Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1824

Wątek: Przywitaj się na forum!

Mieszany widok

Jeanette & Arturo
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sebian Zobacz posta
    Oto przykład szczęśliwego męża, który nie będzie musiał kombinować przed zakupem kolejnego szkła Witajcie Jak Was rozpoznawać, gdy będziecie pisać posty? Czy poprostu pisać w komunistycznym stylu per Wy?
    Będziemy się odpowiednio podpisywać pod postami
    Per Wy, jasne że tak Co do kombinowania z zakupami, to już mamy koncepcję... będziemy kupować wszystko po sztuce, więcej obiektywów różnych będzie, a i na te droższe łatwiej uzbierać
    Dzięki za tak miłe przywitanie, od razu widać że dobry człowiek z Ciebie

Pozdrawiamy
    Jeanette & Arturo.

Cytat Zamieszczone przez Jac Zobacz posta
    Witamy, wspolczyjemy wydatkow x2 bo jestem przekonany ze wkrotce lista sie rozmnozy i beda dwie tak wiec wytrwalosci zycze ;-)

ps. sygnaturka powinna miec max 3-4 linijki ;-) (cos wymyslicie - w koncu co dwie glowy to nie jedna )
    Dziękujemy za rewelacyjne przywitanie!

Co do zakupów, to ja (Artur), głównie makro artystyczne fotografuję, więc mój zestaw już dzisiaj został osiągnięty(patrz podpis), dzięki Stodole w Warszawie. Ale chcę fotografować śluby itd, więc będzie dalej trza kupować.

Żanetce musimy sprawić portretówkę "Canon EF 50 mm f/1.8 II" oraz teleobiektyw "Canon EF 70-300 mm f/4-5.6 IS USM". Bo robi dobre fotki ludziom, a dodatkowo robi fajne makro więc potem będzie coś do makro.

Potem w planach są:
    "Canon MP-E65 f/2.8 1-5x Macro" - dla nas.
    "Tair 300 mm" - dla mnie (Artek).
    "Canon EF 75-300 mm f/4-5.6 III USM" - dla mnie.
    "Sigma APO 50-500mm F4-6.3 EX DG / HSM" - dla nas.
    być może: "Canon EF 85 mm f/1.8" - dla nas.

Pozdrawiamy serdecznie!
    J&A

ps.
    Witamy Wszystkich
    Ostatnio edytowane przez Jeanette & Arturo ; 05-11-2006 o 17:03

Bywalec Awatar Sebian
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jeanette & Arturo Zobacz posta
    Będziemy się odpowiednio podpisywać pod postami
    Per Wy, jasne że tak Co do kombinowania z zakupami, to już mamy koncepcję... będziemy kupować wszystko po sztuce, więcej obiektywów różnych będzie, a i na te droższe łatwiej uzbierać
    Dzięki za tak miłe przywitanie, od razu widać że dobry człowiek z Ciebie

Pozdrawiamy
    Jeanette & Arturo.
    I ja dziękuję za te ciepłe słowa. Bardzo sympatyczna z Was para. Do zobaczenia tu na forum i w rzeczywistości :-)
    SEBIAN
    Canon EOS 20D w ręku, w torbie lub na statywie...
    ... to tylko narzędzie wspomagające (lub nie) umiejętności pstrykacza

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

teleobiektyw "Canon EF 70-300 mm f/4-5.6 IS USM"(...)
    "Tair 300 mm" - dla mnie (Artek).
    "Canon EF 75-300 mm f/4-5.6 III USM" - dla mnie.
    "Sigma APO 50-500mm F4-6.3 EX DG / HSM" - dla nas.
    Po co ci az tyle obiektywow posiadajacych 300mm w zakresie lub wrecz nakladajacych sie zakresem?

Za te 4 wyzej wymienione szkla zaplacisz ok 8500zl.
    Za jednego Canona 100-400 4.5-5.6 IS L ktory smialo zastapi wszystkie te szkla - ok 6600zl, wiec wystarczy jeszcze na jedno tele (np Canona 75-300) i Taira 300mm - na drugie body i by sie manualna stalka pobawic...

Jeanette & Arturo
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Po co ci az tyle obiektywow posiadajacych 300mm w zakresie lub wrecz nakladajacych sie zakresem?

Za te 4 wyzej wymienione szkla zaplacisz ok 8500zl.
    Za jednego Canona 100-400 4.5-5.6 IS L ktory smialo zastapi wszystkie te szkla - ok 6600zl, wiec wystarczy jeszcze na jedno tele (np Canona 75-300) i Taira 300mm - na drugie body i by sie manualna stalka pobawic...

Bo jest nas dwoje.
    Jeanette

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Bo jest nas dwoje.
    Podalem wam trzy szkla w tej samej cenie, co najmniej tej samej uzytecznosci a chyba lepszej jakosci co wymienione 4 szkla. Szczerze watpie byscie nagle, w tym samym momencie oboje MUSIELI uzyc np 100-400 IS L.

Jeanette & Arturo
    Guest

Domyślnie

Podalem wam trzy szkla w tej samej cenie, co najmniej tej samej uzytecznosci a chyba lepszej jakosci co wymienione 4 szkla. Szczerze watpie byscie nagle, w tym samym momencie oboje MUSIELI uzyc np 100-400 IS L.
    Widzisz, każdy ma swoje "widzi mi sie". Poza tym w ciagu przegladania propozycji obiektywów, były tez takie, które z jakis powodów nam sie nie podobaly,... Poza tym nigdy nie napisaliśmy ze chcemy też dokladnie dwa takie same obiektywy.. A "100-400 IS L" bylo Twoja propozycja dla nas

Za jednego Canona 100-400 4.5-5.6 IS L ktory smialo zastapi wszystkie te szkla - ok 6600zl, wiec wystarczy jeszcze na jedno tele (np Canona 75-300) i Taira 300mm - na drugie body i by sie manualna stalka pobawic....
    Poza tym może łatwiej nam jest wydać jednorazowo 2-3 tys. potem znow kilka-kilkanascie stówek, a nie 6.600 od razu???
    Myśle, że ile ludzi, tyle gustów i wymagań a najważniejsze dla nas jest to, że sami się ze sobą potrafimy dogadać i zgadzamy sie w związku z tymi i innymi tematami.

Pozdrawiam
    Jeanette

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Poza tym może łatwiej nam jest wydać jednorazowo 2-3 tys. potem znow kilka-kilkanascie stówek, a nie 6.600 od razu???
    Moze i tak wam wygodniej... tylko nie piszcie za pol roku/rok "trzeba bylo wydac od razu raz a dobrze" .
    Sam to przeszedlem i setki razy cos takiego juz czytalem tu, w emailach, na grupach dyskusyjnych, na innych forach.
    No ale widac jestescie w typie ze dopoki sam sie nie oparzy to nie uwierzy ze gorace .
    Tak wiec powtorze puente - uwazam ze zle dobraliscie sobie zestaw obiektywow i ze bedziecie tego pozniej zalowac, tracac na wymianach tych obiektywow kolejne pieniadze.
    Ale to takie tylko moje marudzenie - i tak dobrze wam zycze i obym sie mylil.

Jeanette & Arturo
    Guest

Domyślnie

Ale to takie tylko moje marudzenie - i tak dobrze wam zycze i obym sie mylil.
    Dzieki za swoje sugestie, aczkolwiek jak juz napisalismy, to sa tylko plany, tak wiec jeszcze nie wiemy co i za ile kupimy - te zwróciły nasz uwage.. Poza tym zanim uda nam sie (po wydatku 2 razy 400D) odłożyć na kolejne obiektywy, minie troszke czasu (a jeszcze musimy kupić troszke niezbędnych nam rzeczy) a do tego czasu zdążymy pewnie jeszcze nie raz zmienić plany.
    Miło, że dobrze nam życzysz, ale raczej będziesz się mylił

Pzdr. Jeanette

Uprawnienia umieszczania postów