Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: Wytlumienie odglosow z aparatu

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

1D3 ma opcje "silent" ale czy to jest cicho? dla mnie jest po prostu inaczej,
    najlepsza opcja pewnie beda jakies pudelka z wygluszeniem w srodku, prezentowane w linkach powyzej

a na 100% najlepiej sprawdza sie kompaty, micro 4/3 tez powinny dac rade jak i inne aparaty bez lustra
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Oczywiście najlepsze rozwiązanie to M9 + kilka szkiełek .
    nie do końca, bo ten aparat ma prawie tak głośną migawkę, jak amatorskie puszki
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    nie do końca, bo ten aparat ma prawie tak głośną migawkę, jak amatorskie puszki
    nie wiem jak kiedys, bo malo sprzetu analogowego mialem w lapach ale obecne lustrzanki to migawke maja bardzo cicha, to raczej lustro halasuje
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    nie wiem jak kiedys, bo malo sprzetu analogowego mialem w lapach ale obecne lustrzanki to migawke maja bardzo cicha, to raczej lustro halasuje
    tak, chodziło mi oczywiście o cały hałas, jaki wydaje aparat
    to mit, że Leica M9 jest bezgłośna, jest tylko trochę cichsza
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Domyślnie

Ja posiadam 5tke, nie posiada chyba trybu cichego? Temat moim zdaniem jest godny uwagi. Szkoda, ze nie zaineresowalem się nim jak dolar był taki tani. Muszę pokazać majsterkowiczom te zdjęcia, myśle ze Adam Slodowy szybko by coś wymyślił ciężko mi zrozumieć dlaczego tego typu rozwiązania nie są na porządku dziennym ale z drugiej strony jak widzę reporterów wchodzących i wychodzacych w trakcie trwania utworu...

Uzależniony Awatar Pawel_G
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Myślę że tutaj najlepszym rozwiązaniem nie wymagającym inwestowania jest cichy tryb w LV. Mam 50D i myślę że spokojnie można by nim robić zdjęcia podczas koncertów czy spektakli. Pozostaje kwestia kadrowania na lcd więc chyba przydałby się jakiś monopod czy cuś.

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    tak, chodziło mi oczywiście o cały hałas, jaki wydaje aparat
    to mit, że Leica M9 jest bezgłośna, jest tylko trochę cichsza
    [OT]
    Przypomina mi się anegdota, którą opowiadał jeden z fotografów NG. Gdy zasadził się z kolegą w Afryce przy wodopoju aby sfotografować zwierzęta z ukrycia zdążyli zrobić tylko po jednym filmie zanim silnik zwijający film w Leice kolegi nie wypłoszył wszystkich zwierząt w promieniu kilometra.
    [/OT]
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Domyślnie

Kupiłem teraz case na klawiaturę fortepianowa za 650 zł, wielki. Zwroce się z prośba do firmy robiacej takie case, może bedą w stanie zrobić coś pod 5tke

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Domyślnie

Dzięki Lukasz! 100 pare bagsow to jeszcze do przelkniecia! Własnie zobaczyłem, ze kolega ma pokrowiec do bebna szyty z takiego materiału a to już stawia problem w innym świetle :>

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów