super pomysl
super pomysl
Canon 6D / Canon135L / Sigma 35Art/ Sigma 85 Art
No i tu się właśnie różnimy. Mnie nie jest głupio pisać co myślę o poziomie obróbki na zaprezentowanym przykładzie. Dla mnie jest ona po prostu nieudolna, zła i do bani... Mam prawo tak myśleć i mam prawo do krytyki zwłaszcza, że chcesz uczyć innych. Pierwszy przykład, ten z pierwszego webinarium nie był wiele lepszy - tak "przy okazji".
Zakaz nagrywania? Sorry ale po mojemu jest bez sensu. Chyba, że sam chcesz nagrywać a potem sprzedawać to innym. Był (nie wiem być może jeszcze jest) taki ktoś w Polsce kto sprzedawał swoje "kursy" na płytkach. Niestety poziom był żałosny więc zmilczę nazwę tego czegoś.
Proszenie o nienagrywanie w sieci zwykle odnosi odwrotny skutek. Wszyscy równo nagrywają.
Nie obawiaj się ja nie będę nagrywał jako, że i uczestniczył w tych "kursach" nie będę.
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
gervee - na wszelkich forach zagranicznych takie wlasnie webinaria sa jak najbardziej platne. po pierwsze primo - kwestia opalcaenia kosztow aplikacji (to co cyberek mowil i pisal jest niestety ogromny koszt - znam z autopsji ale w firmie) a co do drugiej kwestii to patrzac na zagramaniczne fora - po czesci jest to podziekoowanie finanoswe dla autora - trzeba byc bardoz naiwnym w dzisiejszych czasach by ulegac wrazeniu ze za darmo mozna wszystko![]()
oczywiscie to moje osobiste zdanie, ktore moze nie miec pokrycia w rzeczywistosci![]()
Czy kurs skończył się przed czasem czy tylko mnie wywaliło i nie mogę wejść na stronę?
To skąd mowa o "projekcie", "chęci zrobienia coś dla społeczności internetowej" itp? Tak na bieżąco ... minęło 45 minut webinarium i jak dotąd tylko Healing Brush z Photoshopa został użytya po drodze padł dźwięk/padło webinarium ... no to jak na chęci zarabiania na tym to trochę za dużo.
gervee mam wrazenie ze jestes zbyt sceptycznie nastawiony do tego pomyslu. Mysle ze kwestia padu systemu nie jest zalezna raczej od autora.
@Husky - za chwile powinna sie pojawic informacja na stonie projektu z nowym linkiem do webinarium
edit: dziala pod poprzednim linkiem
Ostatnio edytowane przez crater ; 14-11-2009 o 23:46
gervee - chyba nie oczekiwales ze nagle uslyszysz rzeczy tak jak bys poraz pierwszy usiadl do szopa... tutja liczy sie umiejetnosc wylapania drobnych sztuczek![]()
Jedno nie wyklucza drugiego. Można coś zrobić dla społeczności i na tym trochę zarobić. Co w tym złego?
Zakaz nagrywania - no cóż, Autorowi sugeruję to jeszcze przemyśleć, bo taki zakaz i tak jest pusty. Proponuję zmienić na zakaz rozpowszechniania zarejestrowanego materiału. To przynajmniej znajduje jakieś pokrycie w prawie autorskim.
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie