Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 193

Wątek: Jak FullFrame wpływa na bokeh, czyli po co komu 5D

Mieszany widok

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Litości! To już wałkowaliśmy. Oglądnij sobie te ichnie nagrody na przestrzeni powiedzmy ostatnich 2 lat. Na wiele z tych nagrodzonych aparatów nawet byś splunąć nie chciał. Wniosek: te nagrody nie są nijak obiektywne.
    Twoje rozumowanie jest bardzo dziwne. Na samochod nagrodzony 15 lat temu teraz tez nawet bym nie chcial splunac, co nie znaczy, ze w TAMTYM czasie nie byl najlepszy. Teraz jest INNY najlepszy.

Nie wydaje mi się jednak, aby to rzutowało na wybór w redakcjach magazynów w Europie Zach., Stanach, czy Japonii.
    Nie wiem co rzutuje na wybor w Niemczech, ale czesciej kupowane przez redakcje sa Nikony.

Vide pkt 1. To jest taki test, aby nikt z reklamodawców się nie obraził
    Ja wiem. Zawsze mowia tak Ci, ktorym wyniki nieodpowiadaja.

aby nikt z reklamodawców się nie obraził
    I D2X i 1Ds sa miejscu pierwszym w tym tescie. Za to w opisie jest podkreslona lepsza jakosc fotek z D2X. Ja na miejscu Canona bym sie obrazil, jezeliby w rzeczywistosci bylo inaczej.

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn_
    Twoje rozumowanie jest bardzo dziwne. Na samochod nagrodzony 15 lat temu teraz tez nawet bym nie chcial splunac, co nie znaczy, ze w TAMTYM czasie nie byl najlepszy. Teraz jest INNY najlepszy.
    Albo źle mnie rozumiesz, albo nie chcesz mnie zrozumieć Miałem na myśli obiektywną ocenę nagród w momencie ich przyznawania!
    Czy coś przeszkadzało tym ekspertom z 37 redakcji strzelić kilka fotek soniaczem F828 i stwierdzić, że jego szumy przy każdej czułości dyskwalifikują go do jakiejkolwiek nagrody?
    Nie wiem co rzutuje na wybor w Niemczech, ale czesciej kupowane przez redakcje sa Nikony.
    Masz oczywiście jakieś dane statystyczne na potwierdzenie tej hipotezy? Bo jeśli tak, to ci niemieccy fotograficy chyba ze wstydu głęboko się w swoich redakcjach pochowali - nigdzie ich bowiem nie dostrzegam
    Ja wiem. Zawsze mowia tak Ci, ktorym wyniki nieodpowiadaja.
    No przecież dokładnie to samo o Tobie można powiedzieć. Przy czym wydaje mi się, że jestem o tyle bardziej obiektywny od Ciebie, że na każdym kroku podkreślam rewelacyjną jakość optyki nikonowskiej. Mało tego, już wcześniej z kimś stwierdziliśmy, że optymalny mix to byłaby optyka Nikona i korpus Canona, czego chyba nie zauważyłeś.
    Podumowując. Nie mam żadnych zysków materialnych ani innych w efekcie korzystania z produktów Canona i nie jestem nijak z nim uczuciowo związany. Jeśli konkurencja, choćby Nikon, wypuści wyroby konkurencyjne tak cenowo jak i pod względem parametrów z tymi, które oferuje Canon, to będę bez litości i natychmiast zmienię system. Problem (i jest to również problem Canona!) polega na tym, że konkurencja po knock-down'ie siedzi zamroczona w narożniku i liczy na cud. A ateistom cuda się nie przytrafiają.

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ehem, ze Cie zacytuje: "podaj zrodlo".
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polaco
    Ehem, ze Cie zacytuje: "podaj zrodlo".
    Magazyn Schwarz-Weiss Foto 05-06/2005. Artykul od strony 26.

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Magazyn Schwarz-Weiss Foto 05-06/2005. Artykul od strony 26.
    I na podstawie danych jednego czasopisma mozesz stwierdzic ze tak jest ? Czy byly jakies dane liczbowe ze zrodlem Canona i Nikona ? Bo ja jeszcze czegos takiego nie widzialem
    Troche moich knotow

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

I na podstawie danych jednego czasopisma mozesz stwierdzic ze tak jest ? Czy byly jakies dane liczbowe ze zrodlem Canona i Nikona ? Bo ja jeszcze czegos takiego nie widzialem
    Ja widzialem. Wlasnie w tym, powaznym magazynie dla profesjonalistow.

W bibliotece oczywiscie, bo kosztuje on 17,50 euro. :-)

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja widzialem. Wlasnie w tym, powaznym magazynie dla profesjonalistow.

W bibliotece oczywiscie, bo kosztuje on 17,50 euro. :-)
    To mozesz podac te dane liczbowe ktore widziales (najlepiej jakis skan) ? Jestem bardzo ciekaw...
    Troche moich knotow

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

To mozesz podac te dane liczbowe ktore widziales (najlepiej jakis skan) ? Jestem bardzo ciekaw...
    Moge, ale najwczesniej 8.10, bo do biblioteki mam czas tylko w sobote, a teraz bede na weekend w PL, w Poznaniu, a w nastepny w Concordii w NRW z dziecmi.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Panowie, wygląda na to, że zamiast rozmawiać na temat zabrnęliśmy z ślepą uliczkę. Przyjmijmy może, że Nikon ma najlepszą strategie, najwiekszą sprzedaż i jest w ogłoe najbardziej utytułowanym i najczęściej nagradzanym producentem DSLR. PN_ jest niereformwalny, my zreszta podobnie, więc ta dyskusja do niczego nie doprowadzi.

Jako, że należę do grona strateńców korzystających z Canona zastanawiam się, czy wprowadzenie 5D w sposób istotny zmieni rozwój fotografii cyfrowej. Jeśli faktycznie FF w 5D daje aż takie odwzorowanie detali, jak widziałem na opisywanym wcześniej porównaniu, to chyba chcę to mieć
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    Panowie, wygląda na to, że zamiast rozmawiać na temat zabrnęliśmy z ślepą uliczkę. Przyjmijmy może, że Nikon ma najlepszą strategie, najwiekszą sprzedaż i jest w ogłoe najbardziej utytułowanym i najczęściej nagradzanym producentem DSLR. PN_ jest niereformwalny, my zreszta podobnie, więc ta dyskusja do niczego nie doprowadzi.

Jako, że należę do grona strateńców korzystających z Canona zastanawiam się, czy wprowadzenie 5D w sposób istotny zmieni rozwój fotografii cyfrowej. Jeśli faktycznie FF w 5D daje aż takie odwzorowanie detali, jak widziałem na opisywanym wcześniej porównaniu, to chyba chcę to mieć
    Nie zaliczam się do niereformowalnych. Canona kupiłem z sentymentu do 500N, z którego zdjęcia są w albumach wielu osób. Drugi powód, to brak body innych producentów z tak niskimi szumami (a przez szumy tak długo czekałem przesiąść się na cyfrę). gdyby np. D70 Nikona miał MOIM, niekoniecznie obiektywnym zdaniem, podobny poziom "zanieczyszczeń" obrazu jak 350d, to kto wie czy nie kupiłbym go. Niestety kolega przywiózł swój z DE, pocpykaliśmy nieco fotek i MOIM (znowu) zdaniem jakość fotek z 350d kładło te z D70 na obie łopatki - chodzi o szumy, morę...

Co do FF - kiedyś pewnie kupię coś takiego. Teraz nie stać mnie na takie cacko
    Pozdrawiam
    Marek

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów