Zobacz wyniki ankiety: Na kogo będziesz głosował w wyborach do sejmu

Głosujących
103. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 14 z 28 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 273

Wątek: Sondaz wyborczy

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez birez
    No kiedy mamy do czynienia z tlumem wscieklych renegatow podpalajacych kamienice, na ktorych klasyczne srodki przymusu nie dzialaja... to coz... wtedy mamy wlasnie rzeczona ostatecznosc i kalachy w dlon... Z tym ze nie przypominam sobie zadnej zawieruchy ktora miala miejsce ostatnio i ktorej nie dalo by sie rozpedzic nie zabijajac...
    No nareszcie... bo już myślałem, że wszystkim się wydaje, że ja i Tomek chcemy wysyłać komandosów na babcie wymachujące w parku laskami i narzekające na polityków ;-)

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Ale coś inni jakby przycichli ;-) kończyć kolację i wracać do flame'a
    Nie, po prostu ja z założenia eliminuję wszystkie skrajne głosy, bo z ortodoksami nie daje się dyskutować. A od Tomkowego odcięcia się od demokracji i zamiłowania do dyktatury tylko krok do eliminowania wszystkich pedałów, następnie zaś Żydów, Cyganów itd. Historia to już przerabiała, ale widać nie wszyscu są tak pojętni, aby z niej wyciągali wnioski.
    EOT.

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    A od Tomkowego odcięcia się od demokracji i zamiłowania do dyktatury tylko krok do eliminowania wszystkich pedałów, następnie zaś Żydów, Cyganów itd.
    W szczególności JKM chyba o tych pierwszych ma dośc konkretne zdanie...

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Eliminacja Żydów miała miejsce w demokracji

Dla mnie oczywiste jest, ze racja nigdy nie leży po środku.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

W szczególności JKM chyba o tych pierwszych ma dośc konkretne zdanie...
    Jasne, zwłaszcza o Ayn Rand i Miltonie Friedmanie

Edit. Sorry, widzę, że chodziło o pedałów. Mój błąd.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Uzależniony Awatar mxdanish
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Rany....
    Wyszedłem na spacerek, wracam i zastaje przeszło 100 postów lektury.

Tomek myśle że Twoje "krwawe dławienie manifestacji" nie przyniosłyby żadnego efektu.
    Byłoby tak jak gdzieś na początku napisał Muflon.
    Nie powstrzymałbyś za cholere akcji protestacyjnych, bo one zawsze były, są i będą.
    A dodatkowo na swoim sumieniu miałbyś setki a może i tysiące ofiar, z których zaledwie mały ułamek stanowili by ludzie naprawde na to zasługujący (o ile można o kimś powiedzieć że zasługuje na śmierć)
    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Uzależniony Awatar birez
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

No nareszcie... bo już myślałem, że wszystkim się wydaje, że ja i Tomek chcemy wysyłać komandosów na babcie wymachujące w parku laskami i narzekające na polityków ;-)
    No nie. Tylko co poniektorzy (ja ) uwazaja ze chcecie ich wysylac na _kazda_ zadyme. Podczas gdy 99.99999% z nich da sie "obsluzyc" metodami niesmiertelnymi.
    - Panie Spock, prędkość hiperfokalna !
    - Nie możemy kapitanie, za dużo krążków rozproszenia !

Do galerii nie zapraszam, bo poszła była do /dev/null

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez birez
    co poniektorzy (ja ) uwazaja ze chcecie ich wysylac na _kazda_ zadyme. Podczas gdy 99.99999% z nich da sie "obsluzyc" metodami niesmiertelnymi.
    Tak. Wysłać i mieć nadzieję, że akurat ta zadyma nie okaże sie jedną z 0.00001% i bron bedzie potulnie rdzewieć w kaburach.

Uzależniony Awatar mxdanish
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Tak. Wysłać i mieć nadzieję, że akurat ta zadyma nie okaże sie jedną z 0.00001% i bron bedzie potulnie rdzewieć w kaburach.
    Ale patrzac na to z drugiej strony nie można też z góry zakładać, że ta akurat zadyma okaże się krwawą i od razu na wejście strzelać
    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxdanish
    Ale patrzac na to z drugiej strony nie można też z góry zakładać, że ta akurat zadyma okaże się krwawą i od razu na wejście strzelać
    A rozróżniasz "wysłać" i "kazać strzelać"? Często sam widok broni (w połączeniu ze świadomością, że w razie rzeczywistej potrzeby policja nie zawaha się jej uzyć) wystarczy. Niestety akurat z tą świadomością to u nas jest odwrotnie... wszyscy doskonale wiedzą co policja może i dlaczego tak mało :-(

Edit: to mi się m.in. podoba w Szwajcarii. Tuz przed tym jak tu przyjechałem miała miejsce akcja przeciwko jakiejś melinie nielegalnych imigrantów (bynajmniej wcale niedużej, ot tak w porywach kilkanaście osób tworzących zorganizowaną szajkę, poziom powiedzmy początkującego Pruszkowa). Imigranci najwyraźniej nie wiedzieli co znaczy policja w .CH - no i się trochę zdziwili. Środek nocy - wojsko (na setki), transportery opancerzone, helikoptery, ciężki sprzęt. Rzecz odbyła się ponoć bez jednego wystrzału :-)

Strona 14 z 28 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów