LOL, juz byl jeden taki co powtarzal to zdanie w kolkoZamieszczone przez pn_
![]()
LOL, juz byl jeden taki co powtarzal to zdanie w kolkoZamieszczone przez pn_
![]()
to oczywiste. Jeśli ktoś porównuje sprzedaż 1Ds MK2 i D2x to kiepsko sie orientujeZamieszczone przez pn_
1Ds MK2 to aprat wybitnie studyjny / ladszaftowy. I do tego koszmarnie drogi. Te aparaty nie konkurują ze sobą, to zupełnie inny rynek. Jeśli ktoś pofatygował by sie o rzetelną analizę, powinien sprawdzić całkowitą sprzedaż 1DsMK2 + 1DMK2 z Nikonami D2x i D2H. Ciekawy jestem jak by to wyglądało...
Może mi powiesz ile sie sprzedaje Digital Backów Hassllebalda? I co z tego wynika, że sa gorsze od D2x![]()
Ehem, ze Cie zacytuje: "podaj zrodlo".Zamieszczone przez pn_
O, przepraszam, tu sie czytuje Foto Magazin, Color Foto, Photografie, Schwarz-Weiss Foto, Natur Foto. Jestem pewien, ze zadne z tych pism takiej kampanii nie zrobilo i nigdy nie zrobi.Zamieszczone przez gietrzy
O Chip FVD nigdy nie slyszalem, moi Koledzy tez nie :-), to cos mozna gdzies tu kupic? :-)
no dzieki gietrzy, bo już mi sił brakłoZamieszczone przez gietrzy
Pn, nie odpytuj mnie jak na egzaminie, to nie jest tylko moja opinia. To jest opinia kilkuset osób na tym forum i kilku tysięcy na innych. Wypytujesz tak jakby to była informacja o pogodzie w Krakowie. Źródła tych danych sa rozliczne i można je poznać tylko czytając i czytając i czytając. Polecam polskie forum Nikona, bardzo pouczające wnioski wynikają z analizy "starategii" nikonowskiej przez tych, którzy tej strategii podlegają.
No nie jestem do końca przekonany. Nie zapominaj że obie firmy żrą się (przynajmniej na poziomie użytkowników) jeśli chodzi o rynek kamer video.Zamieszczone przez MarekC
Sony już wypuścił kamerę 3xCMOS recygnując z CCD m.in. ze względu na lepszą kontrolę szumów.
Idą ciekawe czasy: kamery 1080i i inne gadżety![]()
Magazyn Schwarz-Weiss Foto 05-06/2005. Artykul od strony 26.Zamieszczone przez Polaco
I na podstawie danych jednego czasopisma mozesz stwierdzic ze tak jest ? Czy byly jakies dane liczbowe ze zrodlem Canona i Nikona ? Bo ja jeszcze czegos takiego nie widzialemZamieszczone przez pn_
![]()
Nie tyle sil, co zrodel do wymyslonych przez Ciebie opowiesci.Zamieszczone przez Kubaman
![]()
Ja poprosze tylko o jedno male zrodelko.Zamieszczone przez Kubaman
Chce poczytac, poczytac, poczytac.
![]()
Kamery to jeden rynek, aparaty cyfrowe drugi :-). To co piszesz pokazuje, że Sony też ma know-how na wystarczająco wysokim poziomie by robić niskoszumne CMOS i dlatego należy się z tą firmą liczyć. Zauważ, ze jednocześnie Sony nie produkuje własnych dSLR !! Nie wiem czy Canon robi kamery ze swoimi CMOS ;-)Zamieszczone przez gietrzy
Gdyby Sony zaczęło robić niskoszumne CMOS i oferować je takim producentom jak KM czy Nikon - Canon straciłby sporo ze swego udziału w rynku dSLR. Dlatego podejżewam, że obie firmy jakoś dogadały się na zasadach zdrowej konkurencji.
Pozdrawiam
Marek