Strona 9 z 20 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 193

Wątek: Jak FullFrame wpływa na bokeh, czyli po co komu 5D

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    Panowie, wygląda na to, że zamiast rozmawiać na temat zabrnęliśmy z ślepą uliczkę. Przyjmijmy może, że Nikon ma najlepszą strategie, najwiekszą sprzedaż i jest w ogłoe najbardziej utytułowanym i najczęściej nagradzanym producentem DSLR. PN_ jest niereformwalny, my zreszta podobnie, więc ta dyskusja do niczego nie doprowadzi.

Jako, że należę do grona strateńców korzystających z Canona zastanawiam się, czy wprowadzenie 5D w sposób istotny zmieni rozwój fotografii cyfrowej. Jeśli faktycznie FF w 5D daje aż takie odwzorowanie detali, jak widziałem na opisywanym wcześniej porównaniu, to chyba chcę to mieć
    Nie zaliczam się do niereformowalnych. Canona kupiłem z sentymentu do 500N, z którego zdjęcia są w albumach wielu osób. Drugi powód, to brak body innych producentów z tak niskimi szumami (a przez szumy tak długo czekałem przesiąść się na cyfrę). gdyby np. D70 Nikona miał MOIM, niekoniecznie obiektywnym zdaniem, podobny poziom "zanieczyszczeń" obrazu jak 350d, to kto wie czy nie kupiłbym go. Niestety kolega przywiózł swój z DE, pocpykaliśmy nieco fotek i MOIM (znowu) zdaniem jakość fotek z 350d kładło te z D70 na obie łopatki - chodzi o szumy, morę...

Co do FF - kiedyś pewnie kupię coś takiego. Teraz nie stać mnie na takie cacko
    Pozdrawiam
    Marek

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MarekC
    Nie zaliczam się do niereformowalnych.
    Kubaman pisał o koledze z nickiem PN_
    Ty masz nicka MarekC ;-)

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn_
    Dopiero chyba z miesiac temu podpisali porozumienie w tej sprawie, wiec na razie cma.

Patrz tez: http://www.golem.de/0507/39316.html

lub po polsku:

http://www.egospodarka.pl/9902,Wspol...ta,1,11,1.html
    To czemu piszesz, że razem PRODUKUJĄ ???

Wiesz jak daleka jest droga od takich listów intencyjnych do konkretnych umów w których firmy dzielą się zyskami ???? A wiesz jaki procent tego typu listów staje się umowami??
    A ile czasu mija od podpisania umowy do opracowania, później wdrożenia produktu na rynek ??
    Nie zapominaj, że rozmawiamy tu o gigantach i gigantycznych sumach pieniędzy, z których pewnie większość z forumowiczów chciałaby mieć na koncie choć ich 0,0001% :-).
    Ostatnio edytowane przez MarekC ; 20-09-2005 o 13:23
    Pozdrawiam
    Marek

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy
    Kubaman pisał o koledze z nickiem _PN
    Ty masz nicka MarekC ;-)
    ale napisał też coś "my zresztą też"... ;-)
    Pozdrawiam
    Marek

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Przyjmijmy może, że Nikon ma najlepszą strategie, najwiekszą sprzedaż i jest w ogłoe najbardziej utytułowanym i najczęściej nagradzanym producentem DSLR.
    Bez sensu. Rozmowa jest o przyszlosci rozwoju matryc i kierunkach w jakich pojdzie dslr, dyskutujemy tu sobie, dywagujemy, a Ty, jak nie masz argumentow, to: "Przyjmijmy moze...". Po co?

PN_ jest niereformwalny
    Mowie, co mi sie wydaje, wyrabiam sobie opinie, wzgl. ja zmieniam, sluchajac Twojej. To sie nazywa dyskusja.

Na razie jednak piszesz rozne plotki, ploteczki, swoje opowiesci i na koniec, ze jestem niereformowalny...

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MarekC
    To czemu piszesz, że razem PRODUKUJĄ ???
    Napisalem: "Sony przeca ma robic DSLRy razem z Minolta..."

Czy jest gdzies w tym zdaniu slowo "produkuja"?!?

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

chciałem skończyć bezsensowną gadaninę o gazetkach, nagrodach i dupie Maryny. Jeśli PN_ wyczytał w mądrych gazetach że Nikon jest lepszy - trudno. My mamy dla odmiany wątek w Hydeparku: "Ounaniści sprzętowi", gdzie okiem nieuzbrojonym widać jak jest

Interesujące jest to, że jeśli Muflon ma rację i w przyszłośći x1,6 zejdzie do klasy 1xxx, FF będzie musiał byc juz niedługo dużo tańszy.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Domyślnie

Z dużą uciechą obserwuję Wasze opinie o "strategiach" i niezminności wizji korporacji, jakimi są Canon, Nikon czy Minolta.
    Pracuję już dla trzeciej korporacji i wierzcie mi - ich decyzje są NIEPRZEWIDYWALNE
    Czasami nie mamy pojęcia o finansowych podtekstach.

A tak do poprzedniego posta - Minolta i Sony JUŻ pracują nad nową DSLR. Zapowiada się nieźle...

Ale i tak zostanę przy 20D

Pozdrowienia,

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

chciałem skończyć bezsensowną gadaninę o gazetkach
    Przeciez nikt Cie nie zmusza do brania w niej udzialu. :razz:

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn_
    Napisalem: "Sony przeca ma robic DSLRy razem z Minolta..."

Czy jest gdzies w tym zdaniu slowo "produkuja"?!?
    a to przepraszam za niedopatrzenie .. co nie zmienia faktu, że są to tylko spekulacje.. a status quo jest zgoła odmienne :-)
    Pozdrawiam
    Marek

Strona 9 z 20 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów