Zobacz wyniki ankiety: Na kogo będziesz głosował w wyborach do sejmu

Głosujących
103. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 10 z 28 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 273

Wątek: Sondaz wyborczy

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Jeśli ludzie celowo i świadomie rozłożą się na torach, to ja potępiam maszynistę, który będzie próbował się zatrzymać.

A co do podatku, to dla mnie może być i progresywny: 5%-6%-7%, nie więcej
    Hazan, zabierz mu władzę, bo nas pozabija

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djtermoz
    OT: Sa przeciez humanitarne metody uspokajania wojujacych kiboli. Chocby takie jak Taser albo takie armatki co wyrzucaja klejaca mase na czlowieczka tak ze odechciewa mu sie w ogole ruszyc (gdzies widzialem takie cudo). Tyle ze te metody sa malo popularne bo drogie i jeszcze w fazie eksperymentow. Amerykanska policja juz to testuje, moze za ocean tez to dotrze kiedys.
    I chciałbyś za to płacić z własnej kieszeni???
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Uzależniony Awatar birez
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

Jeśli ludzie celowo i świadomie rozłożą się na torach, to ja potępiam maszynistę, który będzie próbował się zatrzymać.
    Jezeli chcemy sobie odbierac zycie - droga wolna ale robmy to sami. Nie wciagajmy w to tych ktorzy moze niekoniecznie chca zabijac.

Rozumiem ten tok rozumowania.
    Jestem w stanie przyjac, ze w Twojej wersji wydazen, to w sumie demonstraci wybieraja "zyje" i "nie zyje" - w koncu "droga wolna".
    ALE
    Nie widze uzasadnienia do zabijania, nawet jezeli druga strona ma takie rzyczenie.
    Dopuki mamy wybor, nie posuwajmy sie do ostatecznosci. Jezeli mozna rozpedzic motloch niezabijajac - robmy to. Nie siegajmy od razu po bron.
    Bo kto wie, czy kilka demonstracji pozniej nie beda potrzebne juz czolgi.

A co do podatku, to dla mnie może być i progresywny: 5%-6%-7%, nie więcej
    Na poczatek moze byc
    - Panie Spock, prędkość hiperfokalna !
    - Nie możemy kapitanie, za dużo krążków rozproszenia !

Do galerii nie zapraszam, bo poszła była do /dev/null

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Podatki progresywne powoduja czesto kombinacje. "Jak tu ukryc czesc dochodu zeby nie zaplacic" albo "nie oplaci sie zarobic wiecej bo wiecej zaplace i wyjde na minus" itp. Dodatkowo caly galimatias w urzedach i ciagniecie opaslego przerosnietego systemu. Leee...
    ...

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza

Przestań takie pierdoły opowiadać.

Masz chłopie dużo szczęścia, że nie żyłeś w czasach jak milicja strzelała do "bydła" które nie miało za co dzieciom jedzenia kupić.
    Dzisiaj temu "bydłu" jest jeszcze gorzej - pracy nie mają, eksmitują ich z mieszkań, zero socjalu. Myślisz, że oni manifestacje z nudów organizują? Jak do k...y nędzy mają na siebie inaczej uwagę zwrócić? Do Prezydenta list mają napisać czy dać anons w necie, że jest im źle a dzieci z głodu w szkole mdleją? Weź ich k..a rozstrzelaj!!!
    Wyobraź sobie, że żyłem. Umiesz odejmować?

Zero socjalu teraz? Chyba mieszkasz w innym kraju. Ilość socjalu o 89 wzrosła, więc i ludziom żyje się gorzej.

Rozpędzanie manifestacji popieram po tym, jak państwo zostanie zreformowane, biurokracja rozgoniona, socjalizm zakazany konstytucyjnie.

Myślałem Tomek, że masz więcej oleju w głowie.
    Kończe pisać bo mi na Twój pogląd w tej sprawie normalnie rzygać się chce.
    Na wzajem.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Jedna z gorszych rzeczy to to, ze znowu nie zanosi sie na samodzielny rzad i jak zwykle "koalicje, przepychanki, kombinacje"...
    ...

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Docelowo, to chciałbym ryczałtowy. Od każdego po równo.
    Nie, to by było przegięcie w drugą stronę. Podatek tak naprawdę służy do utrzymania w ruchu mechanizmu, która wprawia w ruch całą machinę - fabryki, pracodawców itp. I taki wredny kapitalistyczny fabrykant znacznie bardziej korzysta z infrastruktury państwowej (urzędy) niż Kowalski.

Z drugiej strony jak słyszę jak Kaczor mówi, że "podatek liniowy jest niesprawiedliwy, bo bogaci powinni płacić więcej" to mi sie k* scyzoryk (szwajcarski) w kieszeni otwiera Cholerna demagogia - jasne, że będą płacić, tyle razy więcej ile razy więcej zarobią!! Taki Kulczyk zapłaci pewnie milion razy większy podatek od sprzedawcy w Samie!

A "mój progresywny" wolę od liniowego 15% proponowanego przez PO.
    Hehe, w takiej wysokości jak podałeś - nie ma sprawy ;-)

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Kiedy właśnie problem w tym, że doraźne pomaganie tym ludziom to jak branie środków przeciwbólowych, zamiast leczenia!
    a kto mowi o doraznej pomocy? ja napewno nie i dlatego glosuje na PO :-)

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    Myślisz, że oni manifestacje z nudów organizują? Jak do k...y nędzy mają na siebie inaczej uwagę zwrócić? Do Prezydenta list mają napisać czy dać anons w necie, że jest im źle a dzieci z głodu w szkole mdleją? Weź ich k..a rozstrzelaj!
    Ale będziesz sobie ciągle dawać "zwrócić uwagę" to nic się nie zmieni - nawet przy najlepszym, najuczciwszym rządzie, prezydencie bez skazy i z politykami atestowanymi pod względem intencji osobiscie przez Papieża! Po prostu żądania kolejnych grup, które zobaczą, że "hej, skoro górnicy mogą, to chodźmy i my, coś się wydrze z kasy" są w stanie zjeść nawet najlepszy plan gospodardzy.

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Nie, to by było przegięcie w drugą stronę. Podatek tak naprawdę służy do utrzymania w ruchu mechanizmu, która wprawia w ruch całą machinę - fabryki, pracodawców itp. I taki wredny kapitalistyczny fabrykant znacznie bardziej korzysta z infrastruktury państwowej (urzędy) niż Kowalski.
    Mechanizmu? Machinę? O co chodzi? Podatki służą (w idealnej sytuacji, o jakiej mowie) do utrzymania wojska, policji, sadow. Co to ma do fabryk?

FoFot.pl
    Canon IRC

Strona 10 z 28 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów