Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
Zacytuję pytającego:
i zastanawiam się czy wraz z upgradem sprzętu procek,płyta, ram ( teraz mam 4gb) nie pójść dalej i przeskoczyć na win7 64 bit
Czego nie załapałeś? Odniosłem się dokładnie do jego przykładu.
No właśnie nie wiem czego nie załapałem.
gbh mówi o tym, że zmienia sprzęt, i zastanawia się czy jak jeszcze zmieni system do tego na 64 bitowy to coś na tym zyska, w domyśle, czy zyska jeszcze coś ponad to co zyska dzięki zmianie sprzętu, czy jednak nie warto wchodzić w nowy system, wystarczy zmiana samego hrdware.

Na co Twoja odpowiedź brzmi, jak zmieniłem wszystko na nowe i szybsze, w tym Win 7, to Lightroom działa szybciej.

Nie staram się być złoiśliwy, naprawdę, pytanie gbh rozumiem właśnie tak, czy zmiana samego systemu wniesie coś do nowego zestawu, czy wniesie niewiele.

Moim zdaniem o taką odpowiedź chodziło.

Być może się mylę, tylko gbh wie jaką odpowiedź naprawdę chciał uzyskać.

Jedno (dla mnie) nie ulega wątpliwości, z Twojej wypowiedzi nie można wyciągać żadnych wniosków na temat wpływu systemu x64 na wydajność, bo za dużo innych elementów wpływających na wydajność zostało zmienionych w tym samym czasie co Windows. Nie wiadomo na ile szybkość Lightroom zawdzięcza nowemu hardware-owi a na ile nowemu x64 systemowi. Czy system miał decydującą, czy marginalną rolę w przyspieszeniu Lightrooma.

Jeżeli Tobie chodziło o to, że zmiana komputera na nowszy/szybszy wpływa pozytywnie na prace w Lightroomie i gbh chodziło o taką właśnie odpowiedź, to wszystko ok i przepraszam że się mieszam.