Cytat Zamieszczone przez Kubaman
Panowie, wygląda na to, że zamiast rozmawiać na temat zabrnęliśmy z ślepą uliczkę. Przyjmijmy może, że Nikon ma najlepszą strategie, najwiekszą sprzedaż i jest w ogłoe najbardziej utytułowanym i najczęściej nagradzanym producentem DSLR. PN_ jest niereformwalny, my zreszta podobnie, więc ta dyskusja do niczego nie doprowadzi.

Jako, że należę do grona strateńców korzystających z Canona zastanawiam się, czy wprowadzenie 5D w sposób istotny zmieni rozwój fotografii cyfrowej. Jeśli faktycznie FF w 5D daje aż takie odwzorowanie detali, jak widziałem na opisywanym wcześniej porównaniu, to chyba chcę to mieć
Nie zaliczam się do niereformowalnych. Canona kupiłem z sentymentu do 500N, z którego zdjęcia są w albumach wielu osób. Drugi powód, to brak body innych producentów z tak niskimi szumami (a przez szumy tak długo czekałem przesiąść się na cyfrę). gdyby np. D70 Nikona miał MOIM, niekoniecznie obiektywnym zdaniem, podobny poziom "zanieczyszczeń" obrazu jak 350d, to kto wie czy nie kupiłbym go. Niestety kolega przywiózł swój z DE, pocpykaliśmy nieco fotek i MOIM (znowu) zdaniem jakość fotek z 350d kładło te z D70 na obie łopatki - chodzi o szumy, morę...

Co do FF - kiedyś pewnie kupię coś takiego. Teraz nie stać mnie na takie cacko