Zmienil plec,czy ja o czyms nie wiem...???Zamieszczone przez thorin
)))
Zmienil plec,czy ja o czyms nie wiem...???Zamieszczone przez thorin
)))
Latwiej kijek pocieniasic niz go potem pogrubasic...
Zamieszczone przez Vitez
my mistake
wybacz Agaj666...
wedle www.bleys.prv.pl bardzo podobnie choc minimalnie na korzysc serii 600Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Ostatnio edytowane przez thorin ; 19-09-2005 o 19:03
przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.
Jestem facetem jak sądze ale może wiesz lepiej.......Owszem można powiedziec że jestem fanatykiem jakości, trwałości ,niezawodności.600-tka może i jest dobra ale chyba jednak niekoniecznie lepsza od 5-tki.
Negatyv - poszukaj mojego posta(u).Wiele ich nie mam jak na razie więc będzie łatwo.
Canon vs Nikon.Tam szukaj moich przeżyc.
Ostatnio edytowane przez agaj666 ; 19-09-2005 o 19:15
Jasne,ze nie.Ja tez tego nie twierdze.600-tka lepsza jest pod wzgledem cenowym.Zamieszczone przez agaj666
Niestety zeby robic zdjecia 630-tka musialem zainwestowac w wymiane hamulca migawki,grip GR-20,wezyk do zdalnego wyzwalania migawki.Teraz moge robic wszystko.To wymagalo inwestycji,ale byly one niewspolmiernie male do obecnie produkowanych lustrzanek.Jeszcze raz powtorze,ze 6 klatek na sekunde nie ma wiekszosc "smietnikow" ze sredniej polki.Przydaje sie to nie tylko w zdjeciach akcji,ale podczas bracketingu gdzie tez chcemy miec przy trzecim zdjeciu w miare pierwotna scene,a nie scene rozniaca sie prawie o sekunde od tej,ktora postanowilismy zarejestrowac,powiedzmy modelke przekladajaca noge na noge(gdzies to chyba widzialem,chyba w kinie...) - nie jest to moze stricte zdjecie akcji,ale szybkosc jest bardzo pomocna![]()
Latwiej kijek pocieniasic niz go potem pogrubasic...
Eos 600 to eos 600 a piątka, to piatka. Nie ma co porównywać. Piątka chodzi inaczej, ciszej, miekko, nie szarpie.To bardziej kulturalny aparat. Wzór ergonomii. Pod wszystkimi względami przewyższa 600-tke, oprócz wizjera, który ma mniejszy i tak samo ciemnawy jak w 600-tce. Wspanialy jest w piątke AF. Tak porządny, że dzisiejsze cyfrowe lustra mogą sobie tylko o takim pomarzyć. Oczywiscie ma czasy 1/4000 i 1/8000. Dobry pomiar, w tym spota. Nie poda hamulec migawki. Niezłe egzemplarze są po 600 zł. Nie wiem dlaczego upieracie się przy cenie giełdowej -1100. Giełda już dawno przestała wyznaczać relacje cenowe. Eos 50 jest za 450 zł. do wzięcia w stanie naprawde dobrym z plusem. Wiele nie widział. Eos 5 za 600 z oryginalnym wężykiem elektronicznym lub 550 zl bez. Stan conajmniej dobry. Wszystko do poogladanie i sprawdzenia. W promocji lampy Canona taniej. Myślę, że podobne ceny znajdziecie z czasem w swoich oklicach, gdzie jest możliwosć sprawdzenia sprzętu.
Łatwiej kupić dobry sprzęt od kogoś na allegro (ludzie wyzbywają się analogow za bezcen ) niż od handlarzy na giełdzie- tam to jest jak w Bagdadzie za czasów Sindbada, dzieją się cuda.
Cześć.Ch.
I to jest odpowiedź dla negatyv'a co robić. Mały obrazek analogowy to historia panowie, czy to się Wam i mi podoba, czy też nie. Możecie nawet "piątkę" Canona za 20 PLN kupować, nie zmieni to faktu, że to jest tzw. kanał.Zamieszczone przez chomsky
Od cyfry bowiem nie ma odwrotu...
Ale to już zupełnie inny temat.
Jurek Plieth- może i warto kupić. Może często warto spróbować za pare złotych czy fotografia to hobby dla mnie? Czy mnie nie znudzi, czy wciągnie. Ot jakiegos Canona 500N za dwie stówki + taniego kita. Zrobic pare rolek. W końcu niewielka strata. Jedna impreza w lokalu. Jednak gdy kto wie, że focenie to jego miłość dozgonna (lub praca) to powinien rzeczywiście wchodzic w cyfrę. Ale te Canony nadal mam do sprzedania.Jakies szkiełko też by się znalazło.
Cześć.ch.
Hej, jak na prowadzi Eos 10, wychodzi za c. 200 zł i jest na półrocznej gwarancji sklepowej, jeśli znacie jakieś powody co by go nie kupować to proszę
o ich podanie![]()
Eos 33, M42: 58, 135, 200
eos 100 jest bogatszy
zrodlo? www.bleys.prv.pl
przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.
Nikt nie słyszał o zajechaniu piątki. To aparat jak ruski czołg, choc tak nie wygląda. Konstrukcja,która powinna dostać medal. Eos 600/100 to takze baaardzo udane konstrukcje, brać jak jest. Podobnie eos 50.
cześć.ch.