Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 68 z 68

Wątek: LR 2.5 64bit cyrki aż miło..

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hiv Zobacz posta
    Zamotaliście już nieźle...
    Ja wiem z autopsji, że po zmianie tylko Systemu z XP 32bit na 7 64bit zauważyłem zwiększenie wydajności nie tylko systemu(pewnie z racji pełnej obsługi 4GB ram) ale i 64bitowych programów.
    PSa mam 32bit i nie widzę różnicy ale już 64bit LR 2.0 dostał niesamowitego kopa!
    To tylko się dopiszę, że photoshop i lightroom w wersji 64bit dostają takiego kopa, że przestaję się bać zapowiedzi 36mpix matryc. Wygoda pracy jest bez porównania.
    Jarek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamkozlowski79 Zobacz posta
    Hmm... no tak, to pewnie jakbym z XP 32 na W7 64 się przesiadł na tym samym hardwarze to też bym zauważył różnicę. Ale cóż, od lutego, czyli trzy kwartały temu, przesiadłem się na inny 64 bitowy system i też odczułem różnicę Od tej chwili tylko firma sadownicza, nie zaś usługi szklarskie oferowane przez kogoś z "małym miękkim"
    hej!
    Jak rozumiem masz na myśli Snow Leoparda, na jakim modelu maca?
    Mam tak zamiar, ale zastanawiam się czy:
    Są problemy z PS albo LR, oficjalnie Adobe twierdzi, że coś się krzaczy?
    Miałeś problemy z np. CD-Label Printer, Digital Photo Professional, EOS Utility ?

Szukam sposobu na przyspieszenie pracy z RAW-ami z 5D II... być może wystarczy Snow.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez focus Zobacz posta
    hej!
    Jak rozumiem masz na myśli Snow Leoparda, na jakim modelu maca?
    Mam tak zamiar, ale zastanawiam się czy:
    Są problemy z PS albo LR, oficjalnie Adobe twierdzi, że coś się krzaczy?
    Miałeś problemy z np. CD-Label Printer, Digital Photo Professional, EOS Utility ?

Szukam sposobu na przyspieszenie pracy z RAW-ami z 5D II... być może wystarczy Snow.
    Zmienilem system na snow i nie widze roznicy, za to LR w domu na windowsie 7 dziala zdecydowanie szybciej.

Domyślnie

trochę się tego bałem, dlatego nieśmiało spoglądam na 7... tylko jakoś niechętnie spoglądam na okienka, po dwóch latach współpracy z jabłkiem.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez focus Zobacz posta
    trochę się tego bałem, dlatego nieśmiało spoglądam na 7... tylko jakoś niechętnie spoglądam na okienka, po dwóch latach współpracy z jabłkiem.
    Przesiadlem sie na apple bo doswiadczeniu z vista, z ulga wracam do 7-ki. W7 naprawde dziala, leopard mnie denerwowal, snow troche naprawil ale dodal kilka dodatkowych bledow, te dyskwalifikuja go do normalnej pracy:
    - zapomina czasami podpiac profile po wylaczeniu wygaszacza, bylo to w 10.5, olali
    - nowy finder ma wiecej bugow od starego, nie widzi plikow i ma jeden swietny nowy feature, jak podczas kasowania licznik zacznie odliczac ponizej 0 oznacza ze skasuje troche od siebie
    - nie poprawili obslugi wielu monitorow
    - obsluga dyskow sieciowych to dramat, nie laczy sie, wiesza itd

7 jest naprawde szybki, przy 4GB pamieci mozna nie odczuc ze ma sie odpalony caly zainstalowany soft.

Domyślnie

Być może zatem wyłącznie do obróbki materiału będę musiał poskładać piec dla siódemki, tyle tylko że muszę zrezygnować z upgrade softu i trzeba kupić pełne wersje pod winde
    ...tak czy inaczej MBP pozostanie - lepszej alternatywy do tej pory nie znalazłem

z drugiej jednak strony

http://www.myapple.pl/grafika/119508...ly-2009-a.html
    Ostatnio edytowane przez focus ; 20-11-2009 o 18:56

Początki nałogu Awatar Hiv
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ja zainstalowałem po 64bit LR również PS CS4 który teraz otwiera się błyskawicznie i czuję, że robi wszystko kilka razy szybciej!
    Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony a config wcale nie jest nowy, dwurdzeniowiec od AMD, 4GB dobrego RAM w śmiga to naprawdę super.
    2x5DII + 16-35L + 24L + 35L + 85 1.8 + 135L + 70-200 f2.8L IS + 2x580ex II i inne graty do błyskania

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Podkarpacie

Domyślnie

Na maca nie ma PS-a 64 bit. Dlatego nie widzicie różnicy. No chyba że czegoś nie wiem.
    Ostatnio edytowane przez solmark ; 20-11-2009 o 20:44

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów