-
gervee - masz sporo racji, seminarium przedłużyło się z przyczyn technicznych, niezależnych odemnie. Teraz przynajmniej wiem, czego nie robić, aby takie problemy w przyszłości nie powstały (bo kto normalny by pomyślał, że zmiana ustawień brusha zakłóci działanie oprogramowania i w efekcie wyrzuci mnie z seminarium). Co do tego ile to trwało - gwarantuję, iż robiłem co mogłem, by jak najszybciej przywrócić wszystko do działania. Na problemy z dźwiękiem również nie mam wpływu, i jedyną opcją w tym momencie jest odczekanie aż pogłos zniknie. Gdybym miał to gdzieś, pewnie nie przerywał bym obróbki na czas problemów z dźwiękiem, nie zwalniał i po prostu kontynuował. Natomiast szanując osoby, które się przyłączyły, odczekiwałem chwilę by wszystko wracało do normy (podobnie, gdy potrzebny był restart oprogramowani i ponowne dołączenie użytkowników). Co do wieszania się oprogramowania na PC - mam nadzieję że kilka dygresji od tematu nikomu nie zaszkodziło.
Co do puszczania nagranej wersji - katarynki i potem uwagi komentarze... pomysł*w zasadzie nie różni się od nagrania całego procesu obróbki (np 6 godzin pracy), puszczenia w przyspieszeniu i załadowania na Youtube/Vimee... a później komentowania na forum. Tylko wydaje mi się, że to nie do końca to. Całość straci na możliwości pokazania na żywo ile czasu zajmuje praca nad konkretnym fragmentem czy elementem, jak i możliwość ingerencji widzów.
Janusz Body - a czy ja gdzieś napisałem, że na "TYM" forum? Pozostaw słowom odrobinę więcej znaczenia, niż może Ci się na pierwszy rzut oka wydawać. Tak się składa, że na polskich forach mało jest osób, które chcą się dzielić wiedzą, a jak już dochodzi do wymiany zdań, niestety najczęściej polega to na kłótni że jedna albo druga strona się*nie zna. Pewnego rodzaju pyskówki zdarzają się też na zagranicznych forach, jednak mam dziwne wrażenie, że tam jest znacznie przyjemniej i kulturalniej (zwłaszcza, że jeśli wypowiadasz się na zagranicznym forum (angielskim), to robisz sobie swoimi słowami antyreklamę nie tylko na polskim rynku). Ale to już kwestia podejścia do życia i własnej filozofii.
Namówiłem już kilka osób robiących zdjęcia na okładki większych gazet (na razie bez szczegółów), kilka kolejnych osób się*zastanawia. Mam nadzieję, że zainteresowanie projektem będzie na tyle duże, by na webinariach pojawiało się ponad 100 osób.
Uprawnienia umieszczania postów