Zobacz wyniki ankiety: Na kogo będziesz głosował w wyborach do sejmu

Głosujących
103. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 15 z 28 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 273

Wątek: Sondaz wyborczy

Uzależniony Awatar mxdanish
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    A rozróżniasz "wysłać" i "kazać strzelać"? Często sam widok broni (w połączeniu ze świadomością, że w razie rzeczywistej potrzeby policja nie zawaha się jej uzyć) wystarczy. Niestety akurat z tą świadomością to u nas jest odwrotnie... wszyscy doskonale wiedzą co policja może i dlaczego tak mało :-(
    No fakt to niestety, że policja za wiele nie może w Polsce, a ludzie doskonale o tym wiedzą.
    A powiedz mi kto miałby decydować kiedy nastąpi rzeczywista potrzeba?
    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Miasto
    Rumia

Domyślnie

to mi się m.in. podoba w Szwajcarii.
    Nie wiem jak jest w Szwajcarii bo bywam tam 1-2 razy w roku na krótko, ale uważam że ciężko jest porównywać Szwajcarów i Polaków. To jest chyba zupełnie inna mentalność (tzn tak mi się wydaje) i inny poziom życia.
    Powiedz ile razy tam się odbywają takie większe demonstracje spowodowane kiepskimi warunkami bytowymi?
    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxdanish
    A powiedz mi kto miałby decydować kiedy nastąpi rzeczywista potrzeba?
    Kompetentny, odpowiednio przeszkolony komendant oceniając sytuację. Pod tym pojęciem rozumiem.... hmm może inaczej: niedawno w Polsce weszły przepisy pozwalające w pewnej sytuacji zestrzelić samolot pasażerski próbujący np. powtórzyć w Warszawie "manewr dwie wieże" (bardzo szeroko zresztą dyskutowane na p.r.l). Nie znam szczegółów, ale na pewno jest dokładnie określone, kto taką decyzję podejmuje - i to szybko, w przeciągu max. kilkunastu minut - czyli raczej nie na szczeblu ministrów.

To jest chyba zupełnie inna mentalność (tzn tak mi się wydaje) i inny poziom życia. Powiedz ile razy tam się odbywają takie większe demonstracje spowodowane kiepskimi warunkami bytowymi?
    Ostatnio często ;-) Ale mi zupełnie nie o to chodziło - podałem to tylko jako przykład, gdy sam widok odpowiednio uzbrojonej i zdecydowanej do interwencji policji powoduje natychmiastowe uspokojenie temperamentów. Przełóż sobie to teraz na górników rzucających płytami chodnikowymi widzących taki oddział i wiedzących że jeśli przegną, to będzie źle.

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    Muflon, a ty zdajesz sobie sprawę kto służy w policji? Znasz stopień edukacji, IQ tych krawężników, którzy są wysyłani na takie akcje?
    Patrz wyżej. Bynajmniej to nie krawężnik decyduje o użyciu broni. Ani nawet nie plutonowy :-)

Miasto
    Rumia

Domyślnie

Ostatnio często ;-) Ale mi zupełnie nie o to chodziło - podałem to tylko jako przykład, gdy sam widok odpowiednio uzbrojonej i zdecydowanej do interwencji policji powoduje natychmiastowe uspokojenie temperamentów. Przełóż sobie to teraz na górników rzucających płytami chodnikowymi widzących taki oddział i wiedzących że jeśli przegną, to będzie źle.
    Ok
    Dobry przykład podałeś
    Tyle że nie porównywałbym takiej zorganizowanej akcji policji na jak to powiedziałeś kilkanaście osób tworzących zorganizowaną szajkę do zupełnie niespodziewanej akcji na manifestantów

Miasto
    Rumia

Domyślnie

Wiesz co wtedy będzie? Krwawa jadka.
    Tak to straszyć można Czechów czy Szwajcarów :wink:
    "Waleczny" Polak odeprze atak ze zdwojoną siłą - polecam kilka książek o tematyce historycznej
    Taka nasza (Polaków) mentalność - praw fizyki nie zmienisz :wink:
    I właśnie o tym Muflon pisałem wcześniej
    To są inni ludzi których nie można porównywać

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Tyle że nie porównywałbym takiej zorganizowanej akcji policji na jak to powiedziałeś kilkanaście osób tworzących zorganizowaną szajkę do zupełnie niespodziewanej akcji na manifestantów
    Niespodziewanej? W sensie, ze manifestacje wyrastaja tak same z siebie w ciagu chwili-moment, jak siniaki po uderzeniu policyjna pala? :-) Nie pamietam manifestacji o ktorej nie pisaliby w wyborczej na kilka dni przed "godzina zero".

Tak to straszyć można Czechów czy Szwajcarów ;-)
    W tym wypadku chodziło raczej o Turków, którzy też się do lękliwych nie zaliczają ;-)

Edit: dobra, Tomek już poszedł chyba spać, czas na mnie :-) Do usłyszenia jutro :-)

Miasto
    Rumia

Domyślnie

Niespodziewanej? W sensie, ze manifestacje wyrastaja tak same z siebie w ciagu chwili-moment, jak siniaki po uderzeniu policyjna pala? :-) Nie pamietam manifestacji o ktorej nie pisaliby w wyborczej na kilka dni przed "godzina zero".
    Źle się wyraziłem.
    Manifestacje owszem zapowiadane są wcześniej
    Ale zadymy na nich chyba już nie

Uzależniony Awatar birez
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

Źle się wyraziłem.
    Manifestacje owszem zapowiadane są wcześniej
    Ale zadymy na nich chyba już nie
    Ale nie jest ciezko przewidziec, ze kiedy np. partia samogwalt organizuje jakas pikiete, to moze byc goraco...
    - Panie Spock, prędkość hiperfokalna !
    - Nie możemy kapitanie, za dużo krążków rozproszenia !

Do galerii nie zapraszam, bo poszła była do /dev/null

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

a to tak dla rozluźnienia atmosfery. pozdrowienie od pożal się Boże "wodza"...

| yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

Strona 15 z 28 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów