Zobacz wyniki ankiety: Na kogo będziesz głosował w wyborach do sejmu

Głosujących
103. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 11 z 28 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 273

Wątek: Sondaz wyborczy

Uzależniony Awatar birez
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Czyli jak rozumiem popierasz solidne pałowanie górników?
    Nie.
    Popieram solidne palowanie _kazdego_ kto wyrywa kawalek plyty chodnikowej i rzuca nia w Bogu ducha winnego policjanta.
    Czy to gornik, informatyk czy wycieczka zenskiej druzyny siatki plazowej.

Demonstracje, manifestacje - OK
    Rozruby, niepotrzebna agresja, bandytyzm - NIE
    - Panie Spock, prędkość hiperfokalna !
    - Nie możemy kapitanie, za dużo krążków rozproszenia !

Do galerii nie zapraszam, bo poszła była do /dev/null

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Mechanizmu? Machinę? O co chodzi? Podatki służą (w idealnej sytuacji, o jakiej mowie) do utrzymania wojska, policji, sadow. Co to ma do fabryk?
    Jasne - a przedsiębiorcy sami wprowadzą sobie jakąś walutę (może handel wymienny?) bo i po co bank centralny. Prawo też ustanowią sami (i będą dbać o jego aktualność). Urzędy, w których obywatel będzie mógł załatwiać różne sprawy też są niepotrzebne (I tak, uważam, że są pewne sprawy, dla których warto, żeby jakiś urząd był).

Eee, nie żałuj sobie.. Przecież z trzech rzeczy które wymieniłeś, co najmniej wojsko i policja też może być prywatne - dostaniesz do domu ulotkę "nowa firma policyjna oferuje usługi 10% taniej niż konkurencja" :-) "prywatna armia obroni Cię w razie najazdu" :-) zapłacisz prywatnie, po co podatki - ktos przecież może np. nie chcieć być chroniony :-)

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez birez
    Popieram solidne palowanie _kazdego_ kto wyrywa kawalek plyty chodnikowej i rzuca nia w Bogu ducha winnego policjanta.
    Czy to gornik, informatyk czy wycieczka zenskiej druzyny siatki plazowej.
    OK, fair enough.

Cytat Zamieszczone przez birez
    Demonstracje, manifestacje - OK
    Zgadzam się - wolność słowa. Natomiast jakiekolwiek decyzje powodowane tymi manifestacjami - NIE.

Hmm.. mam koncepcję.. wziąć by tych policjantów z ulic i ustawić ich z pałami nad politykami - żeby nie przyszło im do głowy spełniać żądań protestujących

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Hmm.. mam koncepcję.. wziąć by tych policjantów z ulic i ustawić ich z pałami nad politykami - żeby nie przyszło im do głowy spełniać żądań protestujących
    ...

Uzależniony Awatar birez
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

Mam jeszcze inna koncepcje:
    "Czy chcesz aby aktualnie pieprzacy glupoty posel dostal pala przez leb ? Wyslij SMS o tresci TAK lub NIE pod numer 7666 (6pln+vat)"

I zyski do budzetu
    - Panie Spock, prędkość hiperfokalna !
    - Nie możemy kapitanie, za dużo krążków rozproszenia !

Do galerii nie zapraszam, bo poszła była do /dev/null

Pełne uzależnienie Awatar Venio
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorin
    Venio EOT, nie ide na wybory, moj wlasny swiadomy (swiadomy, bo chociaz staralem sie czy jakikolwiek kandydat mi odpowiada) wybor, nikomu nic nie nakazuje, i prosze o to samo... jestem wiecznym malkontentem i zawsze cos mi nie bedzie pasowalo, jestem swiadom ze najlatwiej jest byc w opozycji i wszystko krytykowac, ba przeciez sam to robie... pojmujemy "mniejsze zlo" w inny sposob, ja mysle ze jest to godzenie sie na kandydatow ktorzy jeszcze przy korycie nie byli, Ty myslisz ze nie stworzenie szansy kandydatowi ktory nie byl jeszcze u steru wladzy przeze mnie to glos po cichu oddany na prawie nacjonalistyczna partie (ze nie powiem wprost o ktora mi chodzi ) EOT.
    Ale ja przeciez nic nie NAKAZUJE. Tylko pisze co na ten temat sadze, a każdy przeciez ma własne sumienie, wole i zrobi co zechce
    EOT

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    Stan wojenny, który masz na myśli to popierdółka w porównaniu z latami 70, które ja miałem na myśli. Ty się lepiej historii naucz a potem polecaj naukę odejmowania.
    O ile ja dobrze odejmuję, to Ty podczas "pierwszej wojny" w 1970 byłeś mniej więcej podobnej wielkości dzieciakiem jak ja w 1980 albo Tomek w 1982. I niespecjalnie wydaje mi się, że którykolwiek z nas trzech może cokolwiek na te tematy powiedzieć.
    Prosty przykłąd: Skarżysko Kamienna (ciotka pracuje w pomocy społecznej) - 1700 całych bezrobotnych rodzin!!! żyjących w skrajnej nędzy (prawo do zasiłku skończyło się dawno temu), dzieci widzą mięso czyli KASZANKĘ tylko na Wielkanoc i Boże Narodzenie, prąd i gaz już dawno wyłączone, nakaz eksmisji w teczce u komornika - łączna miesięczna pula na zasiłki dla nich - 12.000 zł!!!!!!!!!!!!!!!!!
    OK, zatem bardzo proste pytanie: co proponujesz? Bo my podajemy pewne (niepopularne) pomysły, które chociaż w teorii mogą w dłuższej perspektywie ten stan poprawić. Co proponujesz Ty?

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

pamietam ze kazda rodzinna impreza u mnie konczyla sie (rozjezdzala sie) na rozmowie o polityce moze to nie jest rzeczywiscie miejsce na takie rozmowy ?
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorin
    pamietam ze kazda rodzinna impreza u mnie konczyla sie na rozmowie o polityce moze to nie jest rzeczywiscie miejsce na takie rozmowy ?
    Eee, spoko. To tak jak kontrolowany flame Canon vs. Nikon :-)

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Nie rok 1970 tylko LATA SIEDEMDZIESIĄTE.
    Przedział 2-12 lat. No to gratuluję, wcześnie zaczynałeś walkę z systemem...

Strona 11 z 28 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów