Pokaż wyniki od 1 do 10 z 115

Wątek: Jaki obiektyw do krajobrazów??

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Bezsprzecznie 70-200 można wykorzystać do niektórych krajobrazów. Tylko typowym obiektywem jest szeroki kąt. Nie bedę się wypowiadał czy 14mm czy 24 czy może 35 bo to trochę kwestia kadru, gustu, przyzwyczajeń. Ale i tak podstawowym obiektywem do krajobrazu pozostanie szeroki kąt i to, w opinii wielu, im szerszy tym lepiej.

A ja, jak już o tym pisałem, z pewnym zdumieniem stwierdziłem, że wśród autorów książki o krajobrazach wielkim powodzeniem cieszył się jednak obiektyw 70-200.
    Spośród 5 autorów miało go aż 4 !!!
    Ale oczywiście wszyscy mieli też szkła szerokokątne i UWA, choć o najróżniejszych ogniskowych.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    A ja, jak już o tym pisałem, z pewnym zdumieniem stwierdziłem, że wśród autorów książki o krajobrazach wielkim powodzeniem cieszył się jednak obiektyw 70-200.
    Spośród 5 autorów miało go aż 4 !!!
    Ale oczywiście wszyscy mieli też szkła szerokokątne i UWA, choć o najróżniejszych ogniskowych.
    Pozdrówka
    Mnie to nie dziwi. Mam szczescie znac cenionych fotografow przyrody, ktorzy specjalizuja sie w fotografii krajobrazowej i wiem, ze czesto najszersze szklo jakie nosza w torbie to 28mm, i nie czesto je wykorzystuja. W przeciwienstwie do zoomow typu 70-X. Jesli to tez mozna wytlumaczyc tylko ich mlodym wiekiem (bo doswiadczenie maja, skoro sa nagradzani - i to ciagle) to ja juz nie wiem :-)

Uprawnienia umieszczania postów