Brand New Canonier...
...mówię Wam:Hello...
W takim układzie ja także się przywitam :smile:
Wpadam tutaj do Was od jakiegoś czasu i sprawdzam co tam w środowisku kanonierów słychać. Uznałem że pora się oficjalnie zarejestrować i przywitać.
Co prawda nie pierwszy post tutaj, ale się nie wpisałem do powitalnego wątku. Witam wszystkich.
Będziemy się odpowiednio podpisywać pod postami
Per Wy, jasne że takCo do kombinowania z zakupami, to już mamy koncepcję... będziemy kupować wszystko po sztuce, więcej obiektywów różnych będzie, a i na te droższe łatwiej uzbierać
Dzięki za tak miłe przywitanie, od razu widać że dobry człowiek z Ciebie
Pozdrawiamy
Jeanette & Arturo.
Dziękujemy za rewelacyjne przywitanie!
Co do zakupów, to ja (Artur), głównie makro artystyczne fotografuję, więc mój zestaw już dzisiaj został osiągnięty(patrz podpis), dzięki Stodole w Warszawie. Ale chcę fotografować śluby itd, więc będzie dalej trza kupować.
Żanetce musimy sprawić portretówkę "Canon EF 50 mm f/1.8 II" oraz teleobiektyw "Canon EF 70-300 mm f/4-5.6 IS USM". Bo robi dobre fotki ludziom, a dodatkowo robi fajne makro więc potem będzie coś do makro.
Potem w planach są:
"Canon MP-E65 f/2.8 1-5x Macro" - dla nas.
"Tair 300 mm" - dla mnie (Artek).
"Canon EF 75-300 mm f/4-5.6 III USM" - dla mnie.
"Sigma APO 50-500mm F4-6.3 EX DG / HSM" - dla nas.
być może: "Canon EF 85 mm f/1.8" - dla nas.
Pozdrawiamy serdecznie!
J&A
ps.
Witamy Wszystkich
Ostatnio edytowane przez Jeanette & Arturo ; 05-11-2006 o 17:03
Witam wszystkich..
Od dłuższego czasu śledzę forum, nawet na zlocie w Krakowie byłam z mężem ;-) , teraz pora na pisanie..
Pozdrawiam ciepło
Witam ponownie
Po kilku miesiacach (2006.06 sprzedany A620) przerwy i niewiernosci (Lumix FZ30) wracam do canona (350D)i jest mi bardzo miło
![]()
Po co ci az tyle obiektywow posiadajacych 300mm w zakresie lub wrecz nakladajacych sie zakresem?
Za te 4 wyzej wymienione szkla zaplacisz ok 8500zl.
Za jednego Canona 100-400 4.5-5.6 IS L ktory smialo zastapi wszystkie te szkla - ok 6600zl, wiec wystarczy jeszcze na jedno tele (np Canona 75-300) i Taira 300mm - na drugie body i by sie manualna stalka pobawic...
ok
po raz pierwszy biore udzial w forum, nie wiem jak sie poruszac w nim, a mam problem ze swoim ' całujacym rebeliantem '.
jakis czas temu przestal ostrzyc na af, bylo to nieco upierdliwe, ale dalo sie zyc.
dzisiaj, po strzale, okazalo sie, ze 3/4 jest czarnego tla, reszta ok, a co najdziwniejsze af zaczal dzaialac.
jak rozwiazac ten problem?
co z tym robic? - gwarancja okazal sie byc mitem, (kupowalem na alegro), a wolalbym nie wydac zbyt duzo kasy...
łudzę sie, ze cos nieopatrznie poprzestawialem...
bede wdzieczny za pomoc
grze.ch
Ja również nie miałem się jeszcze okazji przywitać, więc Witam wszystkich, mam nadzieję na owocną wspołpracę na forum.