Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 68

Wątek: LR 2.5 64bit cyrki aż miło..

Początki nałogu Awatar perqsista
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Przesiadłem się z XP32 bit na 7 64(bez zmian w hardware) i jest duży wzrost wydajności w szczególności w LR. Aha i żeby nie być całkiem OT to wspomnianych w pierwszym poście problemów nie zaobserwowałem.

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Zaraz zaraz, przecież wyraźnie napisano, że to na jedno stanowisko? wiadomość, że można na lapa i stac jednocześnie jest dla mnie wręcz doskonała. Czy inni potwierdzają?
    Oczywiście już nie mogę znaleźć tego posta, więc musiałem zaglądnąć do źródła, które mówi, że:

"2.4 Portable or Home Computer Use. The primary user of the Computer on which the Software is installed may install a second copy of the Software for his or her exclusive use on either a portable Computer or a Computer located at his or her home, provided the Software on the portable or home Computer is not used at the same time as the Software on the primary Computer."

http://labs.adobe.com/technologies/eula/lightroom.html
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Zablokowany

Domyślnie

Hmmm. Wynika z tego, że sprawa jasna. rozumiem, że to samo dotyczy wersji 2.0, którą posiadam?

Zablokowany

Domyślnie

Hmm... no tak, to pewnie jakbym z XP 32 na W7 64 się przesiadł na tym samym hardwarze to też bym zauważył różnicę. Ale cóż, od lutego, czyli trzy kwartały temu, przesiadłem się na inny 64 bitowy system i też odczułem różnicę Od tej chwili tylko firma sadownicza, nie zaś usługi szklarskie oferowane przez kogoś z "małym miękkim"

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez perqsista Zobacz posta
    Przesiadłem się z XP32 bit na 7 64(bez zmian w hardware) i jest duży wzrost wydajności w szczególności w LR. Aha i żeby nie być całkiem OT to wspomnianych w pierwszym poście problemów nie zaobserwowałem.
    O to mi właśnie chodziło. Zmieniać jedynie sprzęt, który przyspieszy pracę czy może też zmienić system oczekując po tym zabiegu dodatkowych korzyści w prędkości działania oprogramowania - szczególnie Lightrooma

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mam odpowiedź na pytanie tytułowe: pierwsze wczytanie plików spowalniał i zwieszał avast. Podmianka na Nortona usunęła problem.
    Zwycięzcą programu jest Tmaciak Dziękuję
    Jarek

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Hmmm. Wynika z tego, że sprawa jasna. rozumiem, że to samo dotyczy wersji 2.0, którą posiadam?
    To aktualna EULA do najnowszej wersji (2.X).

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Mam odpowiedź na pytanie tytułowe: pierwsze wczytanie plików spowalniał i zwieszał avast. Podmianka na Nortona usunęła problem.
    Zwycięzcą programu jest Tmaciak Dziękuję

Taki Lightroom to pikuś, ale mi się przez McAfee SWKoTOR odpala 3 min. dłużej, to jest dopiero tragedia
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Początki nałogu Awatar Sempoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dobrze jest mieć osobny, czysty system bez dostepu do netu (z wyłączoną sieciówką) - tylko do obróbki fot. A do netu linuxa. Antyvirusy zawsze coś namieszają. Ja przesiadłem się z Pentiuma D 2.8 i 1GB ramu na Core 2 Quad 9550 z 4GB ramu i przy pracy w wersjach 64-bit róznica jest kolosalna.
    60D | 50 1.8 II | kit 18-55 + Tamron 70-300 | moje foty

Początki nałogu Awatar Hiv
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

U mnie na Win 7 x64 i LR 2.0 x64 wszystko działa super. Dużo szybciej niż na XP. 4GB RAM i dwa rdzenie. Zauważyłem dużo większą wydajność w nowym systemie.
    Problemem natomiast jest tablet którego kursor drga mi delikatnie nawet jesli trzymam go rysikiem dociśniętym do tabletu całkiem nieruchomo... To Wacom Bamboo.
    2x5DII + 16-35L + 24L + 35L + 85 1.8 + 135L + 70-200 f2.8L IS + 2x580ex II i inne graty do błyskania

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Mam odpowiedź na pytanie tytułowe: pierwsze wczytanie plików spowalniał i zwieszał avast.
    Tu jeszcze kilka porad znalazłem:
    http://www.pcworld.pl/news/350904/Wi....migracji.html

Np wyłączenie indeksowania na dyskach SSD wydaje się dość ważne, podobnie upgrade firmware na nich.

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów