To i ja się też przywitam. Witam!

A teraz kilka słów o mnie Fotografią się nie zajmuje zawodowo a chciałbym, natomiast początki swoje upatruje w pierwszej połowie lat 90tych zeszłego wieku. Było to wtedy gdy byłem na tyle duży, żeby podbierać Tacie Praktice L2 z podpiętym Zeissem Tessarem 50mm f2.8 (oczywiście DDR). Następnie długo długo nic aż pojawiła się Alfa Sonego a teraz po tym jak Sony przechodzi na półlustro po przeczytaniu wielu forów i innych tego rodzaju grup dyskusyjnych i własnych z dzieciństwa doświadczeń postanowiłem dołączyć do tego zacnego grona posiadaczy sprzętu marki Canon. Aktualnie nie jest jeszcze super luxus ale od czegoś trzeba przecież zacząć wiec zaczynam od 7D z grypą pionową; 24-105 f4; 85 f1.8 a w najbliższej przyszłości zamiar jest na 100 f2.8 i fisha 8mm f3.5 Samyanga (miałem takiego przy Sonym i powiem szczerze, że na mnie zrobił ogromne wrażenie dlatego nie zmieniam upodobań bo jak kazdy wie lepsze jest wrogiem dobrego )

To chyba tyle z mojej strony a i oczywiście proszę o wyrozumiałość jeżeli będę się czasami pytał o rzeczy oczywiste ale jestem nowy w systemie i jeszcze do kilku spraw będę pewnie musiał się przyzwyczaić.

Pozdrawiam Serdecznie