Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
Generalnie to system wybiera się pod obiektywy których potrzebujemy (ja tak robię od początku zabawy z fotografią Ale tu jak widać promka na R6 zadziałała.

Uprzedzając kolejne pytanie autora poniżej budżetowe szkła do R6
xD

[...]

--- Kolejny post ---

To chyba nie ten system wybrałeś ^^
Po pierwsze primo Canon i Nikon od zawsze były dla mnie wyznacznikiem branży, zwłaszcza Canon. Jako że promka była konkretna to i decyzja jakaś musiała zapaść. Nie był to nieprzemyślany szybki strzał, gdyż promka obowiązywała kilka dni więc czasu do myślenia trochę miałem.
Jako że najpierw się przywitałem a dopiero później ogarnąłem stopkę profilową to nie wybrzmiało, że do R6 kupiłem (także w promce) stałki RF 50 mm F1.8 i 35 mm F1.8 macro. Obiektywy co prawda niskobudżetowe, ale dla mnie w każdym aspekcie w porządku. Nie to co plastikowe bagnety w obiektywach Nikona podstawowej serii Z.
Jak na razie jedyną niedogodnością jest dla mnie brak przyzwoitego zooma entry level, gdyż te z obrazka powyżej to ciemnica straszna, a o winietowaniu też już chyba swoje na tym forum napisano
Na razie dam sobie trochę czasu, nauczę się korzystać z tego co mam, a zoomem będę się martwił później. Nie, żebym zaklinał rzeczywistość ale widzę co mam w ręce, a co bardzo mi się podoba.