Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Wątek: Pytanie o lampę

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez talarczyk Zobacz posta
    A 540ex? Wg. tabelek lepsza od 430-tki, dodatkowo, nawet jeśli padnie palnik można ją wykorzystywać jako sam sterownik master do wyzwalania innych ex-ów.
    raczej nie mozna, bo to palnikiem emitowany jest sygnal IR
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez talarczyk Zobacz posta
    A 540ex? Wg. tabelek lepsza od 430-tki, dodatkowo, nawet jeśli padnie palnik można ją wykorzystywać jako sam sterownik master do wyzwalania innych ex-ów.
    A skąd żeś wziął 540EX ? Może 550EX ?
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Początki nałogu Awatar talarczyk
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    A skąd żeś wziął 540EX ? Może 550EX ?
    Pardon, mój błąd - chodziło mi oczywiście o 550-tke ale jak mawia mój wychowawca "wiadomo o co chodzi "

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    raczej nie mozna, bo to palnikiem emitowany jest sygnal IR
    trochę odbiegam od tematu ale wydawało mi się, że 5xxEX sterują błyskiem podobnie jak ST-E2, przez "czerwony plastik". Prawdopodobnie jestem jednak w błędzie

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Jeśi mozna podepne sie. I ja stoję przed wyborem lampy. Zastanawiam się czy Metz 58 AF-1, czy Speedlight 580EX II. Cena w zasadzie ta sama, funkcjonalnośc równiez. Metz jest trochę silniejszy i ma dodatkowy palnik, co przemawia na jego korzyśc. Nie mam doświadczenia w nowoczesnych sprzetach więc opinia na temat "tej pary" byłaby dla mnie bardzo cenna. (Nissin'a nie biore pod uwagę.) Zastosowanie amatorskie, ale szczególnie istotne dla mnie jest kompatybilność i uzytkowośc "na lata".
    Czy będzie nietaktem jeszcze raz poprosić o choć jedną, konkretną wypowiedź na zadane przez mnie pytanie. Z góry bardzo dziękuję.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

jezeli cena jest podoba to tylko 580EX II - dodatkowy palnik to zaden plus, o wiele lepsze efekty uzyskasz wyciegajac wbudowana biala karteczke do gory

inne plusy to:
    - masz pewnosc idealnej wspolpreacy z przyszlymi puszkami Canona
    - jak kiedys bedziesz potrzebowal kupic nowe pocketwizardy z przeniesieniem ETTL to tylko lampy Canona, innych producentow nie dzialaja, podejrzewam ze to jakas umowa miedzy Canonem i pocketwizard
    - swietne mocowanie lampy na body, zadnego krecenia koleczkiem
    - 580EX II jest wykonana po prostu swietnie
    - palnik w lewo i prawo o 180 stopnie (nie wiem jak ma Metz)
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Dopiero zaczyna Awatar Desperado
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

to się podepnę jeszcze pod temat.

Czy możecie coś polecić na początek do 500 zł na śluby i własnego zagospodarowania? Może ten Nissin już wspominany, czy coś może jeszcze...
    np. 430ex II używana? czy 420 ?

z góry dziękuję...

i jeszcze poradę w czym może mi się przydać błysk na drugą kurtynę na ślubie...?

PZDr

Początki nałogu Awatar andrewjohn
    Miasto
    polski biegun ciepła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Desperado Zobacz posta
    to się podepnę jeszcze pod temat.

Czy możecie coś polecić na początek do 500 zł na śluby i własnego zagospodarowania? Może ten Nissin już wspominany, czy coś może jeszcze...
    np. 430ex II używana? czy 420 ?

z góry dziękuję...

i jeszcze poradę w czym może mi się przydać błysk na drugą kurtynę na ślubie...?

PZDr
    Ja za 450 zł kupiłem własnie Nissina Di622. Jak na moje (amatorskie) potrzeby jest całkiem w porządku. Myslę,że na śluby teś by wystraczył...
    Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 IS

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Może być problem ze znalezieniem 430ex za 500zł, ale jeśli uda Ci się wysupłać trochę więcej (ok. 600-700zł) to ja bym celował w 430ex.
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Dopiero zaczyna Awatar Desperado
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Chris_11 Zobacz posta
    Może być problem ze znalezieniem 430ex za 500zł, ale jeśli uda Ci się wysupłać trochę więcej (ok. 600-700zł) to ja bym celował w 430ex.
    w porównaniu do wspomnianych nissinów i metzów? (tak w sumie szczerze mówiąc to też się w tą stronę skłaniam )

a co z tą kurtyną?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Desperado Zobacz posta

PZDr
    błysk na drugą kurtynę jest niezastąpiony jeżeli chcesz aby na zdjęciu zarejestrowało się też inne światło poza światłem lampy.
    przykład :
    ciemny klub ale z możliwością wykorzystania światła zastanego czas 1/15 s 30 mm z ręki bym nie utrzymał raczej
    5d+5d mark II+ S35A+C 85 f/1.8 + C 20-35 f/3.5-4.5, C 70-210 3.5-4.5 580 ex II, YN 565 EX (czasem 17-40 L i 50 f/1.4), arsat 80/2.8 tilt

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów