Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 65

Wątek: Ceny analogowych canonów

Domyślnie

lekko i szybko to moze chodzic obiektyw............jak jej bardziej pasuje 600 niz 5 to powinna zejść z nadmiernej ekspozycji słonecznej

Początki nałogu Awatar Scaramanga
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorin
    i co z tego ze leciwe ? dzis uzytkowniczka 5-tki chwycila moja 600tke i az ochnela z wrazenia jak to cacko lekko i szybko chodzi
    Chodzi?Ona nie chodzi,ona zasuwa jak sie masz.Eos 10D to najszybciej 3 klatki na sekunde...
    Przy zdjeciach mijanek samolotow na pokazach 6 klatek 630-tki bylo nie do pokonania...
    System automatycznego wybierania punktu autofokusa w 10D dziala tak,ze szlag mnie trafia i przechodze na srodkowy czujnik.630-tka ma tylko srodkowy czujnik,moze gorszy o tyle,ze nie jest on krzyzowy(nie odroznia poziomych elementow,ale mozna aparat lekko przechylic i po klopocie)
    Nie zapominajcie,ze w 1989 roku ten aparat byl koniem roboczym profesjonalistow i wiele wynalazkow znajdujacych sie w nim jest nieobecna we wspolczesnych "smietnikach" jak chocby metalowy korpus...
    Latwiej kijek pocieniasic niz go potem pogrubasic...

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A co o z Canonem 10 i 100, jak je oceniacie ?
    Zdecydowałem się na zakup w komisiel,
    mają tam właśnie Canona 10 i Canona 100
    z gwarancją.
    Eos 33, M42: 58, 135, 200

Początki nałogu

Domyślnie

A zupelnie przypadkowo mam eosa 50 i eosa 5 do sprzedania w dobrym stanie, nie za drogo. Zapraszam na priva.
    cześć.ch.

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lucien
    A co o z Canonem 10 i 100, jak je oceniacie ?
    Zdecydowałem się na zakup w komisiel,
    mają tam właśnie Canona 10 i Canona 100
    z gwarancją.

mialem 100. Prawie, powtarzam prawie to samo co 600, bo troszeczke wolniejszy ale ma krzyzowy centralny punkt AF i lampe wspomagajaca autofokus. Oczywiscie ma metalowe body jak tylko obejrzysz migawke to brac nie pytac, tymbardziej ze na gwarancji (migawke lepiej obejrzec mimo gwarancji)

Cytat Zamieszczone przez agaj666
    lekko i szybko to moze chodzic obiektyw............jak jej bardziej pasuje 600 niz 5 to powinna zejść z nadmiernej ekspozycji słonecznej
    jezeli sie myle to mnie poprawcie, czy czasem piatka nie ma tak udziwnionego kolka zmiany nastaw ze trzeba je najpierw wcisnac by cos w nim zmienic? poza tym migawka, mimo ze brak czasu 1/4000 i 1/8000 s :cool: jest jak juz pisal Scaramanga pieronsko szybka... i CHODZI jak złoto :cool:
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Domyślnie

Nie wiem czy jest dziwne.Owszem trzeba wcisnac ale raz i juz. Przynajmniej ci sie nic nie poprzestawia przypadkowo.Poza tym to kółko jest wlacznikiem wiec musi miec jakas blokade,nie?Te braki 1/4000 i 1/8000 to nie jest przypadlosc eosa 5,bo on te czasy MA.I też chodzi jak złoto, a nawet jeszcze lepiej

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agaj666
    Nie wiem czy jest dziwne.Owszem trzeba wcisnac ale raz i juz. Przynajmniej ci sie nic nie poprzestawia przypadkowo.Poza tym to kółko jest wlacznikiem wiec musi miec jakas blokade,nie?Te braki 1/4000 i 1/8000 to nie jest przypadlosc eosa 5,bo on te czasy MA.I też chodzi jak złoto, a nawet jeszcze lepiej
    mi tam sie nic nie przestawia o kurcze i brak mi lampy, ale coz ten brak wart jest, skoro nie mam lampy to sie po prostu nia nie martwie
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Domyślnie

po co ci lampa?kup sobie 50 1.0L i masz problem z głowy
    Mi się też nie przestawia,bo kółko ma blokadę.I mam lampę.

Bywalec

Domyślnie

A czy wie ktos w jakiej cenie mozna kupic EOS 5? Chodzi mi o ceny gieldowe a nie aukcje typu allegro.
    Canon Rulezzz

Początki nałogu Awatar Scaramanga
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez negatyv
    A czy wie ktos w jakiej cenie mozna kupic EOS 5? Chodzi mi o ceny gieldowe a nie aukcje typu allegro.
    Na gieldzie w Stodole kosztuje 1100 body prawie nowka.Moim zdaniem skoro uzbierasz 11 to i uzbierasz 17 "baniek",a za tyle kupisz juz naprawde niezla maszynke z najszybszym AF w tej klasie czyli 30V (oczywiscie "brand new").
    Ja bym sie nie zastanawial.Jesli powiedzialbym,ze stare to sa dobre wino i skrzypce,zlamalbym swoje zasady.W tym przypadku jednak formula ta sie sprawdza i za te cene zapomnij o Eos 5...
    Latwiej kijek pocieniasic niz go potem pogrubasic...

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów