Strona 92 z 183 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102142 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 911 do 920 z 1822

Wątek: Przywitaj się na forum!

kopik88
    Guest

Domyślnie

Witojcie =)
    Jestem studentem Akademii morskiej w Gdyni. Moja przygoda z fotografią zaczeła sie kilka lat temu od panasonica Fz30, po licznych wzlotach i upadkach, oraz twardej nauce na własnych błędach dorosłem już(chyba ;p ) mentalenie i finansowo do zakupu pierwszej lustrzanki... no i stalo sie... po licznych rozsterkach miedzy wyborem systemu(nikon vs canon) zakochałem sie w Canonie 20D na którego to poluje, aby zastapił mi wysłuzonego już fz30. Tyle narazie o mnie zeby to ludzi niezanudzić ;p
    pozdrawiam wszystkich i życzę dobrego światła =)

Coś już napisał Awatar kpinek
    Miasto
    wielkopolska

Domyślnie

Witam witam - kPinek knociarz wielkopolski

Miasto
    KRK

Domyślnie

Witam,
    forum przeglądam od prawie roku, ale dopiero teraz (zakup 40D) zacznę brać czynny udział, tzn mam nadzieję
    Pozdrawiam

Michał (Djinn) - Kraków

wesol
    Guest

Domyślnie

Witam Serdecznie wszystkich forumowiczów

przybyłem w poszukiwaniu nowego systemu dla siebie, po ostatnich tragediach finansowych u konkurencji

Pozdrawiam

vises
    Guest

Domyślnie

Cześć WSZYSTKIM .

Canonierem jestem od 8 miesięcy, wcześniej był Zenit, Olympus- OK, tyle o mnie :-D.
    Pozdrawiam.

PS- to mój pierwszy post.

b4rnaba
    Guest

Domyślnie

Czołem
    To ma być post powitalny, ale oprócz "Zdrastwujtie" wypadałoby coś nagryzmolić o sobie.
    Pracuję na uczelni, fotografuje już naprawdę dłuuugo, chociaż to zawsze było "zrywami".
    Zacząłem na aparacie Exacta, którą dostałem od ojca jak miałem z 10 lat. Miałem światłomierz, wielką, starą skórzaną torbę fotograficzną (wtedy wydawała mi się naprawdę wielka). Aparat miał oryginalny wizjer, patrzyło się z góry, a wszyscy moi kumple mieli ze mnie wyśmienitą polewkę. Potem był Zenit 12XP i jego niesamowity wbudowany wewnętrzny światłomierz (bajer!)... a potem dłuuugo nic (mały kompakcik Canona PRIMA 28).
    W 2006 zdecydowałem się na pierwszą lustrzankę cyfrową (350D) i potem już samo poszło. Fotografuję obecnie 40D + Tamron 17-50 f2.8 + Tamron 28-75 f2.8 + 580EXII.
    Szczególnie lubię fotografować nocą miasto, krajobrazy, płynącą wodę, "industrialne" detale i moją narzeczoną ;-)
    Mam chrapkę na EF-S 10-22. Tak, wiem jestem mało oryginalny. Połowa tego forum ma na niego ochotę.
    Pozdrawiam

Dominik_1983
    Guest

Domyślnie

Witam!
    Mam na imię Dominik. Fotografuję od dobrych kilku lat. Zaczynałem od zwykłego w pełni automatycznego cyfraka Jenoptik JD 3.1 exclusiv.

Jednak po około 1,5 roku użytkowania Jenoptika przeszedłem na Canona PS A620, którego mam do dzisiaj. Do tego Canona dokupiłem tulejkę 58 mm oraz filtr UV Super HMC HOYA 58mm wraz z dekielkiem (też HOYA). Posiadam też statyw VELBON CX-460.

Pozdrawiam
    Dominik

Początki nałogu Awatar x-mac
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Dopiero teraz tu dotarłem - na żywo 15 lat wcześniej - może po pewnym czasie zatrą się ślady ile to postów nasmarowałem przed formalnym przywitaniem albo rejestry ulegną przedawnieniu?

Witajcie starsi i nowsi Forumowicze!:-D

CV - wersja skrócona:
    wiek: aby było niezależnie od roku czytania tego postu - rocznik '76.
    usc: tak, zwiedzałem osobiście razem z eskortą, tj. żonaty, śliczna córeczka i plany na więcej, ale edytować tego w przyszłości nie będę, chyba że zostanę mod-em
    zawód: architekt, w służbie czynnej
    miejsce służby: zasadniczo Wrocław, wcześniej Białystok, a ogólniej tam, gdzie zaniosą zlecenia.
    sprzęt: od czasów nieśmiertelnego Zenita 12XP to Canon: analogowo, kompaktowo i cyfrowo W międzyczasie różne inne zabawki, najczęściej nie moje.
    wizja: na budownictwie i ...(czymkolwiek innym) każdy Polak się zna, więc - fotoamator, i tak pewnie zostanie
    Ostatnio edytowane przez x-mac ; 22-04-2009 o 15:15
    marcin
    forma wynika z funkcji (ls) - mniej znaczy więcej (mvdr) - ornament to zbrodnia (al)

szukaj: 1 2 3

Bywalec Awatar KEEK
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dzien dobry.
    Pisalem juz cos chyba na tym forum, ale dopiero teraz stalem sie Canoniarzem. Mam EOSa 1DmkIIN z 24-70 i 80-200 i robie nim zdjecia tylko wtedy, kiedy naprawde musze. To chyba dosyc oryginalne, nieprawdaz?

wajo93
    Guest

Thumbs up

Witam,
    właśnie się zapisałem.:-D
    Fotki robię od wieków (pierwsze aparaty to Start66, Smiena8 później przyszła pora na Practikę XL, a po paru latach Minolta )
    Canona kupiłem pół roku temu, była promocja Nikona D60 plus obiektyw 70-200, pojechałem i wróciłem z 450D,nie żałuję. Następny spontaniczny krok był gorszy, dokupiłem SIGMę 18-200 ( w październiku a w grudniu pojawił się Canon 18-200 i do tego taniej), a SIGMA nie ostrzy,serwis w Gdańsku a ja nie mogę się zdecydować na wysłanie tam szkła i aparatu więc żałuję. Następne szkło to będzie Canon i do tego jasny.
    I to by było na tyle w ramach przedstawiania.
    Ostatnio edytowane przez wajo93 ; 24-04-2009 o 00:26 Powód: Automerged Doublepost

Strona 92 z 183 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102142 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów