-
Również witam Wszystkich serdecznie!
Na forum zarejestrowałem się, jak zacząłem zaglądać tu coraz częściej, codziennie, dwa razy dziennie ... Moja przygoda z pstrykaniem zaczęła się kilka lat temu od analogowego aparatu Praktica i kilku szkiełek kupionych od ... ciotki Obecnie aparat schowałem do szafy (mam nadzieje, że nie na wieczność).
Kupiłem rok temu 350d, po wielu nocach spędzonych na różnych forach. Canon, Nikon, Konica … Canon. Czy pomogły mi setki postów w tym temacie? Zmusiły mnie przede wszystkim do myślenia. Aparat nie musiał być duży, nie musiał być profesjonalny, miał nie psuć zdjęć. Porównałem zdjęcia, które zrobiłem na ślubie pożyczoną 350-ką ze zdjęciami wynajętego nikoniarza. No cóż, ta lekcja mi wystarczyła. Nikon miał oczywiście wiele zalet, ale te mnie nie zainteresowały . No i lepsza tolerancja canona do M42. Mam więc stare szkiełka (pancolar 50/1.8 mm, pentacon 2.8 – 29 i 135 mm), kita, 50 mm canona i ochotę na 70-200/4. Stare obiektywy zakładam często, może kiedyś zamieszczę coś w galerii. Lekcję pokory trzeba przejść.
Jeżeli będę mógł pomóc w temacie, który sam obmacałem - chętnie to uczynię.
Pozdrawiam, Seba
Uprawnienia umieszczania postów