Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 34 z 34

Wątek: Pytanie o lampę

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ale taki sam efekt można uzyskać za pomocą błysku na pierwszą kurtynę.
    Wydaje mi się (jeśli chodzi o zabawę weselną), że uzyskasz podobne efekty przy błysku na pierwszą i drugą kurtynę.
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Domyślnie

może to nie był najszczęśliwszy przykład. Jeżeli uważasz że można zrobic takie samo zdjęcie przy czasie powiedzmy 1/8 s na pierwszej i drugiej kurtynie to pokaż, najchętniej coś w ruchu
    5d+5d mark II+ S35A+C 85 f/1.8 + C 20-35 f/3.5-4.5, C 70-210 3.5-4.5 580 ex II, YN 565 EX (czasem 17-40 L i 50 f/1.4), arsat 80/2.8 tilt

Bywalec
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

Ojej, błysk na drugą kurtynę służy głównie do twego, aby zamrożony przy dłuższych czasach ruch odbywał się na fotce "we właściwym" kierunku. A z tanich lamp, jest jeszcze Metz 48-AF1. Używany mozna kupić za 500-600 zł, jest mocniejszy od "430", ma odchylany w 2 płaszczyznach palnik, błysk na 2-gą kurtynę, HSS, stroboskop... Super wykonanie- a na przyszłość - gniazdko USB do aktualizacji softu...
    Pentax |Canon | Metz | Benro | szukajka

piw0sz
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aloevera Zobacz posta
    Witam, od niedawna jestem posiadaczką Canona 450d oraz obiektywu kitowego i 50mm 1/8. Mam pytanie odnośnie lampy błyskowej ponieważ fotografią zajmuję się amatorsko od niedawna a ostatnio robiłam zdjęcia na rocznicy ślubu znajomych i niestety brak zewnętrznej lampy dał się we znaki

...
    Bardzo proszę o poradę, z góry dziękuję.
    Dokonałaś wyboru? Kupiłaś już coś?
    Jestem w tym samym momencie i Twoja opinia/zdanie było by dla mnie pomocne.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów