Strona 38 z 183 PierwszyPierwszy ... 2836373839404888138 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 1822

Wątek: Przywitaj się na forum!

Jeanette & Arturo
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Po co ci az tyle obiektywow posiadajacych 300mm w zakresie lub wrecz nakladajacych sie zakresem?

Za te 4 wyzej wymienione szkla zaplacisz ok 8500zl.
    Za jednego Canona 100-400 4.5-5.6 IS L ktory smialo zastapi wszystkie te szkla - ok 6600zl, wiec wystarczy jeszcze na jedno tele (np Canona 75-300) i Taira 300mm - na drugie body i by sie manualna stalka pobawic...

Bo jest nas dwoje.
    Jeanette

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jeanette & Arturo Zobacz posta
    Bo jest nas dwoje.
    Podalem wam trzy szkla w tej samej cenie, co najmniej tej samej uzytecznosci a chyba lepszej jakosci co wymienione 4 szkla. Szczerze watpie byscie nagle, w tym samym momencie oboje MUSIELI uzyc np 100-400 IS L.

Awatar wilus
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie

Witam jestem tu pierwszy raz, i nawet mi się podoba, znalazłem u Was sporo wiedzy.
    której zamierzam używać praktycznie (-:

Pozdrawiam wszystkich

Jeanette & Arturo
    Guest

Domyślnie

Podalem wam trzy szkla w tej samej cenie, co najmniej tej samej uzytecznosci a chyba lepszej jakosci co wymienione 4 szkla. Szczerze watpie byscie nagle, w tym samym momencie oboje MUSIELI uzyc np 100-400 IS L.
    Widzisz, każdy ma swoje "widzi mi sie". Poza tym w ciagu przegladania propozycji obiektywów, były tez takie, które z jakis powodów nam sie nie podobaly,... Poza tym nigdy nie napisaliśmy ze chcemy też dokladnie dwa takie same obiektywy.. A "100-400 IS L" bylo Twoja propozycja dla nas

Za jednego Canona 100-400 4.5-5.6 IS L ktory smialo zastapi wszystkie te szkla - ok 6600zl, wiec wystarczy jeszcze na jedno tele (np Canona 75-300) i Taira 300mm - na drugie body i by sie manualna stalka pobawic....
    Poza tym może łatwiej nam jest wydać jednorazowo 2-3 tys. potem znow kilka-kilkanascie stówek, a nie 6.600 od razu???
    Myśle, że ile ludzi, tyle gustów i wymagań a najważniejsze dla nas jest to, że sami się ze sobą potrafimy dogadać i zgadzamy sie w związku z tymi i innymi tematami.

Pozdrawiam
    Jeanette

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jeanette & Arturo Zobacz posta
    Poza tym może łatwiej nam jest wydać jednorazowo 2-3 tys. potem znow kilka-kilkanascie stówek, a nie 6.600 od razu???
    Moze i tak wam wygodniej... tylko nie piszcie za pol roku/rok "trzeba bylo wydac od razu raz a dobrze" .
    Sam to przeszedlem i setki razy cos takiego juz czytalem tu, w emailach, na grupach dyskusyjnych, na innych forach.
    No ale widac jestescie w typie ze dopoki sam sie nie oparzy to nie uwierzy ze gorace .
    Tak wiec powtorze puente - uwazam ze zle dobraliscie sobie zestaw obiektywow i ze bedziecie tego pozniej zalowac, tracac na wymianach tych obiektywow kolejne pieniadze.
    Ale to takie tylko moje marudzenie - i tak dobrze wam zycze i obym sie mylil.

Jeanette & Arturo
    Guest

Domyślnie

Ale to takie tylko moje marudzenie - i tak dobrze wam zycze i obym sie mylil.
    Dzieki za swoje sugestie, aczkolwiek jak juz napisalismy, to sa tylko plany, tak wiec jeszcze nie wiemy co i za ile kupimy - te zwróciły nasz uwage.. Poza tym zanim uda nam sie (po wydatku 2 razy 400D) odłożyć na kolejne obiektywy, minie troszke czasu (a jeszcze musimy kupić troszke niezbędnych nam rzeczy) a do tego czasu zdążymy pewnie jeszcze nie raz zmienić plany.
    Miło, że dobrze nam życzysz, ale raczej będziesz się mylił

Pzdr. Jeanette

thoot
    Guest

Domyślnie

Witam wszystkich serdecznie!
    Nazywam sie Michał, obecnie mieszkam w krakowie. Na forum siedze juz od jakiegos czasu ale dopiero teraz stwierdzilem ze "conieco" juz o fotografii wiem i moge cos madrego czasem napisac, do tej pory sie uczylem
    Fotografuje glownie przyrode. Moja pasja jest lowiectwo, natura, przyroda.

adrenka
    Guest

Domyślnie

Witam!
    Ja już jestem niesforna, bo się przywitałam gdzie indziej. No cóż...
    Trafiłam tutaj, ponieważ potrzebowałam rady co to zakupu nowego sprzętu. No i zostałam póki co, bo tak tutaj ciekawie
    Spodobało mi się jednym słowem.
    Pozdrawiam
    P.S. Mam nadzieję, że nie ma dyskryminacji kobiet :/

Mr_Skryba
    Guest

Domyślnie

Witam,
    O istnieniu forum wiem od kumpla Canoniera. Sam robię zdjęcia od niedawna, bo od maja tego roku (nigdy wcześniej nie miałem własnego aparatu). Wciągnęło mnie, oj tak . Nie posiadam Canona ale może jak budżet kiedyś pozwoli to ... kto wie. Póki co muszę się dużo uczyć i liczę, że Wasze posty mi w tej edukacji pomogą.

Pozdrawiam wszystkich.
    Ostatnio edytowane przez Mr_Skryba ; 08-11-2006 o 22:12

Uzależniony Awatar Routlaw
    Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adrenka Zobacz posta
    P.S. Mam nadzieję, że nie ma dyskryminacji kobiet :/
    Witam,
    Zapewniam że nie ma dyskryminacji kobiet

Cytat Zamieszczone przez Mr_Skryba Zobacz posta
    O istnieniu forum wiem od kumpla Canoniera.
    Moja wina, moja wina...
    14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Strona 38 z 183 PierwszyPierwszy ... 2836373839404888138 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów