Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 65

Wątek: Ceny analogowych canonów

Początki nałogu Awatar Scaramanga
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorin
    mamy tu do czynienia chyba z jakas fanatyczka
    Zmienil plec,czy ja o czyms nie wiem...??? )))
    Latwiej kijek pocieniasic niz go potem pogrubasic...

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Skoro napisal "nie zamienilbym" to czemu ty piszesz "fanatyczka" ?
    my mistake wybacz Agaj666...

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Pragnę zwrócić uwagę na jeden istotny parametr. Wielkość wizjera. Wiem, ze seria 600 jest w tym rewelacyjna, a jak te pozostałe?
    wedle www.bleys.prv.pl bardzo podobnie choc minimalnie na korzysc serii 600
    Ostatnio edytowane przez thorin ; 19-09-2005 o 19:03
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Domyślnie

Jestem facetem jak sądze ale może wiesz lepiej.......Owszem można powiedziec że jestem fanatykiem jakości, trwałości ,niezawodności.600-tka może i jest dobra ale chyba jednak niekoniecznie lepsza od 5-tki.
    Negatyv - poszukaj mojego posta(u).Wiele ich nie mam jak na razie więc będzie łatwo.
    Canon vs Nikon.Tam szukaj moich przeżyc.
    Ostatnio edytowane przez agaj666 ; 19-09-2005 o 19:15

Początki nałogu Awatar Scaramanga
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agaj666
    600-tka może i jest dobra ale chyba jednak niekoniecznie lepsza od 5-tki.
    .
    Jasne,ze nie.Ja tez tego nie twierdze.600-tka lepsza jest pod wzgledem cenowym.
    Niestety zeby robic zdjecia 630-tka musialem zainwestowac w wymiane hamulca migawki,grip GR-20,wezyk do zdalnego wyzwalania migawki.Teraz moge robic wszystko.To wymagalo inwestycji,ale byly one niewspolmiernie male do obecnie produkowanych lustrzanek.Jeszcze raz powtorze,ze 6 klatek na sekunde nie ma wiekszosc "smietnikow" ze sredniej polki.Przydaje sie to nie tylko w zdjeciach akcji,ale podczas bracketingu gdzie tez chcemy miec przy trzecim zdjeciu w miare pierwotna scene,a nie scene rozniaca sie prawie o sekunde od tej,ktora postanowilismy zarejestrowac,powiedzmy modelke przekladajaca noge na noge(gdzies to chyba widzialem,chyba w kinie...) - nie jest to moze stricte zdjecie akcji,ale szybkosc jest bardzo pomocna
    Latwiej kijek pocieniasic niz go potem pogrubasic...

Początki nałogu

Domyślnie

Eos 600 to eos 600 a piątka, to piatka. Nie ma co porównywać. Piątka chodzi inaczej, ciszej, miekko, nie szarpie.To bardziej kulturalny aparat. Wzór ergonomii. Pod wszystkimi względami przewyższa 600-tke, oprócz wizjera, który ma mniejszy i tak samo ciemnawy jak w 600-tce. Wspanialy jest w piątke AF. Tak porządny, że dzisiejsze cyfrowe lustra mogą sobie tylko o takim pomarzyć. Oczywiscie ma czasy 1/4000 i 1/8000. Dobry pomiar, w tym spota. Nie poda hamulec migawki. Niezłe egzemplarze są po 600 zł. Nie wiem dlaczego upieracie się przy cenie giełdowej -1100. Giełda już dawno przestała wyznaczać relacje cenowe. Eos 50 jest za 450 zł. do wzięcia w stanie naprawde dobrym z plusem. Wiele nie widział. Eos 5 za 600 z oryginalnym wężykiem elektronicznym lub 550 zl bez. Stan conajmniej dobry. Wszystko do poogladanie i sprawdzenia. W promocji lampy Canona taniej. Myślę, że podobne ceny znajdziecie z czasem w swoich oklicach, gdzie jest możliwosć sprawdzenia sprzętu.
    Łatwiej kupić dobry sprzęt od kogoś na allegro (ludzie wyzbywają się analogow za bezcen ) niż od handlarzy na giełdzie- tam to jest jak w Bagdadzie za czasów Sindbada, dzieją się cuda.
    Cześć.Ch.

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chomsky
    ...(ludzie wyzbywają się analogow za bezcen )...
    I to jest odpowiedź dla negatyv'a co robić. Mały obrazek analogowy to historia panowie, czy to się Wam i mi podoba, czy też nie. Możecie nawet "piątkę" Canona za 20 PLN kupować, nie zmieni to faktu, że to jest tzw. kanał.
    Od cyfry bowiem nie ma odwrotu...
    Ale to już zupełnie inny temat.

Początki nałogu

Domyślnie

Jurek Plieth- może i warto kupić. Może często warto spróbować za pare złotych czy fotografia to hobby dla mnie? Czy mnie nie znudzi, czy wciągnie. Ot jakiegos Canona 500N za dwie stówki + taniego kita. Zrobic pare rolek. W końcu niewielka strata. Jedna impreza w lokalu. Jednak gdy kto wie, że focenie to jego miłość dozgonna (lub praca) to powinien rzeczywiście wchodzic w cyfrę. Ale te Canony nadal mam do sprzedania. Jakies szkiełko też by się znalazło.
    Cześć.ch.

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Hej, jak na prowadzi Eos 10, wychodzi za c. 200 zł i jest na półrocznej gwarancji sklepowej, jeśli znacie jakieś powody co by go nie kupować to proszę
    o ich podanie
    Eos 33, M42: 58, 135, 200

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

eos 100 jest bogatszy
    zrodlo? www.bleys.prv.pl
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Początki nałogu

Domyślnie

Nikt nie słyszał o zajechaniu piątki. To aparat jak ruski czołg, choc tak nie wygląda. Konstrukcja,która powinna dostać medal. Eos 600/100 to takze baaardzo udane konstrukcje, brać jak jest. Podobnie eos 50.
    cześć.ch.

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów