Zobacz wyniki ankiety: Na kogo będziesz głosował w wyborach do sejmu

Głosujących
103. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 12 z 28 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 273

Wątek: Sondaz wyborczy

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    Prosty przykłąd: Skarżysko Kamienna (ciotka pracuje w pomocy społecznej) - 1700 całych bezrobotnych rodzin!!! żyjących w skrajnej nędzy (prawo do zasiłku skończyło się dawno temu), dzieci widzą mięso czyli KASZANKĘ tylko na Wielkanoc i Boże Narodzenie, prąd i gaz już dawno wyłączone, nakaz eksmisji w teczce u komornika - łączna miesięczna pula na zasiłki dla nich - 12.000 zł!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Podałeś piękny przykład, jaki jest rezultat wprowadzenia socjalu, np. zasiłków dla bezrobotnych, czy płacy minimalnej. Gdyby to zlikwidować, to szybko znalazłaby się praca.

W pyskówki mnie nie wciągniesz
    Jak widze, nie muszę.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Jasne - a przedsiębiorcy sami wprowadzą sobie jakąś walutę (może handel wymienny?) bo i po co bank centralny. Prawo też ustanowią sami (i będą dbać o jego aktualność). Urzędy, w których obywatel będzie mógł załatwiać różne sprawy też są niepotrzebne (I tak, uważam, że są pewne sprawy, dla których warto, żeby jakiś urząd był).
    Bank emisyjny zazwyczaj przynosi zyski. Przed wojną w Polsce był to bank prywatny. Nie ma powodu by teraz było inaczej.

Ile wg Ciebie potrzeba na aktualizacje prawa? I jakie to jeszcze są sprawy, które wymagają urzędów? No, jakieś księgi wieczyste i chyba to wszystko.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Eee, Tomek, akurat w tej kwestii się po prostu nie dogadamy :-) Ja na co dzień widzę działający kraj, w którym mimo relatywnie niskich podatków całkiem sporo rzeczy jest państwowych. I tej wersji się będe trzymał :-D

(i nie gadać mi tu o pieniądzach zrabowanych Żydom w czasie wojny, czy kontach terrorystów ;-) bo to swoją drogą, ale nie przede wszystkim)

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Ja nie jestem politykiem, nie znam się na niej i całą politykę mam w dupie. Jest brudna i śmierdzi. Nie zabieram głosu na temat partii, wyborów czy podatków.
    Ale ktoś musi - zwłaszcza jeśli większości "się nie chce". Bo jesli wszyscy będą myśleć tak jak Ty ("nie mam pomysłu, ale to co proponujecie jest straszne"), to Twoja ciotka będzie w nieskończoność rozdzielać te 12000 między 1700 bezrobotnych.

Więc jeśli strzelanie do głodnych, bezrobotnych, nieszczęśliwych ludzi to "NIEPOPULARNY POMYSŁ, KTÓRY W DŁUŻSZEJ PERSPEKTYWIE TEN STAN MA POPRAWIĆ" to całe szczęście dla ludzkości, że zajęliście się fotografią a nie polityką!
    Ponawiam pytanie: masz lepszy? Albo dobra, przyjmuję, "nie mieszasz się do brudnych spraw". Znasz kogoś, kto ma lepszy?

Tak naprawdę to nie chodzi o to nieszczęsne strzelanie - zgadzam się z birezem, że prawo do manifestacji nie zakłócających porządku i bez niszczenia mienia publicznego powinno być. Za wyrywanie płyt chodnikowych - pała, prąd, w skrajnym przypadku kulka. Natomiast... zresztą patrz wyżej o policjantach z pałami nad politykami :-)

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Eee, Tomek, akurat w tej kwestii się po prostu nie dogadamy :-) Ja na co dzień widzę działający kraj, w którym mimo relatywnie niskich podatków całkiem sporo rzeczy jest państwowych. I tej wersji się będe trzymał :-D
    Chyba to nie jest kraj najszybciej rozwijający się na świecie? Więc takie rozwiązania są chwilowo nie dla nas, bo nas po prostu nie stać. Jak mówił Milton Friedman (nobel z ekonomii), nie powinniśmy patrzeć, jaki system jest w krajach rozwiniętych, tylko jaki był kiedyś, gdy były równie biedne jak my. I tu najbardziej poglądowym przykładem jest USA (nie znam dostatecznie dobrze historii Szwajcarii, by prowadzić dyskusję).

Swoją drogą: to że istnieje jakieś rozwiązanie, nie oznacza, że nie ma innego, być moze lepszego.

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Mmsza, moim pomysłem na poprawę sytuacji nie jest strzelanie, ale zlikwidowanie socjalizmu.

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Nie walczyłem z systemem - byłem tylko dzieckiem, które słyszało, widział w dawnym dzienniku telewizyjnym, że to tu, to tam, zabijano robotników, widziałem pałowanych studentów i robotników, widziałem aresztowania - mało? Ty znasz to tylko z opowiadań.
    Dobrze, że nie rozmawiamy o I Wojnie Światowej. Jakże nam mieć o tym zdanie, skoro tego nie widzieliśmy

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Nie walczyłem z systemem - byłem tylko dzieckiem, które słyszało, widział w dawnym dzienniku telewizyjnym, że to tu, to tam, zabijano robotników, widziałem pałowanych studentów i robotników, widziałem aresztowania - mało?
    Co rozumiałeś z tego dziennika? Bo jeśli więcej niż ja z DTV z dnia, kiedy "nie było dobranocki", to ponownie gratuluję.

BTW, ja oryginalnie jestem z Elbląga, także też coś niecoś pewne wydarzenia znam... ale raczej już z opowiadań i pomników na ul. (notabene) 1 Maja. Mimo, że byłem aż/tylko (niepotrzebne skreślić) dzieckiem, gdy się działy.

Miasto
    Zürich

Domyślnie

To się czep tramwaja a nie mnie, bo ja (przeczytaj uważnie moje posty) ani razu nie zabrałem głosu na temat polityki i jej uzdrawiania.
    Mam dla Ciebię złą wiadomość: to jest wątek o polityce. I to nieszczęsne strzelanie też jest częścią dyskusji o polityce.

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Wow, to niewątpliwie pomoże wszystkim głodnym dzieciom w SKarżysku.

FoFot.pl
    Canon IRC

Strona 12 z 28 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów