A czy wie ktos w jakiej cenie mozna kupic EOS 5? Chodzi mi o ceny gieldowe a nie aukcje typu allegro.
A czy wie ktos w jakiej cenie mozna kupic EOS 5? Chodzi mi o ceny gieldowe a nie aukcje typu allegro.
Canon Rulezzz
Na gieldzie w Stodole kosztuje 1100 body prawie nowka.Moim zdaniem skoro uzbierasz 11 to i uzbierasz 17 "baniek",a za tyle kupisz juz naprawde niezla maszynke z najszybszym AF w tej klasie czyli 30V (oczywiscie "brand new").Zamieszczone przez negatyv
Ja bym sie nie zastanawial.Jesli powiedzialbym,ze stare to sa dobre wino i skrzypce,zlamalbym swoje zasady.W tym przypadku jednak formula ta sie sprawdza i za te cene zapomnij o Eos 5...
Latwiej kijek pocieniasic niz go potem pogrubasic...
Strasznie drogo jak na tak wiekowy sprzet [chodzi o technologie]. Sadzilem ze mozna EOS 5 kupic za ok.500-700 zlotych. Jedyna funkcja ktora by mi sie BARDZO przydala, a ktorej mi brakuje to pomiar SPOT.Zamieszczone przez Scaramanga
Robie glownie krajobrazy i architekture i cos takiego bardzo sie przydaje. Idealem bylby EOS 3 ale cena zjechanych przez zawodowcow tych cudeniek coraz bardziej mnie przekonuje do przejscia na cyfre.
Canon Rulezzz
Za siedem stow to kupisz body ale takie jakby wypadlo komus na 2 tysiacach metrow z samolotu...Notabene byla kiedys reklama Minolty 700xi w angielskim pismie wlasnie jako zdjecie po jej upadku podczas cwiczen grupy skoczkow cos jakby nawet wyzej.Urwal sie podobno tylko obiektyw i calosc po niewielkiej naprawie "wrocila do zycia"...Zamieszczone przez negatyv
Spot,jak spot.Wystarczy pomiar skupiony 9%.Algorytm pomiaru swiatla z matrycy w pomiarze wielosegmentowym w Eosie 3 jest do bani i zafalszowuje wyniki.Eos 30 ma juz podobno cos lepszego.Jesli zalezy Ci na trafieniu "w punkt" to wazna jest wiedza z czego mierzyc,a jesli mimo to sa problemy, to stosujesz "bracketing"...
Cyfra ma za duzo ograniczen w porownaniu do zalet.Podstawowa wada jest
slaba jakosc obrazow w czulosciach wyzszych od ISO 100.
Jesli zrobisz material na Provii 400 F to bedzie sie on nadawal do publikacji(druku),a jesli zejdziesz tak cyfrowo to "**** z krola"...![]()
Ostatnio edytowane przez Scaramanga ; 19-09-2005 o 18:55
Latwiej kijek pocieniasic niz go potem pogrubasic...
Ja bardziej mialem na mysli multi-spot (do ośmiu pomiarów) niz matrycowy. Ale zgadzam sie ze 33V to swietny i cichy korpus.Zamieszczone przez Scaramanga
Canon Rulezzz
jedna uwaga, ale szczera - pomimo tego, że sam mam (jak wiesz) do sprzedania EOS'a 50E Quartz Data Back z gripem:Zamieszczone przez lucien
EOS 50 może ciężko współpracować z M42 - zapewne zaraz mnie tu zjedzą zaprzeczając, ale jednak - ten aparat na mechniczny czujnik obecności obiektywu (EOS 1000 tego nie ma, większośc innych analogów, które oglądałem też tego nie miała, cyfry tego na pewno nie mają) i po założeniu przejściówki (może moja nie była jakaś super) aparat się blokował i wyłączał...
pozdro.,
m.
Przechodz,przechodz........... mi juz chyba przeszlo po ostatnich doswiadczeniach z cyfrakiem.Eos 5 mimo ze ma juz pare lat bije o glowe te 10 i 20 ,a wysokie ceny swiadcza o wysokiej klasie sprzetu.Eos 3 jest dobry ale ja nie zamieniłbym go z 5-ką.
A mozesz cos wiecej napisac o tych doswiadczeniach?Zamieszczone przez agaj666
Szczerze mowiac od jakiegos roku jestem rozdarty wewnetrznieczy pojsc z duchem czasu.
Ostatnia runda moich przemyslen nad kupnem cyfraka skonczyla sie tym ze zapelnilem polke w lodówce 20 filmami Fuji![]()
Pozdrawiam![]()
Canon Rulezzz
mamy tu do czynienia chyba z jakas fanatyczkaZamieszczone przez agaj666
![]()
przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.
Skoro napisal "nie zamienilbym" to czemu ty piszesz "fanatyczka" ?Zamieszczone przez thorin
![]()