Janusz Body - pewnie że możesz mieć swoje zdanie, w końcu mamy wolność wypowiedzi i takie tam. Jeszcze niedawno byłem w podobnej pozycji jak Ty - na forum to coś komuś podpowiem, pomogę itp, ale postanowiłem zrobić coś więcej. Czy przykłady były idealne? Zapytaj tych, którzy uczestniczyli w webinariach. Moim zdaniem same zdjęcia czy końcowe efekty nie miały większego znaczenia w sytuacji, gdy podstawą jest pokazanie pewnych mechanizmów, procesów obróbki, które można zastosować w różnych sytuacjach, by uzyskać rozmaite efekty końcowe. Poza tym istnieje wiele innych metod na "pomoc" o której piszesz - np sugestia, iż można by coś wykonać inaczej, pójśc w innym kierunku (co można zresztą zrobić w trakcie webinarium).
Sam biorąc udział w tego typu webinariach (płatnych) często z 2 czy 4 godzin spotkania wyciągam jedno zdanie, jedną technikę, która jest warta spędzenia tego czasu, popatrzenia jak pracują inni, porównania tego z swoim warsztatem i przede wszystkim wydania jakiś pieniędzy. I mam gdzieś, czy zdjęcie nad którym pracują jest wykonane za pomocą Digital Back'a czy zwykłego 20D. Do tego zadając pytanie mogę uzyskać odpowiedź na interesujące mnie tematy, których webinarium dotyczy, a które nie były poruszone.
I to jest generalnie zamysł, który chcę przenieść na polskie podwórko. Mam nadzieję, że może kiedyś się przekonasz do pomysłu, wpadniesz na forum i popiszesz coś z obróbkowego punktu widzenia.