Cytat Zamieszczone przez pn_
Twoje rozumowanie jest bardzo dziwne. Na samochod nagrodzony 15 lat temu teraz tez nawet bym nie chcial splunac, co nie znaczy, ze w TAMTYM czasie nie byl najlepszy. Teraz jest INNY najlepszy.
Albo źle mnie rozumiesz, albo nie chcesz mnie zrozumieć Miałem na myśli obiektywną ocenę nagród w momencie ich przyznawania!
Czy coś przeszkadzało tym ekspertom z 37 redakcji strzelić kilka fotek soniaczem F828 i stwierdzić, że jego szumy przy każdej czułości dyskwalifikują go do jakiejkolwiek nagrody?
Nie wiem co rzutuje na wybor w Niemczech, ale czesciej kupowane przez redakcje sa Nikony.
Masz oczywiście jakieś dane statystyczne na potwierdzenie tej hipotezy? Bo jeśli tak, to ci niemieccy fotograficy chyba ze wstydu głęboko się w swoich redakcjach pochowali - nigdzie ich bowiem nie dostrzegam
Ja wiem. Zawsze mowia tak Ci, ktorym wyniki nieodpowiadaja.
No przecież dokładnie to samo o Tobie można powiedzieć. Przy czym wydaje mi się, że jestem o tyle bardziej obiektywny od Ciebie, że na każdym kroku podkreślam rewelacyjną jakość optyki nikonowskiej. Mało tego, już wcześniej z kimś stwierdziliśmy, że optymalny mix to byłaby optyka Nikona i korpus Canona, czego chyba nie zauważyłeś.
Podumowując. Nie mam żadnych zysków materialnych ani innych w efekcie korzystania z produktów Canona i nie jestem nijak z nim uczuciowo związany. Jeśli konkurencja, choćby Nikon, wypuści wyroby konkurencyjne tak cenowo jak i pod względem parametrów z tymi, które oferuje Canon, to będę bez litości i natychmiast zmienię system. Problem (i jest to również problem Canona!) polega na tym, że konkurencja po knock-down'ie siedzi zamroczona w narożniku i liczy na cud. A ateistom cuda się nie przytrafiają.