Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 76

Wątek: Webinaria z obróbki zdjęć w Photoshopie po Polsku

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Domyślnie

Byłem na pierwszej części i powiem wprost świetny pomysł na dtugą część ale termin jest nie do przyjęcia jak dla mnie a szkoda.
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Domyślnie

A ja apeluje o zmianę terminu drugiej części. Przecież nie powiem młodej parze że nie mam czasu na zdjęcia bo spieszę na webinarium :-) Już dla mnie lepiej 15.11 o 4 rano. Pozdrawiam
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Zdjęcie przygotowałem w ten sposób, gdyż jego prawa część wydała mi się mdłą i bez wyrazu, wobec czego przesunąłem ją w kierunku maksymalnych świateł. Gwarantuje jednak, iż nie jest ono przepalone (może konwersja do srgb spaprała tonalność). Podczas webinarium by może wygląd ulegnie lekkiej zmianie, natomaiast kierunek będzie podobny. Tak czy owak, efekt który widać po prawej, to efekt kilku warstw (można je stosować lub nie, włączać i wyłączać itp), podczas gdy głównym tematem będą techniki wygładzania skóry, usuwania pryszczy itp - stąd też główny nacisk na prawą część zdjęcia i jego większe eksponowanie.
    Kocowy efekt to zdjęcie po prawej.

Coś już napisał Awatar Bombee
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

faktycnie - godziny nie mowiac juz o tej sobocie - jakies dziwne

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cyberek Zobacz posta
    Strona projektu: http://photoshoptricks.pl
    Link do informacji o poprzednim webinarium: http://canon-board.info/showthread.php?t=54418
    Połączyłem z poprzednim wątkiem by nie robić bałaganu. Wydarzenia spod tego samego szyldu powinny być trzymane w jednym wątku.
    Przykłady:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=44050
    http://canon-board.info/showthread.php?t=46769

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

1. Do Modów - proponuję połączyć wątki o webinarium w jeden. Zakładanie co rusz nowego to chyba nawet niezgodne z regulaminem.

2. Przykład ze zdjęciem - hmmmmmmm... sorry, z pełnym szacunkiem do kogoś komu chce się coś pokazać ale zdjęcie po prawej jest złe. PoPSute. To oczywiście moje osobiste zdanie. Śmiem twierdzić, że temu zdjęciu potrzeba tylko trochę poprawienia kontrastu, drobnego lokalnego podostrzenia a przepały (pomimo tego, że tam jest coś na poziomie 250,250,250 to to SĄ JUŻ PRZEPAŁY) są nazbyt wyraźne. Wręcz niszczące - choć rozumiemn, że po 5 godzinach obróbki człowiek nie jest w stanie popatrzeć krytycznie na efekty pitolenia zdjęcia.

3. Nagrywanie w sieci. Sorry ale znowu mam odmienne zdanie. Mam prawo sobie nagrać audycje radiową, telewizyjną. Mam prawo sobie nagrać i webinarium. To jest upublicznione i nikomu nic do tego czy ja se to nagram czy nie. Nie mam prawa tego ROZPOWSZECHNIAĆ ale nagrywać jak najbardziej mam pełne prawo (tak samo mogę sobie zapisać czy wydrukować stronę www z interesującą mnie treścią). Mogę sobie, dla własnych potrzeb odtwarzać do woli - książkę czy notatki z wykładów mogę czytać wiele razy. Książkę mogę pożyczyć koledze. Notatki z wykładów też. Tak długo, jak długo nie czerpię z tego korzyści majątkowych nie popełniam przestępstwa. Webinarium jest nieodpłatne więc w czym rzecz? A może powinienem zażądać od Hazana tantiem za moje artykuliki w Tips & Tricks? Przecież to byłoby co najmniej śmieszne jeśli nie wręcz idiotyczne.
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 13-11-2009 o 12:44

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Domyślnie

Bardzo fajnie że coś takiego ma miejsce, szkoda tylko że ta sobota ;/

Domyślnie

nigdy nie dogodzi wszystkim na raz ...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Janusz Body - w zasadzie odniosę się tylko do 3 punktu, po pozostałe 2 to oczywiście kwestia subiektywna, a tak jak wspomniałem na 1 webinarium, nie uważam się za eksperta, natomiast chciałbym wnieść coś do społeczeństwa internetowego w momencie, gdy już coś pokazać mogę. Co będzie dalej w projekcie - naprawdę namawiam tych, którzy coś potrafią (niezależnie jak bardzo są krytyczni wobec swojej pracy), by skontaktowali się na prv, bardzo chętnie zaproszę takie osoby jako prezenterów, a projekt będzie się rozwijał jeszcze lepiej.
    Wracając do 3 - webinarium jest formą wykładów - chodząc na uczelnie również uczestniczysz w wykładach, i mimo że możesz, to wielu profesorów zabrania używania nawet dyktafonu (nie mówię o porównaniu bezpośrednim, czyli kamerze). Oczywiście nie mam wpływu na to czy ktoś nagra czy nie, ale uważam za zachowanie odrobinę nie fer, jeśli ktoś podważa prośbę autora o nienagrywanie i nierozpowszechnianie materiału (zwłaszcza, że jest to jak by jedyny "wymóg" by uczestniczyć w webinarium). Jeżeli ktoś z Was uzna, że jest ponad to, i że zdanie osoby organizującej ewent ma za przeproszeniem w 4 literach - cóż. Mnie osobiście było by poprostu głupio pisać w ten sposób. Jeśli sam piszesz artykuły dla kogoś - robisz tak bo decydujesz o tym - że chcesz w ten sposób publikować. Ja zdecydowałem trochę inaczej i proszę jedynie o uszanowanie mojej decyzji, chyba, że zależy Ci, by pomysł tak szybko jak się pojawił, tak szybko upadł.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A co do samego terminu - wybrałem taki ponieważ sądziłem że będzie ok. Za chwilę ruszy forum, gdzie w jednym z wątków będzie można dyskutować dni i godziny seminariów, w innym proponować osoby do prowadzenia ewentu (lub nawet zgłaszać się samemu) itp. Mam nadzieję, że będę w stanie dostosować projekt bardziej pod Was.

PS PS... w pierwszych mailach po rejestracji była podana błędna godzina. Zaczyna się oczywiście o 22giej. Jeżeli się uda (a jutro sprawdzę czy się uda), to całe seminarium zarejestruję, i będzie możliwość udziału w powtórce, przy czym takowa nie będzie już miała możliwości zadawania pytań*i uczestnictwa w pewnym sensie na żywo.
    Ostatnio edytowane przez Cyberek ; 14-11-2009 o 01:26 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jak ktoś coś chce nagrywać,rozpowszechniać to świadczy to jedynie o tym,że projekt ma wzięcie,więc Webinarium jest potrzebne,a na polskim podwórku podwójnie,bo tutaj jest nieurodzaj w tym segmencie...
    Cyberek,powodzenia i wytrwałości życzę!

...na 22-ą przygotuję smaczną yerbkę ( Yerba Mate) i możemy lecieć do rana :cool::cool::cool:

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów