Sugerujesz, że Korwin wyciągnie ręce po moją szwajcarską pensję? ;-)Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Liga Polskich Rodzin - LPR
Partia Demokratyczna - demokraci.pl
Socjaldemokracja Polska - SdPl
Prawo i Sprawiedliwość - PiS
Sojusz Lewicy Demokratycznej - SLD
Platforma Obywatelska RP - PO
Polskie Stronnictwo Ludowe - PSL
Platforma Janusza Korwin-Mikke P-JKM
Samoobrona Rzeczpospolitej Polskiej
inny
Sugerujesz, że Korwin wyciągnie ręce po moją szwajcarską pensję? ;-)Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Eee tam... grunt że siatkarki poki co do przodu!
****, niech ktoś mi powie, że w Polsce będzie kiedyś 15% podatek liniowy. Proszę .... :sad:
A po co ci 15% liniowy???? Maksymalnie liniowy w naszych warunkach,bez głębokich reform, powininen wynieść 10%. Wtedy to ma jakiś sens...
Zreszta, każdy podatek dochodowy jest niemoralny.
Patrzę realnie. Dajcie mi 15% i będę zadowolony.Zamieszczone przez Tomasz Golinski
o nieee, nie dam się sprowokować :razz: . Jeśli wydajesz na leki i jedzenie 60% swoich dochodów to może i tak, pod warunkiem, że zarabiasz poniżej 12k PLN brutto. Cała reszta zyskuje. Poza tym, czy ja coś mówiłem o wacie![]()
Ja nie mówie o Vacie, tylko o samym dochodowym. I mówie o całkowitych wpływach do budżetu. Kiedyś nawet Balcerowicz publikował wyliczenia na ten temat (jak jeszcze był MinFinem).
Jest jasne, że dynamicznie linowy (lub degresywny) jest korzystniejszy od progresywnego oraz podatków pośrednich, ale jeśli chodzi o koszty, to i tak liczy się całkowity wpływ do budżetu (tzw. przerzucalność podatków - co za różnica, czy płaci sprzedający czy kupujący?)
Mamy tak: głosowali jak chcieli a wybrali kogo trzeba. Tak mawiał Jasiu Pietrzak....wynik są porażające 1/3 społeczeństwa nie ma mózgu i z kim tu pracować?
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.