Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Jaki kompakt canona wybrać dla rodziców?

mikaxx
    Guest

Domyślnie Jaki kompakt canona wybrać dla rodziców?

Witam, chcę kupić rodzicom jakiś kompakt canona do ok 650 zl.
    Wybieram między:

A1000 IS
    IXUS 95 IS
    A1100 IS
    A2000 IS
    A2100 IS

Moi rodzice potrzebują jakiegoś "glupiego Jasia" czyli automat, bo i tak sie na tym nie znaja.
    Ktory z tych kompaktów polecacie? który robi calkiem ładne zdjecia jak na aparat tej klasy?

Jak dziala w nich ten stabilizator?

Czy ktos sie orientuje czy te kompakty sa lepsze od Panasonic LUMIX czy gorsze? bo wlasnie mysle albo Canon albo ten Lumix..

Coś już napisał

Domyślnie

Miałam do czynienia i z Lumixami i z Powershotami i gdybym miała się decydować na twoim miejscu to brałabym Panasonica LS75.
    Tańszy od powershotów, a jakościowo zdjecia zbliżone.

Poza tym możesz też zajrzeć do hybrydek Panasonica dmc od fz7 w górę

Miasto
    Ireland

Domyślnie

A ja myślę, że PowerShot S90 jest bardzo ciekawą opcją. Małe szumy przy sporym ISO i ogólnie dobrze się prezentuje w testach. Sam się nad nim zastanawiam jako o dodatku do 500D.

Domyślnie

Mam pewien dylemat. Mój znajomy potrzebuje kupić aparat cyfrowy kompaktowy do 800zł Może ktoś z was ma jakieś rozeznanie co jest dobrym zakupem w tej cenie?

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paw_brz Zobacz posta
    A ja myślę, że PowerShot S90 jest bardzo ciekawą opcją. Małe szumy przy sporym ISO i ogólnie dobrze się prezentuje w testach. Sam się nad nim zastanawiam jako o dodatku do 500D.
    Taak, ale on kosztuje pod 2 tysiące złotych! Poza ceną faktycznie kompakt - ideał. Szkoda jeszcze że nie nagrywa filmów w HD.
    C7D | S30 1,4 | C17-55 2,8 | S50-150 2,8

Uprawnienia umieszczania postów