Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Wątek: Wideo 1D Mark IV

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dzięki za rzeczowe odpowiedzi. Rzeczywiście w montażu mój stary Core Duo przy SD jest spoko, a przy filmiku z D7 totalnie wymięka.

Sorry że trochę skręcę z tematu chociaż pozostaję przy D jedynkach.
    Mam pytanie. Czy istnieje w tych maszynach możliwość zaprogramowania sobie serii zdjęć powiedzmy dwa pierwsze z lampą ISO 800 z własną dobraną ekspozycją, a dwa następne bez lampy ISO 3200 z priorytetem?
    Od kiedy staram się moją trzydziestką fotkować przy świetle zastanym denerwuje mnie ciągłe skakanie po przyciskach, bo wracam do fotek z lampą, które są "mniej fajne", ale "bezpieczniejsze" a nap. w kościele nie zawsze jest na to czas. Proszę o rzeczowe odpowiedzi.
    Ostatnio edytowane przez Zynek ; 08-11-2009 o 15:52

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zynek Zobacz posta
    Dzięki za rzeczowe odpowiedzi. Rzeczywiście w montażu mój stary Core Duo przy SD jest spoko, a przy filmiku z D7 totalnie wymięka.

Sorry że trochę skręcę z tematu chociaż pozostaję przy D jedynkach.
    Mam pytanie. Czy istnieje w tych maszynach możliwość zaprogramowania sobie serii zdjęć powiedzmy dwa pierwsze z lampą ISO 800 z własną dobraną ekspozycją, a dwa następne bez lampy ISO 3200 z priorytetem?
    Od kiedy staram się moją trzydziestką fotkować przy świetle zastanym denerwuje mnie ciągłe skakanie po przyciskach, bo wracam do fotek z lampą, które są "mniej fajne", ale "bezpieczniejsze" a nap. w kościele nie zawsze jest na to czas. Proszę o rzeczowe odpowiedzi.
    Ja zatrzymałem się w jedynkach na 1Ds2, ale 7D czy 5D2 mają tryby C1/C2/C3 które można sobie zaprogramować. One dokładnie po to są o czym mówisz.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamkozlowski79 Zobacz posta
    Ja zatrzymałem się w jedynkach na 1Ds2, ale 7D czy 5D2 mają tryby C1/C2/C3 które można sobie zaprogramować. One dokładnie po to są o czym mówisz.
    Dzięki - ucieszyła mnie Twoja odpowiedź. Robota będzie mniej stresująca, bo D1MIV pewnie też będzie to miał.
    Jedynki mają w porównaniu do d XX, oprócz innych plusów, jedno co mnie "bardzo podnieca" - dwa sloty na karty. Miałem już w swojej "karierze" jedno totalne padnięcie karty i jedno "zgłupienie". Tak jak ktoś pisał że nie wyobraża sobie jechania z jedną puszką na robotę, tak ja oprócz tego mam "serce w gardle" jak zgrywam foty do kompa.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zynek Zobacz posta
    Dzięki - ucieszyła mnie Twoja odpowiedź. Robota będzie mniej stresująca, bo D1MIV pewnie też będzie to miał.
    Jedynki mają w porównaniu do d XX, oprócz innych plusów, jedno co mnie "bardzo podnieca" - dwa sloty na karty. Miałem już w swojej "karierze" jedno totalne padnięcie karty i jedno "zgłupienie". Tak jak ktoś pisał że nie wyobraża sobie jechania z jedną puszką na robotę, tak ja oprócz tego mam "serce w gardle" jak zgrywam foty do kompa.
    Hmm... Ja miałem dwa pady ale to nie były moje karty i to były karty SD. Wystrzegam się ich jak mogę. Z kart CF miałem pad na razie jeden mały w sumie nieistotny - mam jedną kartę Sandiska, która w pewnym miejscu karty nie chce nic nagrać. Z tym że 7D informuje mnie o tym i naparza dalej, a 5D2 się wiesza do tego stopnia, że trzeba wyjąć baterię. Ale nie mam czasu zanieść do sklepu, żeby serwisować kartę Ech...

Można długo się rozwodzić nad wyższością jedynek nad innymi aparatami... Tylko że czasem cena trochę przeraża...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Byłem niedawno na BEiKSowym Road Show (tam poznaliśmy się z 1DMIV ) gdzie facet z Panasonika (chodziło o kamery i zapis na SDHC) zarzekał się że nie ma możliwości żeby taka karta padła. Ja wiem swoje i jak będę wchodził w zapis na kartach (to nieuchronne) to bez jednoczesnego zapisu na zewnętrzny dysk nie zaryzykuję.
    Jeszcze pewniejsze są podobno P2, ale przy moim pechu...

Ceny Pro sprzętu niestety powalają. Już zaczynam przygotowywać żonę na wydatek ok. 20 tys. - taka taktyka .
    O ile 1DMIV po odpowiednim, minimum półrocznym, przygotowaniu żony jest w moim zasięgu. O tyle 1DsMIV - szczyt marzeń - jest już prawdopodobnie poza zasięgiem. Chyba że TOTO...

Uprawnienia umieszczania postów