Czy mógłbyś polecić jakiegoś Metz`a w podobnym przedziale cenowym i o podobnych parametrach? Chciałabym, żeby to był przemyślany zakupNawiasem mówiąc to już sama nie wiem czy kupić jakąś tanią lampę, żeby po prostu była na początek i z czystym sumieniem później zakupić jakąś lepszą a tą odstawić na półkę czy dozbierać i od razu kupić lepszą? Zaznaczam, że nie zajmuję się fotografią zawodowo lecz traktuję ją raczej jako hobby a na początku przygody z lustrzanką chcę się po prostu czegoś nauczyć
![]()
Jeszcze raz ogromnie dziękuję wszystkim, trochę mi się rozjaśniło![]()
Jeśi mozna podepne sie. I ja stoję przed wyborem lampy. Zastanawiam się czy Metz 58 AF-1, czy Speedlight 580EX II. Cena w zasadzie ta sama, funkcjonalnośc równiez. Metz jest trochę silniejszy i ma dodatkowy palnik, co przemawia na jego korzyśc. Nie mam doświadczenia w nowoczesnych sprzetach więc opinia na temat "tej pary" byłaby dla mnie bardzo cenna. (Nissin'a nie biore pod uwagę.) Zastosowanie amatorskie, ale szczególnie istotne dla mnie jest kompatybilność i uzytkowośc "na lata".
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---