no i jak tu byc zwolennikiem demokracji?
frekwencja 40% i 50% (lacznie) na PO i PiS oznacza, ze co 2-gi Polak zadecydowal o moim (i mojej rodziny) losie ! a ktos tu sie burzyl na hasla o dyktaturze
jak ja glosowalem, okolo (14-tej) widzialem w komisji wyborczej z 20-tu emerytow :/ mlodzi oleli wybory, a starzy ludzie, ufnie patrzac na czcze obietnice wyborcze PiS-u smialo glosowali (lub na SLD). i co? sa oni w stanie odroznic belkot od realnych pomyslow? czy haslo pieniadze z prywatyzacji TYLKO na emerytury do niech przemawia? nie sadze... wola utopijne hasla o zwiekszeniu emerytur i czestrzych rewaloryzacjach :/
ludzie z dawnego PRLu tez smialo glosowali, przyzwyczajeni do dyscypliny.... ludzie rozczarowaniu polityka wogole nie poszli, bo nie wierza, ze to cos zmieni :/ jest niska kultura polityczna w naszym kracju - wiec dlaczego kazdy ma miec prawo glosu??
sukces 10% poparcie SLD to szczyt kretynizmu - jak mozna glosowac na aferzystow i zlodzieji? ja nie wiem ....
jest jak w dowcipie : ,,baco, dlaczego nie jestes za demokracja? ano bo w demokracji wygrywa wiekszosc - a kogo jest wiecej - durni czy madrych?''
echhhhhhh.....