Przesiadłem się z XP32 bit na 7 64(bez zmian w hardware) i jest duży wzrost wydajności w szczególności w LR. Aha i żeby nie być całkiem OT to wspomnianych w pierwszym poście problemów nie zaobserwowałem.
Przesiadłem się z XP32 bit na 7 64(bez zmian w hardware) i jest duży wzrost wydajności w szczególności w LR. Aha i żeby nie być całkiem OT to wspomnianych w pierwszym poście problemów nie zaobserwowałem.
Oczywiście już nie mogę znaleźć tego posta, więc musiałem zaglądnąć do źródła, które mówi, że:
"2.4 Portable or Home Computer Use. The primary user of the Computer on which the Software is installed may install a second copy of the Software for his or her exclusive use on either a portable Computer or a Computer located at his or her home, provided the Software on the portable or home Computer is not used at the same time as the Software on the primary Computer."
http://labs.adobe.com/technologies/eula/lightroom.html
Pozdrawiam, Tomek
Canon LS-120PC II
Hmmm. Wynika z tego, że sprawa jasna. rozumiem, że to samo dotyczy wersji 2.0, którą posiadam?
Hmm... no tak, to pewnie jakbym z XP 32 na W7 64 się przesiadł na tym samym hardwarze to też bym zauważył różnicę. Ale cóż, od lutego, czyli trzy kwartały temu, przesiadłem się na inny 64 bitowy system i też odczułem różnicęOd tej chwili tylko firma sadownicza, nie zaś usługi szklarskie oferowane przez kogoś z "małym miękkim"
![]()
Mam odpowiedź na pytanie tytułowe: pierwsze wczytanie plików spowalniał i zwieszał avast. Podmianka na Nortona usunęła problem.
Zwycięzcą programu jest Tmaciak Dziękuję![]()
Jarek
Dobrze jest mieć osobny, czysty system bez dostepu do netu (z wyłączoną sieciówką) - tylko do obróbki fot. A do netu linuxa. Antyvirusy zawsze coś namieszają. Ja przesiadłem się z Pentiuma D 2.8 i 1GB ramu na Core 2 Quad 9550 z 4GB ramu i przy pracy w wersjach 64-bit róznica jest kolosalna.
60D | 50 1.8 II | kit 18-55 + Tamron 70-300 | moje foty
U mnie na Win 7 x64 i LR 2.0 x64 wszystko działa super. Dużo szybciej niż na XP. 4GB RAM i dwa rdzenie. Zauważyłem dużo większą wydajność w nowym systemie.
Problemem natomiast jest tablet którego kursor drga mi delikatnie nawet jesli trzymam go rysikiem dociśniętym do tabletu całkiem nieruchomo... To Wacom Bamboo.
2x5DII + 16-35L + 24L + 35L + 85 1.8 + 135L + 70-200 f2.8L IS + 2x580ex II i inne graty do błyskania
Tu jeszcze kilka porad znalazłem:
http://www.pcworld.pl/news/350904/Wi....migracji.html
Np wyłączenie indeksowania na dyskach SSD wydaje się dość ważne, podobnie upgrade firmware na nich.