Pozdrawiam, Tomek
Canon LS-120PC II
Spróbuj wyłączyć Avasta, wg mnie jest spora szansa na to iż będzie działało lepiej.
Hem? Ja mam NIS 2009 na Win 7. Po prostu zainstaluj - działa...
Coś tam sie może pluć o kompatybilność ale "zainstaluj mimo wszystko".
Podpisze się pod wyłączeniem pliku wymiany - zero problemów po jego wyłączeniu a przy 8GB RAM jest absolutnie, zupełnie zbędny. No tyle że dumpy z błędami się nie tworzą przy bluescreenach ale to szczegół.
A nie masz przypadkiem systemu i Lightrooma zainstalowanych na dysku SSD?
Na SSD? Hmmmm... http://pl.engadget.com/2009/02/16/dl...k-ssd-zwalnia/
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
Nic na siłę... trzeba wziąć większy młotek.
Ja mam wyłączoną kontrolę kont użytkownika (system mam po angielsku -> Control Panel->System and Security->Change User Account Control settings i tu pasek na sam dół.
Po drugie mam wyłączone takowe usługi systemowe:
Application Experience
Application Identity
Application Information
Janusz podał dobry link. Ja coś podobnego z 2 mies temu czytałem i się na razie wyleczyłem z dysków SSD. Dwa Velociraptory 320GB w Raid 0 mogą dać również zadowalającą szybkość (jeszcze się drugiego nie dorobiłem ale zamierzam).Mam..strzelaj waść.. Bo jak na razie to mi się podoba. Co będzie nie tak?
Raid to piękna sprawa ale nie "1", to tzw. mirroring czyli lustrzane odbicie drugiego dysku, masz kopie zapasową ale kosztem ogromnego spadku wydajności. Najlepszym rozwiązaniem domowym jest Raid w wersji "0" czyli striping - tutaj dwa dyski widzimy jako jeden, nie mamy co prawda zabezpieczenia danych w przypadku uszkodzenia dysku ale zyskujemy ogromny skok wydajności, szczególnie przy odczycie.Janusz podał dobry link. Ja coś podobnego z 2 mies temu czytałem i się na razie wyleczyłem z dysków SSD. Dwa Velociraptory 320GB w Raid 0 mogą dać również zadowalającą szybkość (jeszcze się drugiego nie dorobiłem ale zamierzam).
Sam używam raida 0 z dwoma dyskami, zwykłymi seagate 80GB ale mogę śmiało polecić, różnica spora.
C 50D + C 50 1.8 + C 17-85 IS USM + LowePro SlingShot 200AW + tanie gadżety
Od niedawna przesiadłem się z wersji testowej, na zakupioną w sklepie nowego Win 7. Zastanawiałem się czy instalować Norton Internet Security 2009, czy będzie działa poprawnie, wykrywał co ma wykrywać i na dodatek nie spowoduje problemów.
Pogrzebałem w internecie i znalazłem informację w dwóch różnych źródłach, że z Nortonów kompatybilne z Win 7 są 2010 out of the box jak również 2009 po standardowej aktualizacji przez LiveUpdate (po instalacji).
Nie podam linków, bo nie sądziłem, że przydadzą się w przyszłości, zwyczajnie przyjąłem informację do wiadomości. Pewnie można wygooglować.
Podsumowując:
- Norton IS 2009 jest oficjalnie kompatybilny z Win 7
- U mnie instalacja przebiegła bez najmniejszych problemów, nie wyłączałem żadnych usług, UAC, nic nie ruszałem. Zwykła instalka Win 7 x64 PL i na to Norton IS 2009 PL i wszystko śmiga bez zająknięcia.