dwójeczka![]()
dwójeczka![]()
widac ze wiesz jak stempla uzywac![]()
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max
Trampek nie wiem czy piszesz serio czy się śmiejesz . Tylko jedno zdjęcie jest obrobione z tych 3 , dlatego 2 pozostałe są w formie surowej , chce jedynie wiedzieć który kadr wykorzystać , wtedy je obrobię . Prośba o twoją opinie co do kadru . czy 2 jest najlepsza ?? Czekam na odpowiedź bo chce się wziąć do roboty
nie smialem sie tylko zauwazylem to wszystko. co dokadrow to 2ka choc oczywisice samo zdjecie najlepsze nie jest.
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max
ok zamieszczam zdjęcie po ponownej obróbce , proszę o cenne uwagi .
1.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
mam nadzieje , że jest choć troszkę lepiej
Ostatnio edytowane przez kamionek88 ; 08-11-2009 o 20:01 Powód: Automerged Doublepost
Teraz kadr ok, ale wiesz kadrowanie na komputerze... lepiej się tego oduczyć. Nijaka proporcja boków, ani to kwadrat ani 3:2...
Ekspozycja teraz dobra. Ta wersja zdjęcia jest o wiele lepsza od pierwszej.
GO mogłaby być mniejsza żeby rozmyć tło, nad retuszem policzków można jeszcze popracować.
Nie podoba mi się oprawka okularów na powiekach.
Mimika modelki nie za specjalnie szczęśliwa.
Ostatnia wersja całkiem przyjemna, jednak jeśli cieszy Cię portret, to koniecznie kup sobie 50 1.8, bo kit się do niego nie nadaje...
Pozdrawiam)
najtańsze lustro Canona
A ja proponuję robić zdjęcia w czerni i bieli jeśli masz problemy z kolorem.
Zacznij od monochromatyczności, naucz się odpowiednio kadrować, szukać ciekawych kompozycji i rozwiązań teksturowych, a dopiero później przejdź do zabawy w kolory...
Proszę o komentarze , jest to dla mnie bardzo ważne abym wiedział co mam poprawić , na czym skupić większą uwagę .