hej!
Jak rozumiem masz na myśli Snow Leoparda, na jakim modelu maca?
Mam tak zamiar, ale zastanawiam się czy:
Są problemy z PS albo LR, oficjalnie Adobe twierdzi, że coś się krzaczy?
Miałeś problemy z np. CD-Label Printer, Digital Photo Professional, EOS Utility ?
Szukam sposobu na przyspieszenie pracy z RAW-ami z 5D II... być może wystarczy Snow.
trochę się tego bałem, dlatego nieśmiało spoglądam na 7... tylko jakoś niechętnie spoglądam na okienka, po dwóch latach współpracy z jabłkiem.
Przesiadlem sie na apple bo doswiadczeniu z vista, z ulga wracam do 7-ki. W7 naprawde dziala, leopard mnie denerwowal, snow troche naprawil ale dodal kilka dodatkowych bledow, te dyskwalifikuja go do normalnej pracy:
- zapomina czasami podpiac profile po wylaczeniu wygaszacza, bylo to w 10.5, olali
- nowy finder ma wiecej bugow od starego, nie widzi plikow i ma jeden swietny nowy feature, jak podczas kasowania licznik zacznie odliczac ponizej 0 oznacza ze skasuje troche od siebie
- nie poprawili obslugi wielu monitorow
- obsluga dyskow sieciowych to dramat, nie laczy sie, wiesza itd
7 jest naprawde szybki, przy 4GB pamieci mozna nie odczuc ze ma sie odpalony caly zainstalowany soft.
Być może zatem wyłącznie do obróbki materiału będę musiał poskładać piec dla siódemki, tyle tylko że muszę zrezygnować z upgrade softu i trzeba kupić pełne wersje pod winde
...tak czy inaczej MBP pozostanie - lepszej alternatywy do tej pory nie znalazłem
z drugiej jednak strony
http://www.myapple.pl/grafika/119508...ly-2009-a.html
Ostatnio edytowane przez focus ; 20-11-2009 o 18:56
Ja zainstalowałem po 64bit LR również PS CS4 który teraz otwiera się błyskawicznie i czuję, że robi wszystko kilka razy szybciej!
Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony a config wcale nie jest nowy, dwurdzeniowiec od AMD, 4GB dobrego RAM w śmiga to naprawdę super.
2x5DII + 16-35L + 24L + 35L + 85 1.8 + 135L + 70-200 f2.8L IS + 2x580ex II i inne graty do błyskania
Na maca nie ma PS-a 64 bit. Dlatego nie widzicie różnicy. No chyba że czegoś nie wiem.
Ostatnio edytowane przez solmark ; 20-11-2009 o 20:44