Pardon, mój błąd - chodziło mi oczywiście o 550-tke ale jak mawia mój wychowawca "wiadomo o co chodzi"
trochę odbiegam od tematu ale wydawało mi się, że 5xxEX sterują błyskiem podobnie jak ST-E2, przez "czerwony plastik". Prawdopodobnie jestem jednak w błędzie![]()
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
jezeli cena jest podoba to tylko 580EX II - dodatkowy palnik to zaden plus, o wiele lepsze efekty uzyskasz wyciegajac wbudowana biala karteczke do gory
inne plusy to:
- masz pewnosc idealnej wspolpreacy z przyszlymi puszkami Canona
- jak kiedys bedziesz potrzebowal kupic nowe pocketwizardy z przeniesieniem ETTL to tylko lampy Canona, innych producentow nie dzialaja, podejrzewam ze to jakas umowa miedzy Canonem i pocketwizard
- swietne mocowanie lampy na body, zadnego krecenia koleczkiem
- 580EX II jest wykonana po prostu swietnie
- palnik w lewo i prawo o 180 stopnie (nie wiem jak ma Metz)
to się podepnę jeszcze pod temat.
Czy możecie coś polecić na początek do 500 zł na śluby i własnego zagospodarowania? Może ten Nissin już wspominany, czy coś może jeszcze...
np. 430ex II używana? czy 420 ?
z góry dziękuję...
i jeszcze poradę w czym może mi się przydać błysk na drugą kurtynę na ślubie...?
PZDr
Może być problem ze znalezieniem 430ex za 500zł, ale jeśli uda Ci się wysupłać trochę więcej (ok. 600-700zł) to ja bym celował w 430ex.
błysk na drugą kurtynę jest niezastąpiony jeżeli chcesz aby na zdjęciu zarejestrowało się też inne światło poza światłem lampy.![]()
przykład :
ciemny klub ale z możliwością wykorzystania światła zastanego czas 1/15 s 30 mm z ręki bym nie utrzymał raczej
5d+5d mark II+ S35A+C 85 f/1.8 + C 20-35 f/3.5-4.5, C 70-210 3.5-4.5 580 ex II, YN 565 EX (czasem 17-40 L i 50 f/1.4), arsat 80/2.8 tilt