Pokaż wyniki od 1 do 10 z 79

Wątek: Czas na stałkę czyli 50mm 1.4 canon

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

To ja polecam inaczej:
    Ustawiasz lampę na lekkie, "wypełniające" błyśnięcie (błyskasz na wprost), podbijasz ISO do jakiejś wyższej wartości tak by nie przejarać ekspozycji, wtedy przy wejściu jak i wyjściu z kościoła nie będziesz miała przepałów, dodatkowo złapiesz ładne światło zastane a lekki błysk zredykuje cienie na twarzach

Cytat Zamieszczone przez basia Zobacz posta
    A sprawa z lampą jest jeszcze bardziej skomplikowana. Zużywa bardzo dużo prądu. 430 może całą imprezę (do 1.00) wytrzymać na jednych akumulatorkach, 580 już po kościele się kończą. Czym to jest spowodowane? Myślę, że to właśnie, że ma taką moc tak bardzo wyczerpuje akumulatorki. Jakich używacie do swoich 580?
    No to co Ty walisz nonstop na pełnej mocy? Jeżeli tak, to nie dziwne że się tak szybko zużywa, do tego warto używać akumulatorów o jak najwyższej wartości mAh, coby jak najdłużej ciągnęły.
    I tak jak pisałem wcześniej - ustaw lampe w tryb M, jakąś połowę jej mocy, może nawet i mniej i tylko dopalaj sceny lekkim błyskiem coby cienie zlikwidować, a naświetlać klatki na światło zastane.
    Ostatnio edytowane przez Ernest_DLRS ; 05-11-2009 o 15:27
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Uprawnienia umieszczania postów