Strona 70 z 183 PierwszyPierwszy ... 2060686970717280120170 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 691 do 700 z 1822

Wątek: Przywitaj się na forum!

Anashar
    Guest

Domyślnie

Witajcie! :-)

Moja przygoda z fotografią zaczęła się w zasadzie już w dzieciństwie. Na początku pstrykałem tzw. "głupimi jasiami" których jakość była tragiczna, pomijam fakt, że nie dało tam się niczego ustawić. Ot zabawka, by uwiecznić jakieś chwile. Później, gdy trochę podrosłem dostałem od ojca starego, poczciwego Zenita. Długo robiłem nim zdjęcia, ale w końcu zapragnąłem czegoś innego. No i pieniądze na kliszę i wywołanie wtedy też były duże. Dlatego zdecydowałem się na aparat cyfrowy. W końcu, ponad rok temu dostałem aparat. Cenowo byłem ograniczony, ale też nie satysfakcjonowałoby mnie kupienie zwykłej cyfrówki. Dlatego wybrałem coś, na czym będe mógł popróbować. Był to Canon PowerShot S2 IS. Po roku jego używania stwierdziłem, że to dalej mało. Zdjęcia i tak robiłem w miarę dobre, ale jednak cyfrówka a lustro to przepaść. Dlatego pokusiłem się o zakup lustrzanki Canon EOS 400D z obiektywem 18-55mm. Niedługo po tym, zakupiłem drugi obiektyw, specjalnie do fotografowania przyrody - Sigma 70-300mm. No i narazie się zagłębiam w tajniki fotografii

Bywalec
    Miasto
    bialystok

Domyślnie

witam "starych kanonierów " tego forum, jako nowo przybyły .
    canon jest praktycznie nową marką dla mnie, więc czasami pozwolę sobie zadać pytanie o to i owo.
    pozdrawiam

Dopiero zaczyna Awatar Aloes
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

OK, no to teraz ja.

Fotografuję od niedawna, miałam kompakcik (Pentax Optio SV, zaskakująco udany drobiazg), ale postanowiłam zająć się fotografią bardziej na serio i zainwestować w lustrzankę. Zdecydowałam się na Canona (dostępność obiektywów, cena/jakość) i spośród Canonów wybrałam 40D - nie obejdzie się bez kredytu, ale sprzęt jest recenzowany tak entuzjastycznie, że chyba warto; potem kolejny skok i dokupię jakieś lepsze szkła niż te planowane na najbliższy czas (w sygnaturce).

Nie sądzę, abym miała jakieś wybitne zdolności fotograficzne i nie zależy mi specjalnie na robieniu zdjęć wybitnych, chociaż nie przeczę, że chcę się nauczyć fotografować dobrze; chcę fotografować moje ukochane miejsca, przyrodę, krajobrazy.

Poza fotografią? Językoznawstwo i milion innych hobby.

Mieszkam w Warszawie, jestem nauczycielką, ale mam nadzieję, że to się wkrótce zmieni.

Dzień dobry!
    C EOS 40D, C EF 24-105 f/4 L IS USM, Sigma f/4.0-5.6 DG APO Macro, Sigma 10-20 f/4-5,6 EX DG HSM, C 100 f/2.8 Macro, C 50 f/1.8,C 430EX II, Velbon RUP-43, Velbon Sherpa 435R, Naneu Pro Alpha i masa drobiazgu.

Ponadto rower, plany zależne od środków, mnóstwo zapału i straszliwy brak czasu.

Domyślnie Więc i ja :)

Cześć , czas sie przywitać przeglądam już od jakiegoś czasu, mam nadzieję, że starczy mi odwagi na zadanie jakiegoś sensownego pytania
    "kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."

PawelGeo
    Guest

Domyślnie

Ja też chciałbym się przywitać, więc witam :-)
    Jestem studentem, a fotografią zajmuję się amatorsko. Zapisałem się do forum, aby się czegoś nauczyć.

Dopiero zaczyna Awatar fotoluk
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Witam wszystkich ciepło, od pewnego czasu czytam to forum, a teraz postanowiłem się przywitać.
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez fotoluk ; 30-03-2008 o 10:20

Koroviov
    Guest

Domyślnie

Witam serdecznie na forum Canona. Ja gościnnie- myślę, że czasem będę tutaj zaglądał. Podpis wskazuje, że nie jestem posiadaczem Canona, ale to chyba mnie nie dyskwalifikuje Można mnie znaleźć na forum Pentaxa jako Gringo, ale tutaj ten nick jest zajęty.

Domyślnie

Witam.
    Lubię fotografować Canonem i chcę to robić z lepszym efektem.
    Dlatego cieszę się, że tu jestem. Pozdrawiam serdecznie.

Dopiero zaczyna Awatar marta69
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Wszyscy się witają to ja też
    Moja przygoda z fotografią zaczęła się jakieś 3 - 4 lata temu za sprawą kompakcika A400. Wciągnęło mnie na tyle, że postanowiłam z pospolitego pstrykacza `wszystkiego co się rusza` - stać się świadomym użytkownikiem aparatu i robić coraz lepsze zdjęcia. Póki co poznaję się z moim nowym nabytkiem - EOSem 350d i mam nadzieję że uda mi się go ogarnąć na tyle, żeby coś z tej współpracy ciekawego wyszło.
    Oprócz fotografii w wolnych chwilach - siatkówka, strzelnica, teatr, studia, ręcznie robiona biżuteria I największa milość życia - motocykle

Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez marta69 ; 05-04-2008 o 16:55
    There is no calm before the storm. There is only tempest.
    http://69photo.wordpress.com/

Strona 70 z 183 PierwszyPierwszy ... 2060686970717280120170 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów