Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: uchwyt statywowy 20-700 - jaki typ zamknięcia?

Awatar tometta
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Szkopuł w tym, że ten pierwszy model, wizualnie wyglądający jak oryginał wykonany jest niestety jak to pięknie określił dystrybutor, z "najwyższej jakości materiałów" co oznacza niestety zwykły plastik. Przynajmniej ja z takim się spotkałem, a nie odważył bym się mocować na nim cięższego obiektywu.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tometta Zobacz posta
    Szkopuł w tym, że ten pierwszy model, wizualnie wyglądający jak oryginał wykonany jest niestety jak to pięknie określił dystrybutor, z "najwyższej jakości materiałów" co oznacza niestety zwykły plastik. Przynajmniej ja z takim się spotkałem, a nie odważył bym się mocować na nim cięższego obiektywu.
    Jesli faktycznie z plastiku to kiepsko. Swoją drogą moim zdaniem kluczowa jest jednak wytrzymałość nitu, na którym trzyma się zawias przegubu. Mam wesję 2 lecz nit jest z dziurką w środku. Nic się na razie nie stało, ale jak zetnie tę rurkę... Oprócz tego jest świetnie spasowany itp. Mam wersję czarną. Ten na zdjęciu chyba ma jednak pełny nit.

Uzależniony

Domyślnie

Jeśli plastik, to "kicha". Niekiedy dobry plastik lepszy, niż "byle-metal", ale to już trzeba konkretniej rozpatrywać. Aż nie chce mi się wierzyć, że to plastik, ale skoro relacja z pierwszej ręki, widocznie możliwe...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

podepne sie do watku: jak sie sprawuje typ 2? czy po zapieciu zestawu w tej obreczy na glowice klasy MF 486RC2 (czyt. szajsowata) jest szansa, ze kadr nie siada o 1/5 jak to ma miejsce w przypadku podpiecia za body?
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar trothlik

Domyślnie

Mam pytanko odnośnie obiektywu 70-200/ 2.8. czy ten uchwyt jest w zestawie, czy trzeba go samemu dokupić. Pytałem w różnych miejscach i różnie ludzie gadają...
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    podepne sie do watku: jak sie sprawuje typ 2? czy po zapieciu zestawu w tej obreczy na glowice klasy MF 486RC2 (czyt. szajsowata) jest szansa, ze kadr nie siada o 1/5 jak to ma miejsce w przypadku podpiecia za body?
    Jest szansa - podpinałem nawet do 484. Generalnie z uchwytem zestaw jest w miarę wyważony i siły nie sa duże...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez trothlik Zobacz posta
    Mam pytanko obiektywu 70-200/ 2.8. czy ten uchwyt jest w zestawie, czy trzeba go samemu dokupić. Pytałem w różnych miejscach i różnie ludzie gadają...
    Normalnie jest w zestawie...
    Ostatnio edytowane przez tezmarek ; 07-11-2009 o 20:21 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Z tytułu wątku wynika, że tu chodzi o całkiem poważny zoom 20-700.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Hehehe, a ja dopiero po Twojej sugestii zauważyłem, że nie chodzi o 70-200
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Bywalec Awatar voriax
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Dobra Dobra :-)

przyznaje bez bicia...
    mam 70-200 f/4 i o uchwyt do takiego mi chodziło.

Sami jednak zobaczcie jak działa siła sugestii... :-)
    Jednak Canonowskie 70-200 to potega na rynku :-)

nikt nawet nie chce pomyslec o 20-700 f/4

Pozdrawiam!
    Marcin.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów