak piszesz rozne plotki, ploteczki, swoje opowiesci i na koniec, ze jestem niereformowalny...
    dyskusja to również wyrażanie własnych opinii, powoływanie się na opinie innych oraz subiektywna ocena. Dla ciebie to wymiana numerów gazet, linków i zeznawanie pod przysiegą. A jak tłumaczę, że to nie ma sensu, wyskakujesz z ironią w stylu "co ciocia powiedziała wujkowi". Jeśli się uprę, to przekopię net i podam ci te linki, tylko czemu mam na to tracić czas . Jak mi nie ufasz, trudno nie będę płakał. Dyskutuj, a nie prowadź śledztwa.

P.S> jeśli nie zrozumiałeś wymowy części o niereformowalnośći, to jak tu rozmawiać :-( Aby zmienić temat na zgodny z wątkiem próbowałem zakpić z sytuacji i tyle. Strasznie się nadymasz kolego...a nie ma po co, tutaj sami koledzy.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MarekC
    Główną przyczyną nieprzewidywalności są owe "podteksty finansowe". ;-)

Skąd wieści, ze już pracują nad tym wspólnym dSLR?? Mimo to, nadal nie sadzę jednak by miał niskoszumną matrycę CMOS ;-)
    Niestety nie mogę ujawnić...

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    powoływanie się na opinie innych
    Nie mam nic naprzeciwko, tylko prosze o podanie, kim sa Ci inni, czy to nie wytwor Twojej fantazji, albo teksty typu "gdzies slyszalem", "mowi sie", "wszyscy mowia" itp.

Miasto
    Kraków

Domyślnie

poczytaj forum na dpreview.com albo forum Nikona Wiarygodnośći piszących tam rzesz osobników nie jstem w stanie zweryfikowac inczej, jak tylko potwierdzając, że wiele z ich wcześniejszych wypowiedzi, ploteczek i wymysłów sprawdziło się. I nie podam linka do konkretnych dyskusji, bo są ich setki.

A wracając do tematu: cała sprawa wynikneła z twojego posta przekonującego nas o świetnej strategii Nikona i złej Canona co do zastosowania cropowanych matryc. Jak by nie było naprawdę, wydaje się, że ta strategia pękła jak bańka mydlana. Nikon musi się raczej dostosować do rynku. Problem tylko, czy nie skończy się to np. nowym bagnetem i niekompatybilnośćią części szkieł

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Nikon musi się raczej dostosować do rynku. Problem tylko, czy nie skończy się to np. nowym bagnetem i niekompatybilnośćią części szkieł
    Na jakiej podstawie opierasz tak daleko idace wnioski?

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nie wiem o co pytasz. Jeśli o wprowadzenie FF to choćby dlatego, że choćby ze względów marketingowych pogoń za pikselami będzie kontynuowana. A nie da sie bezkarnie upychać tyle samo pikseli w FF i cropie. Więc, choćby to było tylko i wyłącznie zagadnienie marketingowe (a IMHO nie jest), jeśli Canon będzie miał body powiedzmy 50MPx, Nikon będzie miał 30MPx.

Jeśli pytasz dlaczego może to zaowocować nowym bagnetem, wróć proszę do mojego posta do ciebie gdzie wyjaśniałem (i Jurek również) problemy z telecentrycznośćią i wrażliwośćią matryc FF na ten problem.
    Ostatnio edytowane przez Kubaman ; 20-09-2005 o 14:21

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Kurcze, nie nadążam ;-)

To dziwne, bo wlasnie czytam w Financial Times Deutschland przedwczoraj w pociagu, ze Nikon odniosl sukces z D2X, ktory w europie zachodniej sprzedaje sie znacznie lepiej niz 1Ds.
    Jasne, a jutro przytoczysz dane z obiektywnego raportu w Time :-) W ostatnim czasie łaziłem trochę przy okazji wycieczek po różnych sklepach: Kolonia, Zurich no i co jakiś czas genewskie też odwiedzam... tak się pogapić lubię :-) I moje wnioski wysnuwam z tego gapienia się na wystawy i proporcji sprzętu na nich, a nie z tego, że "pięciuset ekspertów stwierdziło". Każdą informację, która się tak zaczyna traktuję z podobnym przymrużeniem oka jak "amerykańscy naukowcy zbadali" ;-)

Tylko, moim zdaniem, na razie nie wyglada, zeby FF ustanowil standard.
    Jest już standardem w sprzęcie profesjonalnym. 1D to od zawsze było body przejściowe i pewnie już długo takim nie będzie.

Jeśli ktoś porównuje sprzedaż 1Ds MK2 i D2x to kiepsko sie orientuje 1Ds MK2 to aprat wybitnie studyjny / ladszaftowy. I do tego koszmarnie drogi. Te aparaty nie konkurują ze sobą, to zupełnie inny rynek. Jeśli ktoś pofatygował by sie o rzetelną analizę, powinien sprawdzić całkowitą sprzedaż 1DsMK2 + 1DMK2 z Nikonami D2x i D2H.
    Dokładnie. A sprawdzać nie trzeba, wystarczy dowolna transmisja TV z jakichkolwiek zawodów :-)

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Jeśli pytasz dlaczego może to zaowocować nowym bagnetem, wróć proszę do mojego posta do ciebie gdzie wyjaśniałem (i Jurek również) problemy z telecentrycznośćią i wrażliwośćią matryc FF na ten problem.
    Problem w tym, ze mi tego nie wyjasniles...

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    W ostatnim czasie łaziłem trochę przy okazji wycieczek po różnych sklepach: Kolonia, Zurich no i co jakiś czas genewskie też odwiedzam... tak się pogapić lubię :-) I moje wnioski wysnuwam z tego gapienia się na wystawy i proporcji sprzętu na nich, a nie z tego, że "pięciuset ekspertów stwierdziło". Każdą informację, która się tak zaczyna traktuję z podobnym przymrużeniem oka jak "amerykańscy naukowcy zbadali" ;-)
    Hmmm, idac tym tropem... w Besier, w Foto Eckhard, w MediaMarkt, w ProMarkt w Wiesbaden nie zauwazylem przytoczonych przez Ciebie proporcji. No, ale moze za malo po sklepach laze :-)

Aaa, w Kolonii bylem, jest taki sklep fotograficzny zaraz kolo katedry, tez odnioslem inne wrazenie...

PS. Czy to nie sa tego typu wrazenia, jak podawane przez Ciebie kiedys minimalne place i srednie zarobki w Szwajcarii? Bo tez sie okazalo inaczej...
    Ostatnio edytowane przez pn_ ; 20-09-2005 o 14:35

Strona 10 z 20 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów